Odstránenie vliesovej tapety

Profilova fotka
Ahojte, pred cca 3 rokmi sme lepili vliesové tapety. teraz ich chceme dat dolu a stenu normálne vymalovat. No ako ich dat dolu? Na nete som nasla, ze vliesové tapety stačí len strhnúť. No zostalo po nich na stene pár poriadne nalepených kúskov. Máme to nejak vysmirglovat? Alebo s vodou vydrhnúť? Môžeme potom povrch steny so zvyskami lepidla na tapety normalne nalíčiť? Ďakujem za odpovede..
Odpovedať
natrite teplou vodou a potom odstráňte. to lepidlo musí troch a "nažiť".je to ako želatína, troška času potrebuje .
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem! A potom staci omalovat? Je treba lepidlo uplne odstranit?
Odpovedať
@zuzulos1 to by malo samé pekne dolu zísť, potom uvidíš, či nezostala stena nejaká mastná alebo čo .normálny chlap to sám vyhodnotí a podľa toho uvidíte, čo dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
No uz su dolu, dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak zostáva lepidlo na stene, dá sa umyť. Lepidlo na tapety je vodou riediteľné, takže aj zo steny ho odstránite vodou.
Odpovedať
@zuzulos1 Ahoj, preco chcete dat dolu tapety? Pytam sa preto, lebo chceme prave tieto vliesky teraz spravit, tak ma zaujima, preco ich po troch mesiacoch zbavujete. Bol nejaky problem? Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. ale ona píše po 3 rokoch. Máme zákazníkov, ktorý tapetujú každé 2 roky. Príde niaka zaujímavá tapeta tak pretapetujú. Keď si podklad spravíte dobre, tak pretapetovanie je hračka. :)
Odpovedať
@tapety_dimex_sk :-) Fakt, nejako som to prebehla a ostali mi v pamati len tri mesiace =-) Konecne som prehovorila MM na tapety, tak citam co sa kde da a naraz vidim, ze niekto uz po troch "mesiacoch" tapety strhava... Co znamena "spravit dobre podklad"? Momentalne mame na stene pravdepodobne nejake biele tapety (ale nie dekoracne, ale asi nejake stavebne - neviem, to pomenovat), ktore su premalovane. Je to uplne hladke, v podstate o nich nevediet. Treba ich napenetrovat a potom ist podla navodu na vliesove tapety? Vdaka za info a radu.
Odpovedať
@lubinkag. naco penetrovat?my sme lepili vliesove na holy umakart, aj som si vylepsila stary obraz novou vliesovou tapetou a tam bol drsnejsi povrch,vsetko prilepilo ako das,ziaden problem,len bezne,ako pri kazdej tapete bublinky vytlacit
Odpovedať
@maria123 Cize len lepidlo na stenu a prilozit tapetu a dobre uhladit?
Odpovedať
@lubinkag. ano,nic ine sme nerobili
Odpovedať
@maria123 Ok, tak to zvladame aj my :-) Dik a pekny den.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pripraviť dobre podklad znamená, že si pripravíte hladkú stierku (nie drsnú). Bude to taký pevný, nedrolivý podklad. Na tento podklad sa nanesie jedna vrstva penetrácie (ale iba jedna). Následne sa tapetuje dobrým kvalitným lepidlom. Ak použijete vliesové tapety tak pri výmene už iba jedoducho strhnete. (naozaj veľmi jedoducho, celá miestnosť sa dá odstrániť za 20 min) a následne znova tapetovať. Naozaj dobrý podklad je úplny základ pred tapetovaním - neotvárajú sa spoje, hladké časti neodrážajú svetlo, tapetovanie je veľmi jednoduché a výsledok úžasný.
Odpovedať
@tapety_dimex_sk Zdravim,chcem sa spytat ci sa mozu davat tapety aj na sadrokarton?Nebude sa potom pri strhavani tapety davat dole aj ten papier zo SDK? Alebo to zalezi od tapety? Vopred dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tapety_dimex_sk potvrdzujem, po 5.rokoch vliesova strhnuta lahucko, idem davat dalsiu. Sama. Je to uplne jednoduche. Som zavisla na tapetach. A tie prve boli od vas :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na sádrokarton sa lepí v pohode. Pri strhávaní sa papier štandardne nestrhne. Poznám však aj prípady kedy sa to stalo. Napríklad ak bolo použité silné lepidlo, alebo nebol sadrokartón napenetrovaný. A samozrejme aj použitou tapetou. Ak to bola papierová alebo vinylová tak sa to môže stať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb sme radi že tapety kupujete u nás. Dúfam že si vyberiete aj v našom novom eshope, kde samozrejme nájdete aj lepidlo zadarmo. A lepidlo je kvalitné, nemecké od firmy PUFAS.
Odpovedať
Profilova fotka
@tapety_dimex_sk urcite casom ano. Lepidlo je prijemny bonus,este keby pre MS bola nejaka zlavicka... @martinka1970 odporucam ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb netuším čo je MS?
Odpovedať
Profilova fotka
@tapety_dimex_sk Modra strecha ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Jasné, že ma to nenapadlo. Je to dobrý nápad. Dik za radu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte! máme sadrokarton vymalovany uz pár rokov a teraz by som nato chcela dať vlisovu tapetu. Musím to ešte penetrovat alebo môžem rovno na tu farbu lepiť? ďakujem za rady
Odpovedať
na drsnu stenu sa nemozu davat vliesove tapety?? http://www.tapety.sk/interier-cabaret mna by zaujimala hned ta prva ale nikde to nenajdem. Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@maruska567 oni to neradi vidia, aj nam ked prisli tapetovat prve co, ze vyhladit stenu, mame drsnesiu omietku, odmietli sme, kedze sme uz nechceli prach a bordel. Tapety vlisove, hrubsie aj s vystupujucim povrchom, takze problem, ze by prerazali bodky z omietky nehrozilo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@tapety_dimex_sk dobry den...trosku mimo otazky - opacny problem, ale nechcem zakladat novu diskusiu. Mame v dome sadrove strojove omietky. Na niektore steny chcem nalepit tapety. Mozem ich na tu omietku nalepit, alebo tam musim este urobit nejaky podklad a pod... Dakujem vopred za odpoved ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
dobrý deň,ak by niekto ešte reagoval k tejto téme. idem dať novú vliesovú tapetu na stenu kde bola pred tým iná vliesová tapeta. mala by som penetrovať potom nové lepidlo?ďakujem.
Odpovedať
Pokial je ta stena moc sava ... Tak by som penetroval rozriedenym lepidlom....dobru skusenost mam z metylanom ... Samozrejme stena nemôže byť mastna ..
Odpovedať
Ako je to s vliesovymi tapeta mi ak je základ mierne drsná stena? Tzv. šúchaná omietka. Treba to nejak vysmirglovat alebo rovno lepiť. Alebo radšej vôbec?
Odpovedať
Ja mam nalepene tapety na omietky s malym zrnom 0,6mm (viva maxima, viva interior) asi dva roky a pekne to drží :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?