Dokážem sama nalepiť tapety?

dokazem ich aj sama nalepit? kde ich kupit (trnava) alebo www stranky? potrebujem otapetovat zachodove a kupelnove dvere a este okrasnu tapetu do obyvacky
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka ahoj, výborný výber tapiet majú v Blave v tapetovom štúdiu v ochodnom centre R1, myslím že nehrozí aby ste si tam nevybrali, a z Trnavy to nie je ďaleko...a či ich dokážeš sama nalepiť? záleťí na tvojej zručnosti ale my sme to prenechali odborníkom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a ešte tu je na nich stránka www.articadecor.sk
Odpovedať
aha dakujem velmi pekne za informacie, jasne ze to neni daleko. dakujem za stranku popozeram
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka ja som kupovala tapetu v trnave v meste tam na štefanikovej čo máme jediný obchod s tapetami. Mali tam velký výber ako všade -plno katalogov takže je z čoho vyberať. A aj na dvere som tam kupoval tapetu
Odpovedať
@livkaslivka ja som kupila v tt baumaxe, uple mi sadla farebne aj vzorom tak som inde ani nehladala...a aj my prave riesime kto nam ju nalepi do spalne...najskor sme si chceli niekoho nato najst,ale vela ludi mi povedalo ze tieto nove tapety nie je problem nalepit,ze nemame zbytocne vyhodit peniaze za pracu... tak to ideme s drahym v sobotu vyskusat :-D drzte palce
Odpovedať
@macaaa a tie tapety na dvere ste si sami lepili? chcem tam behnut sama pozriet...oni asi nemaju netovu stranku, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka Myslím, že priemerne zručný človek nalepenie tapety zvládne aj sám. Len si treba dať pozor na typ tapety /vlies, papier, foto, textil/. Každá má mierne odlišný spôsob lepenia, hlavne spájania.Čo je podľa mňa najdôležitejšie, je dokonale si pripraviť podklad pod tapetu. Tapeta totiž nič neschová. Každú nerovnosť, pri určitom sklone dopadu svetla len zvýrazní a výsledok môže byť oveľa horší, ako očakávania.
Odpovedať
@livkaslivka este v BA maju tapety aj oproti tržnici ( taka ta cervena presklen. budova). teda ak to nezrusili :) a hlavne pozor na bublinky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@livkaslivka nie stranku nemaju ale vela katalogov tam maju. Lepili sme si ju sami a islo to v pohode. Ak má bledý podklad tak je vidiet omnoho menej tie spoje ako na tmavých.
Odpovedať
ja mam tapety z hornbachu v avione, velky vyber, ceny viac ako prijatelne, hoci v R 1 majú tiež pár tapiet za 20€ /rolka ostatné sú drahsie. V petržalke na Rusovskej ceste je jeden obchod, majú rôzne značky, ale to čo som si vybral ja,bolo okolo 60€ rolka, a to bol vynil.... myslím, že tapetu treba vidieť, isť priamo cez www je risk.
Odpovedať
daklujem vam za nazory my ich chceme lepit na kupelnove a zachodove dvere a tie maju taky hrbolkaty povrch aky material tapiet doporucate?
Odpovedať
Do kupelne sa davaju vinylove tapety, su hrubsie, take penovejsie. Canna cca 25 EUR za rolkou. Robi sa s nimi super. Treba natriet nielen stenu ale aj tapetu. Zvladnes to uplne sama. V obchdooch uz teraz nemaju taky velky vyber tychto tapiet ako kedysi, su vacsinou urcene za kuchynsku linku alebo do kupelne. V kazdej predajni vsak 1 ci 2 katalogy maju. Do obyvacky zvol radsej vliesove tapety. Robi sa s nimi tiez jednoducho. Staci natriet len stenu, ale minuly tyzden som tapetovala vacsiu plochu a tak som si zavolala majstov, ti najprv napenetrovali stenu a potom lepidlom natierali tapetu a nie stenu. Vraj sa im to tak lepsie robi. Pri vliesovych tapetach tiez odporucam vyberat take tie "tucnejsie", hrubsie, penovejsie. Pokial nemas uplne rovnu stenu, omietka ma take drobne vycnelky, tak cez tenku tapetu sa mozu prepichnut a bude to vidno. K tapetovaniu potrebujes lepidlo (namiesat podla navodu), orezavaci nozicek, kefu na uhladzovanie a taky maly gumovy vlacek asi za 2 EUR na uhladenie spojov. Prajem vela zdaru...
Odpovedať
Článok sa načítava...
a ked tie dvere kupelnove a zachodove su take hrbolkate co mam s nimi urobit? len pretriet farbou a uz nedavat tapety aby sa neroztrhli?
Odpovedať
Tapety ano, ale take hrubsie vynilove. Tie zakryju nedostatky na povrhu dveri a su umyvatelne. Raz som to skusala aj s takymi tymi samolepiacimi tenkymi ale katastrofa. Na to treba byt asi macher, stale sa to krcilo. Aj ked som jarovou vodou natrela dvere ako mi radili, ale uz nikdy viac. Skus si najst na internete tapety z katalogu Faro 3, ten je teraz aktualny. S tymi ti to pojde dobre. Natries tapetu, prelozis ju, nechas 10 minut odpocivat. Medzitym natries stenu alebo dvere a nalepis, uhladis kefou, orezes a je to.
Odpovedať
@livkaslivka aj v diegu v TT maju tapety. a tie dvere nechces nahodou lepit samolepiacimi? ak hej, tak my sme kupili v hornbachu.
Odpovedať
@compra pozerala som ten katalog ale neviem si predstavit ziadne tapety na tych dveradch...takze hovoris hrubsie vinylove @vivere a tie samolepiace ste v pohode zvladli?
