Existuje penetrácia proti plesni?

Profilova fotka
Čaute, chcem sa opýtať, či neexistuje náhodou nejaký hlbkový penetrák, ale taký, čo by mal v sebe ochranu proti plesni? Resp - sem-tam mám pleseň na stene a potreboval by som penetrak, čo by ju zničil a zároveň zabránil ďalšiemu vzniku plesni. Na neho potom pôjde sadra a tekutá omietka s farbou. Vie niekto pomôcť? Čo mám hľadať? Resp. sa dajú aj kúpiť a miešať klasické hlbkové penetraky (napr. Den Braven) s nejakým protiplesňovým koncentrátom?
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft Tzv. protiplesňových náterov je kopec http://mojdom.zoznam.sk/cl/10052/2236... Ale ideálne je odstrániť príčiny tvorby plesní. V tom linku to máš. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft pokial neodstranis pricinu plesni, ziadna chemia ti natrvalo nepomoze
Odpovedať
Profilova fotka
Čo môže byť príčina plesní? Napr. to, že mám v baráku aktuálne 9°C a ten roh zvonka permanentne mokne, lebo je tam naprd rína?
Odpovedať
@megosoft nie, v tomto pripade hrozi aj spadnutie domu, potom uz plesne likvidovat netreba
Odpovedať
@megosoft najprv vymen tu naprd rinu, osetri proti plesni, potom pockaj kym roh vyschne, a az tak natieraj vsetky nanosy omietok a farieb. Keby si zacal kurit, tak by to vysychalo skor, ale asi to aktualne nie je realne, tak aspon tu rinu oprav co najskor. Aspon provizorne, nech ti do murov netecie voda. Ako pise @richard71 ries pricinu az potom eliminuj nasledky. Pricinu si uz odhali aj sam.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Provizórne je to opravené od včera (rozumej - narval som tam desku, aby vola nekvapčala z riny rovno na barak, ale po doske sa zvezie a končí asi meter a pol od domu. Na počudovanie však v pivnici žiadnu vodu nemám, ani mokro, ani pleseň)
Odpovedať
Profilova fotka
Práve som sa vratil z baraku, zobral som den braven hlbkovy penetrak a nejaky "plesnistop" z merkury marketu. Predáva mi oduševnene tvrdil, že to môžem zmiešať, každopádne po zmiešaní došlo k zrážacej reakcií a vznikli mi tam nejaké hrudky. Popenetroval som s tým, som zvedavý, ako to bude vyzerať zajtra :D
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft Zmizla ti tá plieseň? Na pleseň môžeš nastriekať aj Savo proti pliesňam. Vtedy fakt zmizne. Ja som natieral izby v chalupe protiplesňovou farbou o firmy JUPOL ale to je proti vzdušnej vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Skús Múdru hubu, ale asi ju budeš musieť objednať z Čiech.
Odpovedať
@megosoft to ti tak rýchlo ten roh vyschol, keď si ho už penetroval?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?