Maľovka v novostavbe

Chcela by som sa spýtať ako vymaľovať novostavbu. Omietky sù 4 mesačné vápenato-cementové, napenetrovali sme ich. Chceme farebné steny a biele stropy. Treba všetko vymaľovať najprv na bielo a potom na farebne, či stačì rovnoz farebne? Ďakujem
Odpovedať
@barca1983 stačí keď hneď pôjdete na odtieň na stenách. Samozrejme najprv strop . I ked nemám PRO poradiť môžem aj napriek čo si myslia @worker_falcon a @jankazb ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@multidekorsk co vobec spominas mna?
Odpovedať
@jankazb aby si bola v obraze ty aj tvoj kamoš
Odpovedať
Profilova fotka
@multidekorsk skutocne vies len do kazdeho tu rypat?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@janamartis prosim o vysvetlenie.
Odpovedať
@jankazb a ja si tiež prosím o vysvetlenie. O čo ide?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb tusim si stupila niekomu na kurie oko😁😁😁
Odpovedať
Profilova fotka
@barca1983 ahoj prosim ta cim ste penetrovali pred malovanim? dakujem
Odpovedať
@multidekorsk tak som si to myslela, ďakujem
Odpovedať
@ninaclaudius penetrák esmal grund, použìvali sme ho pred pár rokmi aj na novostavbu mojej babky a je v pohode
Odpovedať
@barca1983 rado sa stálo. ..pošlite fotky potom. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@barca1983 dakujem
Odpovedať
@barca1983 #2 Chcela by som sa spýtať ako vymaľovať novostavbu. Omietky sù 4 mesačné vápenato-cementové, napenetrovali sme ich. Chceme farebné steny a biele stropy. Treba všetko vymaľovať najprv na bielo a potom na farebne, či stačì rovnoz farebne? Ďakujem V prvom rade si zisti, či penetrovanie bolo dostatočné. Všetky nasledujúce vrstvy farby, aj o niekoľko rokov neskôr sú veľmi závislé od kvality napenetrovania novej omietky. Penetrácia Ti zlepšuje priľnavosť farby, zabraňuje tvorbe mikroprasklín, vyrovnáva savosť podkladu a v neposlednom rade Ti dokáže aj ušetriť množstvo spotrebovanej farby. Penetrácia musí nielen uschnúť, ale v nej musia prebehnúť aj chemické procesy, takže tomu treba dať čas. Ideálne je večer napenetrovať a ráno začať maľovať. Začni určite stropom, následne pokračuj tónovanou farbou na steny. Aj prvú vrstvu môžeš maľovať "rovno farebne". Horšiu kryciu schopnosť majú len veľmi sýte odtiene, vtedy sa prvá vrstva môže namaľovať bielou farbou. Pozor však na jej kvalitu.
Odpovedať
@yeti_team ďakujem, napenetrované to je asi mesiac. Veľmi sýte odtiene nebudù, taký normal, ani sýte ani bledé. Len už potrebujem maľovať a firma nie a nie mi dorobiť SDK, strašne pomaly robia. Mesiac 200m2 a ešte to nemajù.
Odpovedať
@barca1983 #4 Ak máš teda aj SDK, bude treba takisto napenetrovať. Hlavne, aby sa spevnil prípadný prach vznikajúci počas brúsenia tmelu, inak sa môže stať, že práve kvôli prachu je znížená priľnavosť farby. Ak sa náhodou použije silný koncentrát penetrácie, vytvorí sa film na povrchu, na ktorom sa bude valec s farbou prešmykovať, a bude to vyzerať, že farba nekryje. A farba pritom nebude na vine. Takže v tomto prípade je menej viac. Hlavne si treba uvedomiť rozličnú savosť sádrového tmelu a papierového povrchu SDK dosky. Mohli by vzniknúť viditeľné pásy na povrchu farby z dôvodu rozdielneho času zasychania.
Odpovedať
Všetko napenetrované, začìname maľovať
Odpovedať
@multidekorsk ďakujem za radu, farba je pekná bez fľakov
Odpovedať
osobne sa mi ovela viac pačia tapety. Biele steny a jedna s tapetou-velmi pekne to vyzera. K tomu štylové bytové doplnky. Zrazu ta izba vyzerá uplne inak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?