Maľovať valčekom alebo striekať?

Ahoj mám potrebujem poradiť , čo je lepšie a kvalitnejšie . Maľovanie stien valčekom alebo strieľaním ? Ide o sadrové omietky čiže hladké steny . Ďakujem za rady .
Odpovedať
@datok toto bude cakat aj nas, sam som zvedavy. Moj tajny typ je striekanie, ale uvidim, co napisu ludia z praxe.
Odpovedať
Profilova fotka
@datok Ak budeš strieľať, tak Ti ostanú jamky po guľkách... :-) :-) :-) Ale teraz vážne. Ja osobne som sadrokartón maľoval štetkou. Farba Pro Interiér profi.
Odpovedať
Profilova fotka
striekanie treba vediet aby si dosiahol perfektny vysledny efekt. Malovanie valcom je jednoduchsie. Iked dobabrat sa da aj to.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak striekat tak jedine vysokotlakym striekacim zariadenim inac to bude vyzerat strasne, a ak valcekom tak s kratkym chlpom(napr . Dulux valcek) ten nezanechava taky nepekny vzor na hladkej stene
Odpovedať
Profilova fotka
Ak striekat tak s HVLP :)
Odpovedať
Ďakujem za info.
Odpovedať
Mnazel striekal v nasej novostavbe cely dom. Velmi si chvalil. Farbou bielou, vsetky 3 vrstvy, ale farby speci do pistole. A pistol si pozical uplne profi masinu, za 60eur na den co tu v zahranici poziciava speci firma. Robil to 1x v zivote a vsetci ho chvalia :) islo mu to meega rychlo.
Odpovedať
To striekanie znie fajn. Ale mne sa osobne páči tá štruktúra čo vytvorí valček. Mne sa super hladké steny nepáčia. Je to vec vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 po mojom striekani vznikla krajsia struktura ako valcekom. Nemam to hladke a to ma vsade SDK.
Odpovedať
@datok striekanie je omnoho kvalitnejšie, lepšie a rýchlejšie. Neni tam možnosť, že by zostali čmuhy ako sa stáva po použití valca. Výhoda valca je že nanesieš farbu kde treba. Niekedy netreba ani moc prikrývať alebo zalepovať. Pri striekaní je všetko všetko biele, treba všetko riadne oblepiť. Pri novostavbách kde nie sú podlahy zárubne dverí atď. je striekanie pohodlné a rýchle. V dome ktorom sa už býva a sá má premalovať striekanie je už na zváženie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 pri HVLP pistoli je okolo farby vytvarany taky vzduchovy obal a je daleko mensi bordel s toho. Aj ked uplne bez bordelu to tiez nie je :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Výstižnejšie ako napísal @madein1974 sa asi k téme vyjadriť nedá ;-) @macko4 nemá pravdu v tom, že striekané farby nedržia na povrchu, a ten vatový valec je jeden des. Vyjadrenie za nás: na sadrové omietky je ideálnejšie striekanie vysokotlakovou striekačkou, ale ako začiatočník by som si určite zobrala valec. Sadrové omietky sú špecifický povrch, kde sa može vyskytnúť nejeden problém a takže je na zváženie si zavolať profesionála, ktorý svoje remeslo ovláda, lebo nie je stena ako stena. Prípadne pokusne vyskúšať dielo na jednej stene a až potom pokračovať ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@majkoj ale ked striekas plafon, tak jemne kvapky dopadaju na podlahu. Teda objemovo je bordel mensi, ale je "rozdistribuovany" na velku plochu. Kedze sme nemali podlahy, tak mi to bolo jedno. Ale teraz by som si to uz rozmyslel :). Urite treba vsetko poriadne zakryt
Odpovedať
@zunastudio na niektorych castiach jednej steny sa farba z valca vobec nechytala na stenu. Bola akoby hydrofobna. Neviem to inak opisat. Az pistolou sa to podarilo nafarbit
Odpovedať
@joxe tak to si asi zle napenetroval... ak vobec.
Odpovedať
@datok ak nemas pistol proste rob valcekom je to hadam najlasia stavbarska robota, a izbu spravis za pol dna ked sa ty velmi nechce :) 1. penetracia podkladu! 2. 2 nateri prvy redší , niekdo dava viac ja davam len jeden :-p 3. zbytok namiesanej farby si odloz na opravy, casom pochopis
Odpovedať
@gashtaan napenetrovali sme vsetko. Tiez si myslim, ze tu niekde moze byt chyba. Ta cast steny vyzerala akoby bola mastna. Mozno bol penetrak zle nariedeny... ale stalo sa to len v jednej miestnosti na dvoch miestach. Ale ani opatovna penetracia nepomohla. Nakoniec tam bola taka hruma vrstva farby, ze som to musel zbrusit. Potom som to prestiekal pistolou.
Odpovedať
@gashtaan a uz mi nepis., ze to nebolo napenetrovane, lebo tu stenu robila moja manzelka a na tuto temu sme sa uz pohadali :D. Tvrdil som jej, ze musela vynehat cast steny pri penetrovani.
Odpovedať
@joxe fakt? zabudol som :) pardon!
Odpovedať
Profilova fotka
@datok my sme robili dom valcekom. islo to v pohode ale riadna drina hlavne ak je velka plocha. na buduce by som asi skusil profi masinu pozicat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
za mna airless striekanie krajsia struktura ziadne stekance ale musi byt prax-ja to robim pravidelne :-)
Odpovedať
tento ma jasne, ci striekat, ci valkat ;-) https://www.youtube.com/watch?v=LS2yJ...
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja jasne ze striekat :-)ale nie pistolkou za 100€ od wagnera z OBI mam aj taku ale airless je pecka :-)
Odpovedať
Mam otazku. Striekali ste rovno aj penetrak, alebo ten je potrebne naniest valcekom??? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Neviete nahodou, ci - a kde poziciavaju takyto nejaky stroj na striekanu malovku? dakujem
Odpovedať
Viete mi odporučiť maliara na striekanie AIRLESS technológiou z okolia okr. Senec? Stavba je v obci Kaplna. Jedná sa o maľovanie strojových sadrových omietok na ploche cca 500 m2. Ak viete, viete mi zaslať informáciu o cena za m2 bez farby alebo s farbou? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@andrea9999 ahoj,prosim ta aku ste davali farbu?kladicku ci aj nejaku umyvatelnu?
Odpovedať
@majsterslovenska prosim ta aku farbu odporucas do novostavby?nejaku klasikh alebo daku oteruvzornu,umyvatelnu?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?