Odpovedať
Ale ide to aj so samolepiacimi, len to chce viac trpezlivosti. Idealne mat pri sebe mokru spongiu s jarovou vodou. Poriadne to navlhčiť a uhladzať. Voda spod tapety potom zmizne. Lebo keby si to hneď dala na suché dvere, tak sa to prilepí a ak to nedáš na prvý šup poriadne, tak tam budeš mať bubliny. Inak tie sa dajú prepichnúť špendlíkom a zahladiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@compra poraď či sa dajú dať nejaké tapety do kúpeľne na obkladačky
Odpovedať
Profilova fotka
tapety pozri aj diego, my sme tam kupili zelenu do obyvacky. tapetovali sme 3 steny sami a da sa to v pohode zmaknut. inac ak ides stenu odporucam olovnicu este doplnit aby si isla rovno ak budes mat vzor. pouzivali sme vliesovae tapety, je na nich super to ze aj pero z nich umyjes:)
Odpovedať
@livkaslivka ale da sa to zvladnut, treba poriadne vymerat, opatrne lepit a uhladzat, uhladzat, uhladzat, aby neboli bublinky. v pripade, ze sa pritrafi, prepichnut spendlikom.
Odpovedať
neska sombola v tt v tapetach za mestkou vezov a tam mi povedali ze na dvere s nerovnym povrchom sa tapety nedavjau...
Odpovedať
poradite,?
Odpovedať
ako lepiť tapetu na stenu? ak je ešte k tomu nerovná? napr, v spálni?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
nemáte niekto kontakt na tapetára v BA alebo PK????
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mám takú dilemu,či by som zvládla tapetovať sama alebo to radšej nechať na odborníka =-) Keďže s tým zatiaľ nemám žiadne skúsenosti.Rozmýšľam že popraxujem na spálni a potom sa uvidí,či si trúfnem aj na obývačkovú stenu.Prípadne ak niekto vie mohol by mi poradiť šikovného a cenovo prístupného tapetára v okolí Sc a Ga.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Tapetovanie nieje vobec ťažká záležitosť. Len treba trochen logického myslenia. Podklad by mal byť zbavený prachu, starej malovky a nerovností. Najprv je dobré vedieť akú farbu tapety máš, a pre istotu si zohnať farbu velmi podobnu tapete, a namerať si kde približne budú spoje. Tie potom natret farbou. Je to preto, že keby mala tapeta tendenciu nedosadat pri spojoch, aby nevykúkal napr biely podklad. Tým že tam bude rovnaky odtien tapety sa eliminujú nechcené škáry. Stenu následne napenetrovať. Tým sa dosiahne rovnaká savosť - či nesavosť podkladu. Potom si teda zameriaš prvý pás na stenu. Najlešie sa začína od rohu. Nameriaš šírku tapety, a buď olovnicou alebo vodováhou urobíš kolmicu.Nastriháš si tapetu na požadovanú výšku. Treba ale potom aj myslieť na vzorovanie, pri strihaní. Natrieš stenu lepidlom a následne tapetu. Ja osobne natieram tapetu trušku viac a tapetu si následne preložím. A to sposobom, že ju zavrem ako knihu. Nechám odstáť, aby nasiakla. Nejakých 5-7 min. Lepšie sa sňou pracuje na stene. A ide sa tapetovať. Pri nanášaní si odcerím len prvú polovicu a priložím k stene,spodok pridrzam od steny, aby sa neprilepila celá. Horný okraj priložím aby mi lícoval s nakreslenou kolmicou. A začnem vytláčať bublinky od stredu k okrajom. V polovici zlezem z rebríka a odcerím druhú polovicu. Naspodku si ju pridržam a by sa mi hned nenalepila. A pokračujem vo vytláčaní. Vlastne to robím takým sposobom, že držím spodok a s nejakou vlhkou jemnou handrou ju pomali pritlačam k stene hladením zo strany na stranu. Furt ale dbám na to, aby mi lícovala s nakreslenou kolmicou. Ak sa to darí vprvej polovici, máš vyhrané,lebo druhá polocica bude sedieť. Takže v tej prvej polovici sa dá s tou tapetou ešte manipulovať na stene, nakolko je navlhčená. A potom sa pokračuje druhým pásom. Tam treba dbať aby pri spoji lícovala lava strana. Volakedy sa tapetovalo, že sa prekrývali tapety, teraz sú jedna pri druhej. Pokial by sa ale hoc čo dialo, že sem tam nezalícuješ, nič sa nedeje. Podklad máš vo farbe tapety, a nebude to tak byť do očí. Držím palce. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@agi1 neviem teda ci ches tapetovat velku plochu,ale napr. ja som si teraz tapetovala na vysku 2metrov a sirku 2,70 a vpohode som to zvladla sama :) tapetovala som tak ze som si tapetu tahala z prava do lava,lebo tak som chcela vzor,nie zhora dole..,prvy pas v pohode a druhy som asi moc natiahla,tak mi 0,5cm vytrcal za ciarkou :)) ale potom som si to pekne zarezala,, :) v pohode.. neni to az take strasne ako sa to zda :) treba len cas a trpezlivost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dj_eccitto ďakujem ;-) my x-) slím že po tomto návode sa môžem smelo pustiť do tapetovania
Odpovedať
Profilova fotka
@snu ďakujem aj tebe ;-) pustim sa do toho,potom dám vedieť.Nebude toho tak veľa ja chcem urobiť jednu stenu v obývačke za televízorom,drahý mi to už pekne nachystal 2x vystierkoval už len napenetrovať...a ide sa nato 8-) a ešte jednu spálňovú stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@anndrea @dj_eccitto a ako je to s otvorom na dvere alebo vyklenkami kedy sa to vystrihuje.... :-S
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?