Lepidlo na sietkovanie domu

ahojte nepouzival niekto lepidlo na sietkovanie domu ktore bolo urcene predovsetkym na lepenie dlazby a obkladov? pytam sa preto ze toto lepidlo vychadza lacnejsie ako priamo urcene na murivo .... mame dvojpodlazny dom takze kazda uspora sa pocita a navyse maju ho v baumaxe vrecko po 3e... vdaka za info
Odpovedať
Profilova fotka
Nemôže sa používať ani sa to nedá použiť.Tieto lepidlá sú absolútne nevhodné na fasády.
Odpovedať
aha zabudol som poznamenat ide o vnutorne sietkovanie
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 videl som už domy kde použili na lepenie/armovanie izolantu "N"-kové lepidlo (Fliesenkleber N), čiže lepidlo, ktoré je primárne určené na lepenie obkladov a dlažieb v interiéri. Neviem či to tam ešte drží, ale určite takúto aplikáciu nedoporučujem. Skús prosím ušetriť na niečom inom. Šetriť sa dá, no s rozumom. Šetrenie za každú cenu sa môže slušne predražiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 až keď som napísal príspevok tak som zbadal tvoj doplnok, že ide o interiér. Napíš z čoho máš steny a prečo ich ideš armovať.
Odpovedať
@mig12 ked dobre naprsi, bude blato - mohol by si sietkovat s nim, kazda uspora sa pocita, ze? Inymi slovami, neoplati sa vymyslat a radsej pouzit co treba.
Odpovedať
gashtan netaraj a nezvelicuj prosim ta
Odpovedať
podklad je raksa s unimaltom kvoli vyrovnaniu stien sietkovat to chcem z dvovodu vacsej istoti zabranenia praskaniu stien
Odpovedať
Profilova fotka
ak praskajú steny, sieťka to určite nezachráni, ak bol použitý piesok z lomu, a malta má lokálne veľkú hrúbku, popraská. Stierka tu plní funkciu fajnovej omietky, a do tej sa sieťka nedávala práve preto, aby nebolo treba veľkú hrúbku. ktorá by popraskala.
Odpovedať
@jan45 odbocili ste od temy dakujem za vysvetlenie s vasim nazorom nesuhlasim z dvovodu vlastnej skusenosti sice iba dvojrocnej...
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 ako vraví @jan45 ak praskajú steny (statická porucha) sieťka to nezachráni, ak má malta veľkú hrúbku tiež môže popraskať počas schnutia - každopádne však tieto praskliny by sa nemali prenášať do ďalších vrstiev, keďže sa vyschnutím malty (omietky) ustália. Čo sa týka použitia "N" lepidla na armovanie v interiéri, asi by som v tom nevidel problém, no zasa záleží čo pôjde ako finálna vrstva. V podstate ak pôjde vápnocementová alebo sadrová omietka v hrúbke 8-15mm je lepšie vložiť sieťku priamo do nej a nerobiť zbytočný krok ešte aj s lepidlom. Samozrejme sieťka v omietke by mala mať oko o veľkosti 10x10mm - nepoužívať fasádnu sieťku. Ak má byť povrchovou úpravou iba tenkovrstvá omietka alebo stierka je vhodné povrch hrubej omietky aj presieťkovať.
Odpovedať
Profilova fotka
sieťka sa volá armovacia preto, že na pružnom podklade (PS, vata) prenáša ťahové sily. Aký je na to dôvod pri pevnom podklade, ktorý sa nemôže prehnúť?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nie je na to dôvod ale pan chce istotu a taktiež nepoznám skutočný stav muriva a naväzujúcich konštrukcií
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pysnyp mam male praskliny z hrubsej vrstvy "malty" ale to su len miesta fakt je ze ta raksa s unimlatom pripomina beton zatlkal som 80 klinec pricom som musel tento klinec do tej istej diery vymienat 5krat omietka pojde iba tenkovrstva rucne omietky a aj ked mi niekto povie ze sietkovanie je zbytocne neuverim mu a budem sietkovat cely dom moja otazka len znela ako sa asi najlepsie vyjadril a pan PYSNYP vdka sietkovat budes uz len z toho dvovodu ze povrch po raksy je velmi drsny a sietkovanie mi to "zjemni"
Odpovedať
@jan45 citujem: Aký je na to dôvod pri pevnom podklade, ktorý sa nemôže prehnúť? preco potom ty ktory nesietkuju novostavby sa stazuju ze maju praskliny?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?