Medzery medzi oblozkami a podlahou - ako vyplnit

Ahojte, Chcel by som poradit - problem mam s oblozkami dveri, kde pri podlahe zostali relativne velke medzery (az do 1cm) vdaka roznym vyskam podlah (napr v kupelni su hrubsie dlazdice a na chodbe tenky vinyl). Je nejaka metoda ako to zakryt? kupit nejake krytky/ prekryvacie lepiace pasy alebo zasparovat? dakujem.
Odpovedať
@yoboi to je fuserska robota. Zárubne sa majú osadzovat keď už je podlaha všade hotová a na ňu položiť spodok zárubne. Teraz jediné dať taký silikón aké sú zárubne oblozky,bude to škaredé ale čo už.alebo ti to rozobrať a položiť znova nadoraz na podlahu.
Odpovedať
@1gugu tam su osaene le zarubne ,,podlahu robili skor..lepsie kukaj:))
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete to vyplniť silikónom ,alebo kúpiť tzv. zalamovacie lišty ,ale to tiež nieje ideálne.Lepšie je demontovať obložku a osadiť nanovo.
Odpovedať
@yoboi Nič hrozného to nie je, neboj sa. Kúp tmel, buď akrylový, ale lepší je silikónový biely a tú medzeru zatmelíš. @1gugu Nedávno som osádzal zárubne a tie podľa návodu výrobcu nemajú ísť úplne na podlahu, ale cca 3 mm od podlahy. Je pravdou, že tieto u yobi sú osadené vyššie, ale nie je to žiadna tragédia. Tá medzera sa zatmelí a nikto to ani nebude vidieť.
Odpovedať
@yoboi Daj tam biely silikon a hotovo, ja som citala, ze dilatacia medzi podlahou a zarubnami sa ma nechavat az 1 cm, takze to mas relativne v norme. Kazdy vyrobca odporuca velkost dilatacie, ale vseobecne je to 1cm a bezne sa to silikonuje, silikonom vo farbe dveri. Urcite je hlupost v tomto pripade davat tie zarubne dole a osadzat nanovo, ved by sa mohli poskodit.
Odpovedať
dakujem za rady, ja som rozmyslal nad nejakymi nenapadnymi krytkami alebo samolepiacimi pasikmi. Ale mozno ked sa to dobre vyplni silikonom tak to ozaj nebude vidno.
Odpovedať
@klara321 urcite sa nema nechavat 1 cm, potom to vyzera tak ako u @yoboi , montaznici si ulahcili robotu, aby nemuseli spilovat dvere, osobne by som to reklamoval...tmel sa casom zaspini a bude to vidno, demontovat a osadit nanovo a poriadne...
Odpovedať
@klara321 to kde si citala takyto nezmysel? Este dajmetomu biele dvere a biely silikon, ale v takej vrstve sa silikon prepadne a bude to vyzerat otrasne... na drevodekore uz duplom. To ti urcite nakecali majstri, co ti tiez takto zmrvili montaz zarubni, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@yoboi mas to tak kvoli tomu ze zarubnu davali do vodovahy a tym ti vznikla medzi podlahou a oblozkou medzera. Mam to tak podobne, je mozne ze to uslo pri robeni poteru a nasledne finalnej podlahovej krytine. Tazko povedat kde nastal problem. Neviem ani ja co tam dam, ak by to bolo 1-2mm zachrani to tmel, ale to mas dost velku medzeru. Mozno vlozit nieco co by to vyplnilo a tak tmel aby tam bol tvrdy podklad....ale vies to uz bude taka ciganska robota.....
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu aka fuserina mozno hej ak mas krivu podlahu jedna strana zarubne seni na podlahe a druha je vo vzduchu ak sa neosadzaju v novostavne kde je podklad rovny ..... vidite zavadu a bez rozmyslenia hned fuserina najskor porozmyslajte asi cim by medzeri mohli vzniknut
Odpovedať
@poliak24 osobne si tiez myslim ze je to riadna fuserina. ved ked mam krivu podlahu tak si oblozku prilozim a spodok zarezem tak aby mi pekne sedel s podlahou a potom finalne osadim oblozku.
Odpovedať
nakoniec som vsetky dvere oblepil zospodu elastickou soklovou listou z obi. Nie je to uplne rovnaka farba, bolo sa s tym treba vyhrat ale aspon tie skary nebiju tak do oci. Bezne si to clovek ani nevsimne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@yoboi aj my máme podobne osadenych dvojo dveti, lebo na chodbe je vinyl a v technickej a wc dlažba a vznikla tam podobná fuga. Kde nájdem tu listu v Obi a ako presne sa to volá prosím ťa?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@carolinka ahoj to je samolepiaca soklova lista. treba sa s tym ale vyhrat
Odpovedať
Profilova fotka
@yoboi ďakujem, už ju mám nalepenu 😂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?