Máte skúsenosť s umývateľnými nátermi?

Profilova fotka
Ahojte, chceli by sme náš murovaný barový pult pretrieť niečím umývateľným a neviem akú značku alebo typ farby vybrať. Prípadne máte iný nápad, ktorý je časovo nenáročný? Mali sme na ňom tapetu, ale naše 10 mesačné šidlo nám ju už driape...Prosím poraďte niečo, aby sme nekúpili hluposť. Ďakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja mam niektore steny natrete umyvatelnou farbou Dulux. Sice sa da umyvat, ale flak zostane. Musim vsak povedat, ze vyborne kryje a na stene je jednoliata.
Odpovedať
Celý dom sme natierali umývateľným Jupolom Gold pred 5-timi rokmi kedy sme sa sťahovali. Máme tiež malé dieťa, takže tých skôd je viac. Nie je problém škvrnu umyť mokrou handričkou a po vyschnutí to nie je vidno. Ja som s danou značkou veľmi spokojná, oproti Duluxu je cenovo prijateľnejšia a odporúčajú ju veľmi aj maliari od fachu. Časom trošičku zbledla, ale to urobí po rokoch asi každá farba. Teraz sme si vynovovali spálňu a dali sme znova Jupol (JUB).
Odpovedať
pozri si moj fotoalbum mame v ponuke rozne :)
Odpovedať
Profilova fotka
V zásade platí jedno pravidlo, o ktorom len málokto hovorí. Je úplne jedno, akú značku farby použijete! Ale nie je jedno aké má zloženie. Je mnoho tzv umývateľných náterov, ale nakoľko sa jedná prevažne o matné nátery, tie budú vždy porézne a tým pri umývaní vniká vlastne nečistota do tých pórov a odtiaľ to už nikto nedostane! Ak chcete umývateľnú farbu, ktorá bude skutočne zaťažovaná dieťaťom, alebo zvieratami a podobne, kupujte farbu na báze latexov s vysokým obsahom báze. Laicky, čím je farba po uschnutí na stene lesklejšia, tým lepšie sa udržiava. Napr. firma STO má radu latexových farieb označených ako Opticryl MAT, SATINMAT, SATIN a GLOSS. To označuje mieru lesklosti steny. Ak natriete stenu SATIN-om, alebo GLOSS-om, môžte ju čistiť aj cirochovou kefou :D V prípade že potrebujete aj určitú nenasiakavosť a odolnosť voči masnote a podobne, odporúčam použiť už špeciálny akrylátový náter na báze polyuretánu určený na steny.
Odpovedať
Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s vysokoumývateľnými švédskymi farbami Scala, sú tiež oteruvzdorné. Chváli si ju aj kolega, ktorý má malé deti a stenu nie je problém omyť po zašpinení. Majú viaceré rady, od jemne umývateľných až po totálne umývateľné do spŕch a sáun.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?