Malovanie Benacky šťuk

Ahojte hladam maliara co ma skusenosti s Benackym šťukom alebo nieco podobne PREšOV
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze toto nevie robit nik to je nova absolutna novinka
Odpovedať
@siberiax blbosť Benátsky štuk robia, novinka to nie je, iba sa opakuje, pre pár rokmi to bol hit...napr. http://www.interierrimi.sk/sluzby/ben...
Odpovedať
@siberiax absolutna novinka? toto je fakt blbost co si napisala... kolega si to daval robit 2 roky dozadu na byte, v budove kde robim to mame na jednej chodbe od 2007.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no ano mozno tak benatsky stuk ale toto je vazne absolutna novinka :-D
Odpovedať
@siberiax tak ked to beries takto, tak su tu ludia co zhanaju niekoho, kto im urobi na dome čokle.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan cokle poznam behaju u nas po dedine tie sa daju urobit lahko a ano beriem to fakt takto dnes pojdem do prace s velmi dobrou naladou 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@siberiax je to stará technológia, imitovala drahšie materiály. Pre náročnosť bola za socializmu vynechaná z ponúkaných technológií, ale pri reštaurovaní sa používala. Dnes je to uľahčené pre použitie nových materiálov.
Odpovedať
Profilova fotka
Hľadáte maliara alebo odborníka čo to vie spraviť
Odpovedať
@amiamisu http://www.sanmarco.sk/Východné_Slove...
Odpovedať
@jan45 a mna zaujima da sa benatsky stuk aplikovat aj na vapenocementove omietky uz vymalovane (bielou), ak ano treba ich najskor oskrabat, alebo...? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sevzuz nie som remeselník, resp. robím iné remeslá, a venujem sa koreňovým čov, ale benátsky štuk je omietka na hotový podklad. Nebezpečie starých náterov je v tom, že nevieme ako sa zachovajú, keď sa prekryjú novou vrstvou, preto je lepšie ich oškrabať alebo aspoň dobre zdrsniť. Podľa druhu treba použiť enetráciu, tá zabezpečí spojenie.
Odpovedať
idealne je steny oskrabat a osetrit sadrovymi omietkami,stierkou alebo sadrokatronom. vapennocementove omietky obsahuju piesok a teda kamienky ,ktore sa tahanim plechoveho hobla odlupuju a robia sarapatu. v nutnom pripade sa to da spravit aj na obycajnu omietku,ale nieje to "ono".
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jan45 toto Benacky šťuk ? jaj tak aha ano :-D tak vela stastia pri Benackom šťukani
Odpovedať
@sevzuz adel99 ma pravdu. treba mat sadrovy podklad, takze prestierkovat.... na obycajnu omietku to netreba davat. spotreba materialu bude vyssia a vysledny efekt pochybny..... davaju sa zvacsa 3 vrstvy benatskeho stuku hladitkom. @adel99
Odpovedať
@eduardgein ok dakujem, kedze mam novostavbu a jednu stenu v predsieni by som tak chcela upravit, musim ju oskrabat a potom volat majstra aby na setnu aplikoval sadrovu omietku a potom odbornikov na benatsky stuk, alebo?
Odpovedať
nie :-) to vsetko zlahka zvladne jeden majster - maliar.
Odpovedať
Profilova fotka
@siberiax no, ja nie som taký pedant, ked som začal "šťukať" na tablete tiež to písalo iné ako som myslel.
Odpovedať
@sevzuz @adel99 Maliar je maliar, nemôže vedieť spraviť dobre aj sadrovú stierku aj benátsky štuk. @sevzuz to plánuje dobre. Ale väčšinou ten, čo robí dekoračné omietky, robí aj stierky (napr. sadrové). K technológii - stačí na tých pár štvorcov v chodbe naniesť sadrovú stierku, dokonale vygletovať/vybrúsiť, a na to 3 vrstvy ben. štuku. Fakt vyžaduje rovný podklad, aby to vyzeralo dokonale.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@amiamisu chlapci z mmdecor-u, pozri stránku www.mmdecor.sk alebo facebook ak je to aktuálne
Odpovedať
Aky penetrak odporucit na sadrove gletovane omietky ??? farba by sla asi od CAPAROL-U :) dakujem za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
Dá sa to aplikovať na sadrokartón? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?