Môže ísť vliesová tapeta na vstavanú skriňu?

Dobrý deň, potrebovala by som malú radu. Kúpili sme bytík, ktorý pomaly prerábame, ale nevieme čo so vstavanou skriňou. Funkčne je super, ale vôbec nám neladí farba dverí. Nové dvere sú dosť drahé, tak som rozmýšľala nad lacnejším riešením a to je tapeta. Odporúčajú sa samolepiace tapety, ale tie sa nám nepáčia. chceli by sme tam dať vliesovú alebo vinylovú tapetu. Myslíte, že je to možné a udrží sa nám na skrini??? Povrchová úprava dverí je klasicky nalepená fólia. Ďakujem za odpovede :)
Odpovedať
TIEZ RIESIM PODOBNY problem chcem prelepit staru rolldor skrinu tapetou lebo su tam na dverach zrkadla a neviem si predstavit spat v takejto izbe , proste chcem zrusit to zrkadlo ....neporadi nikto??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Baby kľudne to spravte, podľa mňa ak sa to spravi precizne bude to vyzerat bombovo. :-D Len vybrat kvalitnu tapetu, nie nejaku lacnu napodobeninu.
Odpovedať
myslím si, že jedine zbrúsiť povrch, na hladkom to asi nebude držať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@cermy @bmmz @sintea @vjejka ahoj, lepili ste uz tapetu na vstavanu skrinu? drzi tam? ja som rozmyslala nad nejakou kvalitnou latkou, ale zaujimal by ma vas nazor. diky
Odpovedať
@supereg0 my sme to nakoniec vyriešili samolepiacou fóliou, bielou kúpenou v baumaxe
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme , viď môj album VŠELICO ;-) , tapetovali sme stenu a taku istu tapetu na vst. šatníku.
Odpovedať
@vjejka @liviaz dakujem vam :) tak sa do toho pustim aj ja..
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte na mysli dvere vstavanej skrine, látku možno ani nebude nutné lepiť. Ak dvere rozoberiete, teda drevenú výplň vysuniete z obvodových líšt, látku môžete natiahnuť cez hrany a dočasne zafixovať (napr. lep. páskou) na rubovej strane. Potom lišty narazíte naspäť. U hliníkových profilov, ktoré sú tuhšie bude možno potrebné trocha zraziť hrany. Ak budete používať tapetu, treba brať do úvahy, že budete lepiť na nesavý podklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikenda_present mame zakupenu tapetu ktora je papierova ale je to taky hrubsi papier, nie taky klasicky tenky. mysleli sme si povodne ze to ma ist na roldory a ono to vraj patri na stenu, no lenze my sme uz pripravili roldor na tapetu a preto ma zaujima, ako nalepit tu tapetu, ci kupit klasicke tapetove lepidlo metylan a nariedit ho alebo co s tym teraz. roldor mame dvere pripravene a cakaju na otapetovanie, len teraz neviem ci tie dvere predtym nejakym sposobom upravit alebo nie. je to drevovlaknita doska,stolar vedel ze to budeme tapetovat. takze co s tym ? ked sme tapetovali steny tak tie sme predtym penetrovali, ale tam sme davali vliesove tapety. no toto je vraj papier ( toto pisu na stranke kde sme to kupili : na papierovú tapetu so štruktúrou podobnou umeleckému plátnu. Vďaka netkanému povrchu sa jednoducho umiestni na stenu pomocou tapetového lepidla.) zial tam nam nevedia poradit, ze oni na roldory predsa predavaju samolepiace tapety a nie toto.. no tak opotom neviem preco mi to predali..
Odpovedať
Profilova fotka
Drevovláknitá doska, tým myslíte tzv. MDF? MDF je pomerne savý materiál, čiže nie je vhodné ho príliš vlhčiť, keďže by mohlo dôjsť k deformácii nasiaknutím. Vhodné lepidlo na tento účel vám určite poradia tapetári. Alebo si proste vypýtajte kus rovnakého materiálu a urobte si test.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@liviaz Ahoj prosim ta cim ste lepili tu tapetu na satnik? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@annyamisko duvilaxom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mikenda_present môzem sa poradit? Dala by sa podla vas dat ta tapeta medzi dve skla, ktore sa daju do hlinikovych list...tym by sa vytvorili zasklene pasy tapety, ktore by isli hornou a dolnou castou skrine. Pomedzi by bola klasicka drevotrieska nejakeho dekoru. Myslite, ze by sa to dalo zrealizovat?Neviem asi by sa ta tapeta docasne musela prilepit na jedno z tych skiel ale ked by sa vlozila medzi dve skla a spevnilo by sa to s tym hlinikom...mohlo by to drzat..nie? dakujem za odpoved
Odpovedať
@liviaz dakujem velmi pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@annyamisko zrealizovat by sa to dalo, ale tie dvere by boli hrozne ťažké
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?