Prečo farba stiekla?

Zdravíme Vás. Ideme si po radu,lebo naozaj netušíme kde nastala chyba. Dom staviame od marca 2019. Vence na strechu sme zalievali cca v lete 2019. Z vonkajšej strany sú vence izolované stirodurom. Včera sme na sadrovú omietku striekali najskôr penetrák a po vyschnutí 1.vrstvu bielej farby. Dnes nás čakalo nemilé prekvapenie,farba v časti kde sú vence bola stečená a celá oblasť kde je veniec,bola vlhká. Dom je vykurovaný už cca mesiac,vonku bola teplota 9stupňov. Tak ako to je na priložených fotkách to máme v každej izbe v podkroví. Vie nám niekto poradiť kde mohla nastať chyba? Je fakt, že sme nechali zatvorené okná, ale ak by toto bol problém,myslíme si, že farba by stiekla aj na iných miestach ako len na vencoch. Ďakujeme za odpovede. Krásny deň.
Odpovedať
Nedostatocne zateplene a tym ze ste zakurili ste zvysili teplotny rozdiel a pekne vam skondenzovala voda na venci, ktory sa tym pekne vykreslil. Okamzite znizte vzdusnu vlkost, lebo namiesto malovania budete riesit plesne a to tam este ani nebyvate!
Odpovedať
Nestiekla farba ale skondenzivaka voda na stene a tá tú farbu rozpustila, viac kúr, viac vetrák - podstatne, daj tam odvlhčovače a zatepliť z vonku, ten styrodur na veci je len symbolicky
Odpovedať
Aké boli prestávky medzi penetrakom a vrstvami?
Odpovedať
problem je rosny bod .. zle alebo nedostatocne zateplenie venca, vysoka vzdusna vlhkost a teplota vnutri .. veniec je z vonka ochladzovany, tym ze vnutri je vysoka vlhkost po malovani sa vzdusna vlhkost vyzrazala na venci ( podobne ako ked pustite studenu vodu v kupelni - bateria sa orosi)
Odpovedať
ak by ste nechali otvorene okna a nekurili dnu, bolo by vsetko ok, vlhkost by sa nezrazala a odvetravala sa von. to je jedna moznost, druha su odvhcovace.
Odpovedať
@yeti_team preatavka medzi penetrakom a farbu bola 5h
Odpovedať
Profilova fotka
Chyba je v zatepleni podobne som to mal aj ja tiez sa mi krasne orosil veniec a po zatepleni domu sa to uz neobjavilo.
Odpovedať
@romanka31 ako ti tu poradili, treba viac vetrat a kurit alebo si zabezpecit nejake tie odvlhcovace. no jednoznacne s tym nieco robte, aby ste potom neriesili len pliesne.
Odpovedať
@wolodymyr prave toho sme sa bali,ci to nebude pokracovat aj po zatepleni.
Odpovedať
Dakujeme vsetkym za odpovede,vetrame a kurime,dufame ze sa to uz nebude opakovat aby nebol problem s vlhnutim a plesnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@romanka31 nie, keď to zateplíte, tak by to už nemalo pokračovať!
Odpovedať
Profilova fotka
A máte zaizolovany strop? Myslím tým hlavne v oblasti krovu pri vencoch,tam to netreba odflaknut,lebo aj keď z vonku dobre zaizolujete treba riadne zaizolovat aj priestor medzi vencom a krovom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?