Dierky po malovaní v malovke - od hmyzu??

Rekonštruovali sme byt (na 7.posch.). Pred pár dňami som maľoval poslednú miestnosť v byte - kumbál. Po 2-3 dňoch po maľovaní som si všimol že sú v maľovke ´maličké dierky pravidelného tvaru. Tak ma napadlo že či nemôžu byť od nejakého hmyzu. Niečo som aj videl pohybovať sa po stene - jednak som našiel takú tú rybenku ale aj takého úplne veľmi malého chrobáčika (oveľa menšieho ako ten čo bývava v múke), taký úplne maličký. Priamo v akcii t.j pri rypaní tých dierok som ich nevidel. Aj neskôr som uvidel ďalšieho, aj v inej izbe, hlavne spálni ale už zopár dierok aj jedného chrobáčika som našiel aj v detskej. Nemá niekto takúto skúsenosť?? Dovtedy som si to nevšimol. Ostatné miestnosti sme maľovali oveľa skôr, spálňu a kuchyňu a chodbu pred 2 mesiacmi, detské a obývačku ešte skôr. Neviem či to je tým kumbálom, že je viac uzavretý alebo čím. Ani neviem kde boli tie dierky skôr, predtým som si to nevšimol. Neviete ako sa toho zbaviť a čo to môže byť? Volál som aj deratizérovi, ale moc mi nevedel poradiť, že ešte sa s tým nestretol. ďakujem za radu
Odpovedať
@romco3 foto? a nebývaš náhodou v paneláku? vieš, lebo tam také steny sú... ;-) a to niekedy aj po "majstroch" keď ti nahodia stierku (niekedy lepšie vyzerá, keď nabielo natreš rovno panel, než stierka po niektorých odborníkoch ]-( )
Odpovedať
@zuzanka.zuzu moc sa to neda odfotit, je to strasne male a taky fotak nemam. Ten kumbal som si maloval sam bielou farbou, nebola tam davana nova stierka. Nove stierky boli robene len na chodbe a v kuchyni a tam som tie dierky zatial nevidel.
Odpovedať
@zuzanka.zuzu tak ano viem, ze na tych povodnych stierkach/omietkach v panelakoch su urcite dierocky, ale tie su ine. Zatial vsade kde som nasiel tie pravidelne dierky, tak som tam nasiel niekde v okoli behat po stene toho chrobacika.
Odpovedať
@romco3: Ináč také mini chrobáčiky vidím aj u nás doma, ale dierky v malovke nepozorujem, tak si myslím, že to nemusí byť od tých chrobáčikov. Tie čo vidím ja doma sú skôr bledej farby a majú skôr mäkké telo, dajú sa ľahko rozpučiť. Zatiaľ tiež netuším čo to zač a ani odkiaľ sa to berie. A bývam v staršom dome...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?