Je lepšia farba Primalex Plus alebo Polar?

Chcem Vas poprosit o radu.V byte mam nove sadrove stierky a potrebujem cely byt vymalovat na bielo. Rozmyslam nad Primalex Polar,no majster mi radil,ze je to prilis biela farba a "ťaha to oci". On mi odporucal Primalex Plus.Aky mate nazor vy? Pripade aky penetrak k tomu.dakujem
Odpovedať
1
2
Ahoj, my máme všetky steny v dome maľované Polarom. Farba ťahá oči len keď je čerstvo natretá, ale nie je to nič horibilné, postupne to prejde. Oči ma z toho teda nikdy neboleli. Mne sa ten efekt práveže páči, Polar izby pekne presvetlí. Ak máte v byte tmavšie miesta, s nedostatkom denného svetla, tak by som určite použila Polar. ;-)
Odpovedať
My mame stropy s Primalexom Polar, na steny by som ho asi nedala, ale skus porozmyslat aj nad inou znackou, ja by som uz Primalex nepouzila, Dulux bol lepsi ak mozem porovnat.
Odpovedať
Mam Polar strop aj steny, maximalna spokojnost
Odpovedať
my máme tiež celý byt Polar a je to super biela farba, neťahá oči ani nič. vyzerá pekne, tak čisto
Odpovedať
primalex polar najlepsie co moze byt
Odpovedať
Aj my máme polar celý dom a maximálna spokojnosť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ewada My máme celý dom aj s podkrovím (vrátane sadrokartónov) vymaľované farbou Eternal In. Maliari mi to poradili a aj keď ja som tiež poznal len Primalex, tak som si nechal poradiť a neľutujem. Je bielejší ako Primalex, ževraj sa s ním lepšie pracuje (to ja osobne nemôžem posúdiť, ale maliari mi to tvrdia) a to nehovorím o tom, že sa dá zohnať cez internet za skvelé ceny vo veľkom balení.
Odpovedať
Profilova fotka
Tuto dilemu som riesil aj ja. Chcel som POLAR a majstri mi doporucovali PLUS. POLAR je krasny cisty a ziarivo biely, ale je na tom vidiet rychlo spina, napr. okolo vypinacov, pri stenach atd. My sme si dali PLUS, moja mama POLAR. POLAR bol krasny, no po roku nas PLUS a mamin POLAR sa nedal porovnavat. Na tom POLAR bolo vidiet napr. v kuchyni ako keby taky zlty asi mastny nadych nad sporakom. Okolo vypinacov je vidiet, ze tam obcas niekto rukou zabludil ak na stenu atd. Vybrat si zial musis sama :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak Ti maliar radi primalex plus tak nech nato rychlo zabudne, lebo to nieje biela farba, mal som tu cest, polar mame na stropoch a mozem odporucit aj na steny, krasna biela farba
Odpovedať
ja som maloval farbou Remal Ekonomik, ma 91% belost, maluje sa s nou velmi dobre a vysla ma do 30€ za 40kg odporucam...
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako pisala darush.... mi sme tiez malovali Polarom a steny su krasne biele a oci tahalo len ked bolo cerstvo natrete a bola prazdna izba ;-)
Odpovedať
Som maliar a možem povedať tolko Plar je sneho biela farba je to najlepšia biela farba na našom trhu .Plus je to normalna biela farba kvalitnejšia ale na Polar sa nechytaju vrelo doporučujem .ale viem poradiť lacnejšie od toho istého vyrobcua aj tu istu farbu len a vola inak .správu ked tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
OT Musim si poznacit medzi vyroky majstrov dalsiu perlu: biela farba je prilis biela :D
Odpovedať
Profilova fotka
Primalex plus je dobra na prekrivanie starych farebnych naterov, je hustejšia - natierate hrubšou vrstvou. V kýbli je béžová čo vyzerá dosť blbo, ale keď vyschne je pekne biela. Polárka je super, ale starú oranžovú som prekrýval na 2 krát, u plusky 1 náter. Treba si určiť jednu bielu a potom s ňou farbiť celý dom a keďže treba rátať, že sa časom bude premalovávať tak je lepší plus nakoľkko lepšie kryje..
