Fľaky vapenno cementové omietka

Ahojte V byte sme spravili nové vapenno cementové omietky. Teraz sme sa ich rozhodli vymaľovať. Rozhodli sme sa použil farbu jupol classic. Keďže všade bolo že použiť penetráciu tak stena bola napenetrovana, stetkou . V predajni však nemali odporúčaní Penetrak pod jupol tak sme použili iný od inej firmy. Po zaschnutí a natreti prvej vrstvy sa objavili smuhy ako keby bola na niektorých miestach viac farby. Mysleli sme že to po 2 maľovaní sa zakryje ale nepomohlo to aj keď farba bola menej riedená. Neviem ako ďalej postupovať: 1. Natrieť ešte raz stenu? (veľmi sa my to nechce keďže už sme jedno vedro farby minulý a efekt nedostatočný) 2. Prejsť stenu ešte raz odporúčaním Penetrakom na danú firmu, valčekom a následne znova namaľovať. 3. Steny sme dali bielom farbou a neskôr ich plánujeme farebné zamalovat. Čiže potom napenetrovat a dať farbu novú (pravdepodobne dulux). Prosím o radu odborníci. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vidieť flaky po valci? Aký penetrák ste použili. Určite má nejaký názov.
Odpovedať
Je zaujimave ze flaky su len ked sa pouziva penetrak ja som ho nikdy nepouzival ani na novych stierkach a flaky som nikdy nemal.
Odpovedať
Penetrak použitý Het 100 grunt riadený 1:5. Takto to vyzeralo za mokrá.
Odpovedať
@kazak a že či si mal vyzreté tie omietky, alebo si gehnil penetrák hneď?
Odpovedať
Žeby im 4 týždne nestačili, nemyslím? Hľadám radu ako pokračovať nie ako sa to stalo :-)
Odpovedať
Takže dobrej rady sa asi nedočkám :-|
Odpovedať
My sme mali taketo flaky na novych omietkach a v obchode nam poradili farbu na nove steny, nieco na sposob vapna. Pekne nam to prekrylo. Neporadim nazov, no skuste sa spytat nejakeho maliara alebo vo farbach- lakoch na zakladnu farbu na nove stierky.
Odpovedať
@kazak ja si myslim, ze stetkou sa penetrak nenaniesol rovnomerne. Proste niekde ho bolo viac a niekde menej. Vznikli asi kvazi lepkave mapy (male a vela) a potom po naneseni farby (pozn, smejdovej = jupol) farba ma iny povrch pod viac lepkavym povrchom a menej lepkavym. Niesom ale odbornik, takze moja rada a "analyza" je nepodstatna. Mne sa stalo nieco podobne ale pretrel som to 2x a uz to nieje vidno, ale pouzil som farbu Remal vinyl, to je kvalitny ale aj drahy.
Odpovedať
No v obchode vedeli načo to chceme a povedali ze jupol môže byť, ale ten Penetrak som už 100 krát oľutoval. Inú farbu by som aj skúsil ale zas trepať 400 náterov sa my nechce. Rozmýšľame použiť potom ešte dulux ale nie som istý či to prekryje.
Odpovedať
Ešte ma napadlo to natrieť ešte raz penetráciou zriadenou viac a znova premalovat. Môže to pomôcť?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ako ste to nakoniec vyriesili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?