Sadrokartónové predsteny +strop

Zdravim všetkých.. Idem rekonstruovat starší dom a rozhodol som sa z dôvodu nerovnosti stien montovať sadrokartón na steny a to na cd a ud profily. Takisto chcem riešiť aj strop. Prešiel som asi všetky témy tohto fóra čo sa týka montáže sadrokartónu ale nikde som nenašiel podobný prípad resp.postup zhotovenia konštrukcie. Ako teda napojiť konštrukciu stien zo stropom? Môj plán je zhotoviť najprv steny takže klasicky ud na podlahu a strop do toho cdčka a potom udčka na strop pripevniť po obvode na cd profily konštrukcie steny a opäť zasunúť cd a uchytiť na priame závesy do hranolov na strope. Je to takto správne? Vopred ďakujem za všetky rady..
Odpovedať
kukal si aj na youtube? je tam zopar videi.. tak tiez tusim ze rigips ma celkom dobre spracovany manual v pdf-cku... :)
Odpovedať
hladal som aj na youtube a tiez som uz pozeral aj na to pdfko ale vsade je bud montaz priecky, predsteny alebo stropu samostatne. Nikde nemozem najst konstrukciu oplastenia celej izby . Hlavne mi ide o ten spoj konstrukcie stien a stropu ..
Odpovedať
Profilova fotka
@palito123 v podstate správne. SDK na predsadenej stene vytiahni vyššie ako bude konštrukcia SDK podhľadu. UD patriace ku konštrukcii podhľadu ukotvi na SDK (CD) predsadenej steny. Pri montáži SDK neskrutkuj do UD profilov - nie je to nosný profil ale len pomocný. Prvý montážny CD profil max 150 mm od steny. Ďalšie osovo po 500 mm (od steny, nie od prvého profilu). Dosky montovať priečne na montážne profily. Styk podhľad - predsadenka: - vytvor tieňovú škáru - alebo použi separačnú pásku
Odpovedať
dakujem za vycerpavajucu odpoved ..akurat nie som si celkom isty pojmom tienova skara ..myslis tym medzeru medzi sdk steny a sdk stropu? t.j. 3-5mm a ak dam separacnu pasku na stenu mozem dotlacit sdk stropu az na nu alebo tiez nechat medzeru?
Odpovedať
Profilova fotka
@palito123 vyčerpávajúca ani nie tieňová škára aj do cca 10 mm - dá sa použiť aj pre podsvietenie LED pásom separačná páska - viac menej na doraz, prípadné vzniknuté medzierky vyplníš tmelom, ktorým tmelíš aj spoje SDK, separačná páska by mala byť na strane tmelenia "klzká"
Odpovedať
@pysnyp dakujem ..velmi mi to pomohlo
Odpovedať
Profilova fotka
@palito123 s radosťou
Odpovedať
@palito123 Jednoznacne odporucam namietso sadrokartonu natahovane stopy - cenovo porovnatelne, ovele ovela jednoduchsie, dlhsia zivotnost, krajsie a najma bez neporiadku a dlheho casu pri montovani. Svetelne systemy k tomu su obrovsky bonus - mas moznost si to nasvietit, ako sa ti paci.
Odpovedať
@lubinkag. zaujimave ..priznam sa ze to pocujem prvy krat ..myslim ze na to by som musel zavolat firmu kedze treba nahriat miestnost na 60 stupnov pri natahovani tam urcite bude nejaky specialny technologisky postup a na druhej strane sdk si urobim sam co sa odrazi na celkovej investicii ..
Odpovedať
@palito123 My sme davali vlani v letnom byte sadrokartony a svetla. Robota desna, dlho, spinavo... Teraz sme chceli nieco podobne do bytu, ale odradil nas prave ten dlhy cas a binec. Ale je fakt, ze my si to sami nespravime. A tahane stropy robi kopec firiem v SR, skus sa popytat, za uvahu to stoji. Je to investicia, ale stoji to za to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím. Plánujem montovanie predsteny. Podklad bude tvorit kamenny múr, do ktorého sa dost zle kotví cokolvek. Aky mate nazor na lepenie zvislych zavesov (pre CD profily) na stenu, namiesto kotvenia hmozdinkami? Mamut by mohol byt vhodny? Dakujem
Odpovedať
@ticcco neverim tymto lepidlam natolko aby som si cokolvek vesal nad hlavu. Ked mi odpadnu v pivnici nastenne hodiny nevadi, ale toto ee. Mozno keby si nalepil nie bodovo, ale celoplosne tak ano.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ticcco bude to vnutri alebo vonku? Co bude tvorit predstenu? Co bude na tej "predstene"? Potom sa mozno da povedat ci mamut alebo hmozdinka. Zatial mi to vychadza len na hmozdinku.
Odpovedať
@pysnyp Predstenu bude tvoriť sadrokartón a bude vo všetkých izbách, tzn, bude aj v kúpelke, kde budú obklady, bude aj v kuchyni - kde bude vysieť kuchynská linka, atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@ticcco v tom pripade by som urcite kotvil. Takze hmozdinky do múru. V kúpeľni by mal ist pod obklad dvojitý zaklop SDK, v ramci kuchyne treba pocitat s ukotvenim kuch. linky, podla toho zvoliť doplnkovu vystuz pod SDK, pripadne dvojzaklop a taktiez treba spravne hmozdinky pouzit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?