Premaľovanie farebných stien

Dobrý deň. Rada by som sa poradila s niekym skúsenejším, či je možné prefarbiť farebné steny (pomerne sýta modrá, ružová, žltá...) na bielo bez nejakých väčších úprav. Alebo teda či je potrebné niečo špeciálne na to, aby farba chytila a prekryla to? Taktiež ak sa jedná o drsnú omietku - čo s ňou, ak nie sme spokojní s farbou? Treba ju najskôr zoškriabať a natiahnuť nanovo alebo bude stačiť premaľovať?
Odpovedať
Da sa aj premalovat,ale nebude to jednoduche. Treba viac vrstiev
Odpovedať
Profilova fotka
nie je problem premalovat aj uplne tmave a syte odtiene. Urcite pred malovanim poriadne napenetrujte a premalujte na bielo. Bude treba viac naterov, ale naozaj bez problemov. Doelzite je, aby bol povrch pevny a neopadavala omietka.
Odpovedať
Premaloval som v byte sýto oranžovú, bez problémov dvoma vrstvami. Farbu však velmi nerieďte vodou.
Odpovedať
steny treba najskôr natrieť penetrákom/ dostať kúpiť v každých obchodoch s farbami/,to je priesvitná farba,ktorá farby pod ňou zafixuje,prekryje vám fľaky a vyplní nerovnosti,treba nechať schnúť 24hod. a treba dobre zakryť okná a podlahy,zle sa to potom umýva,kde sa to nechtiac postrieka.Potom vám nová farba chytí úplne skvelo,netreba moc riediť,a stačia dve vrstvy a steny budú ako od profesionálov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@janulikk Ahoj, spomenies si aku farbu si pouzil na premalovanie tej syto oranzovej? Chystam sa tiez sytu oranzovu premalovat na bielo :-).
Odpovedať
@sniper20 lacný Jupol Classic, neveril som, ale už po uschnutí prvého náteru som pôvodný oranž takmer nevidel. druhá vrstva ju dorazila
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@janulikk ahoj prosim ta mame oranzovu kuchynu marhulovu ale okolo okna kupil oco broskynovu a chcel by som to dat dokopy ...treba plochu okolo okna napenetrovat + pridat trochu farby do penetracie a nasledne premalovat alebo ako sa postupuje poradte mi prosim dakujem
Odpovedať
@michalrap nie som špecialista na maľovanie, ale myslím, že obe farby už len ťažko trafíte, hlavne ak sa jedná o iné odtiene. I keď naoko namiešate podobný odtieň, po zaschnutí a vysušení je úplne iná. Ja by som miesta okolo okien (špalety) premaľoval nabielo, samozrejeme po napenetrovaní. neviem si predstaviť ako dokážem trafiť odtieň farby namiešaním.
Odpovedať
tak ja si pametam pomer vody a farby cize by to nemal byt problem trafit ci ?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?