Odpovedať
Profilova fotka
Primalex polar už na rozdiel od ostatných primalexov obsahuje aj trochu akrylátu takže neopadá zo stien po druhom maľovaní ,ale až po treťom.Majstri maliari ho majú radi lebo veľmi dobre kryje.Inak je na dve veci . :-)
Odpovedať
a nevyzerá potom biely nábytok pri polare akosi šedo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@wrose sedy urcite ano...
Odpovedať
my mame tiez teraz cerstvo vymalovany cely byt polarom, je to krasne snehobiele, akurat su na tom vidno capky ruk ked robotnici ignoruju moj zakaz spinenia stien a opru sa spotenymi mastnymi rukami o stenu ]-( ale polar urcite naj
Odpovedať
a vie mne niekto poradit, ze aku farbu kupit, ked do nej budem primiesavat kvapocku zltej? nechcem biele steny, ale take maskove. teraz mame primiesanu trolinku oranzovej a su super, take maslove, ale teraz chcel primiesat zltu, aby boli jasnejsie. ale len take, ze akoby biele, ale az ked sa prilozi biely papier, tak je vidno, ze neni ta stena ozaj biela. je dobry primalex, alebo nieco ine. a ked primalex, tak ktory? plus, alebo standard? vdaka.
Odpovedať
Ja už roky polar :-)
Odpovedať
Ja mám práve opačný problém..V kúpeľni sme dali biele matné a bez vzoru kachličky a vymaľovali sme ostatné bielou farbou a kachličky sa nesú v porovnaní so stenou do šeda a nevyzerá to pekne :-( . Neviete poradiť, ktorá farba sa nesie skorej do šeda a nie je taká strašne biela?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Majster určite vie o čom hovorí .Primalex polar slabšie kryje a je nutné s ním maľovať viac krát ako z plusom .A čím viac náterov tím menej € ]-( . A o tom to je. No polar je jednička.
Odpovedať
Profilova fotka
Čítam, ako tu každý vychvaľuje Primalex Polar. Ja s ním mám veľmi zlú skúsenosť. Maľoval som kuchyňu a obývačku bielou dispérznou farbou kupovanou v akcii v rakúskom OBI. Žiaľ, nevyšlo mi už z nej na celú obývačku a nakoľko som nemohol kvôli farbe vycestovať do Rakúska, tak som zašiel do predajne farby-laky a pýtal si najbelšiu farbu, akú majú. Predavač mi povedal, že úplná špička je Primalex Polar. Doniesol som ho domov, rozmiešal a začal natierať stenu... hotová katastrofa. To ako keby som na stenu vedľa žiariacej bielej rakúskej farby natieral stenu farbou odrieň slonová kosť. Ten Primalex Polár nemá s bielou absolútne nič spoločné. Je to farba, ktorú v živote nepoužijem, nikomu neodporučím a keď ju niekde uvidím, tak z ďaleka obídem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Polar je krasne biely.je sice drachsi ale kvalytnejsi.ak farbu kupujete vy tak to chapem ale ak to plati majster a ma v rozpocte aj material tak chapem preco polar taha oci.CENA. 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
jamk1 jasne ze to bola hotova katastrofa kedze ste ten polar riedili a uz podla navodu sa riedit nema, je urceny rovno na malovanie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ani jedna ani druhá
Odpovedať
@kahding Ved @jamk1 nikde nepise, ze ju riedil. Pise, ze ju rozmiesal, co je normalne a vzdy by sa to aj malo.
Odpovedať
@ewada my sme polarom natreli stropy a plusom steny som spokojný polar je svetlejší ale vidíš to iba ak by si natrela dva pásy vedľa seba
Odpovedať
@ewada polar zbytočne dráhy...poznám lacnejšiu alternatívu a lepšiu (fritsch)
Odpovedať
Polar, alebo Plus. Polar je lepši ale aj drahší. Keď je človek pohodlný, tak nech použije ten. Ak však dokážete pridať nejaké prísady, tak aj Plus môže byť kvalitnejší a navyše lacnejší (aj keď zaplatíte daľšie položky). Ja pridávam zinkovú belobu (belší efekt), latex (belší a väčšia oteruoddolnosť) a v miestnosti, kde je väčšia vlhkosť pridám roztok proti plesni.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?