Priznaná stará tehla v kúpeľni vs. vlhkosť

Profilova fotka
Ahojte, zaujima ma ci sa tu najde niekto, kto ma v kupelni priznanu staru tehlovu stenu, ako casto ju treba impregnovat a ako sa stena sprava po rokoch uzivania vo vlhom prostredi. Nakolko rekonstrujeme starsi domcek a ma povodne stare tehlove steny, laka nas ju nechat aj v kupelni priznanu. Iba nevieme co stena spravi po rokoch. Dakujem za kazdy nazor ci skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako nápad celkom fajn, no neviem, či je práve tá kúpeľna tým najlepším miestom, kde by bolo fajn ju priznávať
Odpovedať
Profilova fotka
@sampur ahoj, mozes byt konretnejsi z akeho dovodu to neodporucas ? Je to iba dizajnove zmyslanie, ale technicky nevhodne ?Dakujem
Odpovedať
@lookas1985 pokial pravidelne budes davat na tehly nejaky impregnacny prostriedok, tak sa vody, ani vlhkosti bat nemusis. Tie tehly to zvladnu. Kde konkretne by si ich chcel priznavat? Niekde pri umyvadle alebo kde?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano pri umyvadlach, presne tak, chcel som aj pri vani ale to uz by bolo asi komplikovanejsie na udrzbu. Pravdepodobne sa to bude musiet impregnovat kazde 3 az 5 rokov .. ale aj tak by som chcel stretnut niekoho kto to uz ma zabehnute a vie povedat ako sa tehla bude spravat. Vidiet dizajnove kupelne na nete jedna vec, realny zivot moze byt iny .. musim to premysliet.
Odpovedať
Profilova fotka
@lookas1985 predstava je to pekná, to chápem, aj by som do toho osobne išiel, stratiť pri tom nemáš podľa mňa čo, pokiaľ nebudú tie tehly v pravidelnom kontakte s vodou, tak to bude v poriadku, naimpregnuješ a bude to fajn, pravidelne v kúpeľni vetrať a ani vlhkosť nenarobí problémy 8-)
Odpovedať
kto tie tehly bude umyvat? Lebo pri umyvadle sa skor ci neskor vyprskne nejake mydlo, nejaka zubna pasta, usadi sa vodny kameń... No toto by som pucovat nechcela ani keby za to platili...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ano vsetky argumenty treba zobrat do uvahy. Ked si to zoberies, tak isto musis umyvat aj obklady, takze to mas jedno. A myslim, ze pri tom umyvadle sa az tak velmi neprska, aj ked - ano prskat sa bude, ked zoberiem do uvahy napr. dieta :D :D .. Otazka je, jak casto sa to bude musiet impregnovat, ked sa budu umyvat prskance, ten impregnacny nater tam nevydrzi vecne. Toto ma trapi najviac..
Odpovedať
@lookas1985 umyt hladky obklad, aj keby to mala byt mozajka s kilometrom spar je o niecom inom ako umyvat tehlu, obzvlast staru s kilometrom malty v sparach. Zjavne si nic take neskusal, ked tvrdis, ze je to to iste. Ja by som ti na taky napad odpovedala kladivom... aby si si to rychlo vytlkol z hlavy. Uz len tehlickovy obklad na chidbe u mojej nevesty je pekny zahul na cistenie a to tam je v podstate len prach...
Odpovedať
Profilova fotka
Ok je mi jasne, ze to je ine ako obklad, ale zaujimalo by ma, kolko tehlovych stien ste umyvala, lebo hovorite ako keby ste umyvali tehlovu stenu kazdy den a ste z toho zhnusena :D V poriadku, ako argument OK :).
Odpovedať
Profilova fotka
@lookas1985 myslím, že tým tehlám tá vlhkosť neprospeje, tie impregnačné nátery síce sú riešením, len neviem si predstaviť či budú zdolávať aj častej vlhkosti, potom je dobré sa informovať niekde na predajni, kde sa také impregnácie predávajú, tí by mali čoto vedieť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?