Obložkové zárubne 198,5

Priestor na obložkove zarubne aj s dverami mam v dome len 198,5cm -199cm , len všade je písaný že by mal byt otvor 202cm. Ako sa to rieši, budem musiet z každej zarubne a dverý neaké 2-3cm odrezat? Zajtra by som ich chcel kupit v Merkury len ešte som to nerobyl...
Odpovedať
@martix123 ak sa ti tam zaruben a dvere nezmestia, bud otvor zvacsis alebo z nich odrezes... ani americki vedci este neprisli na to, ako tento elementarny problem riesit inak.
Odpovedať
@gashtaan no tak to bude lachšie asi odrezat z dvery ako z prekladov, lebo už bývame a bolo by asi sade prachu...je to preto lebo poter sa dvihol trochu viac ako sa mal .
Odpovedať
@martix123 len si este raz dobre rozmysli Merkury Market.....tolko moja rada
Odpovedať
Profilova fotka
@martix123 rezat z prekladu nie je zrovna rozumny napad :), takze skratit dvere. Tie asi budes skracovat tak ci tak, kedze polske dvere maju normovany otvor 206cm.
Odpovedať
@majkoj ja som zrezaval kvoli rovnakemu problemu co sa tu riesi cca 2cm z ytong prekladu... tolko sa este dalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tu sa hovori o 3cm a tam by som uz ocakval vystuz. Ale moze byt, ze pri ytongu to musi byt vyssie.
Odpovedať
@majkoj @gashtaan ja mam montovaný dom z keram-betonu a tiež by som očakaval neaký roxor...tak asi si spravým rovnu čiaru na spodku dverý a čo najrovnejšie z flexu odrezat, potom spodok samozrejme neak ošetrit lakom..
Odpovedať
@majkoj tak co sa tyka ytongu, tak ta vystuz bola na kazdom preklade v inej vyske... ako im vyslo :) A ono jedna vec je aky vraj musi byt vysoky montazny otvor na zaruben a aky realne musi byt :) Hore nie su panty, ktore by mohli zavadzat... aj keby ten otvor mal 199cm, Sapeli zarubne by tam vosli, neviem preco je predpisana az 3cm medzera na vypenenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martix123 dvere flexou? To dufam vtipkujes :). Okruznu pilu a vodiacu listu...
Odpovedať
@majkoj flexa zreze vsetko, a ako bonus ta polska folia dostane na spodku dvier taky pekny opaleny nadych :)
Odpovedať
@majkoj no to by bolo najrozumnejsie :-) ked ja som naučený všetko flexov
Odpovedať
@majkoj @gashtaan sem pojdu tie zarubne z dverami, dvoje dvere mam tak že tam je rovina preto som tam spravil dražky aby výpln lepšie držala...ako by ste to presne riešili?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martix123 no toto si teda dobre nevymyslel... o tu stenu treba ukotvit napriklad nejaky dreveny hranol siroky cca ako ta stena oproti.
Odpovedať
@gashtaan to my zanechala firma čo mi robyla hrubu stavbu...otvor je 90 cm a chcelby som tam dat 80tky dvere,na pravej strane panty a ten oproti mur ma hrubku 12,5cm
Odpovedať
ja som mal tiez taky roh....kedysi sa tam natlkala doska ale mne ostalo par kuskov ytongu tak som ho tam slahol a zarovnal maltou... otvor na dvere som mal 202 ale dal som drevenu podlahu a otvor sa znizil na 199-200...mam oblozky invado a tym staci cca okolo 200 aby bola hore mala sparka na penu...ale kde som mal 199 tak som tam uz oblozko nezmestil, tak nakoniec som rezal s kazdej olbozky a dveri 1cm az su vsade rovnake :-D a co sa tyka sirky otvoru pri tych invado oblozkach musi byt minimalne 87cm na 90tky dvere inac tam tu oblozku nedas :)
Odpovedať
@johnyfly1 no ja budem musiet z každých rezat určite mam 6 dverý a 6 zarubný. 2-3 cm dole. s čím si ich rezal? :)
Odpovedať
@martix123 ty blaho, ty si riadny Trnavcan. Alebo zahorak? Stur by mal z teba radost. Flexou to urcite nerob. Iba znicis tie dvere. Jedine okruzna pila s vodiacou listou. Ja som to riesil iba pilou bez listy, skoda reci. A celkovo to nie je dobry napad. Ja som z dveri z MM zrezaval cca 2 cm. Konstrukcia dveri je asi taka, ze po obvode maju asi 2 cm (max) hranoly (alebo iba lisovany papier v tvare hranolov?) A na nich je nalepeny papundekel z oboch stran. Tym, ze ty zo spodku odpilis par cm, ostane ti tam iba ten papundekel a konstrukcia dveri (beztak stojacich za *****), je prakticky znicena.
Odpovedať
@martix123 oblozky som rezal ukosovou ci pokosovou pilou ci ako sa tomu nadava(každý tomu hovori inac) a dvere oktuznou pilou ako pise kolega vyssie...vodiacu listu som si spravil sam bo bez nej by to vyzeralo :-D kotuc si kup trapezovy az ti neokusava kraje :-) Inac co mi hovoril predajca tak dvere sa daju zrezat bud do 3 alebo 5cm uz si presne nepamatam :-) alebo si daj vyrobit namieru :-P
Odpovedať
@martix123 ja by som na tvojom mieste najprv obehal priamo predajcov a zmeral si zarubnu na mieste kym budes spekulovat...moje zarubne maju 199.5, mozno by si nasiel zarubne ktore tam ''vpraces''...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon stur by mal veru kopec radosti :D
Odpovedať
@rasto7764 včera som ich objednal 6x zarubne, 6x dvere, 6x klučka. Pýtal som sa či by vedel zariadit oniečo kratšie dvere aj zárubne ale nevedel. Dokopy 790eur...Vyzeraju dobre, dekor drevenný. Len na objednavku ,prídu cca za 3 tíždne.
Odpovedať
@martix123 hmmmmm skoda. Dvere MM?;-) ja som za taky pocet ako Ty plus extra zarubnu dal 1400 :-S
Odpovedať
@rasto7764 tak možno ich maš kvalitnejšie. Maly tam aj lacnejšie ale zas najlacnejšie som nechcel. Plus mám zlavovu kartu 3% dole aj to je niečo :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?