Daju sa natriet nanovo stare tapety ?

Byvam v dvojizbovom byte v Berline. Je to klasicky Berlinsky stary byt. Mam tu vsade tapety , v jednej izbe som uz absolbovala strhavanie tapiet. Brusenie lakovej farby a nasledny nater ziadna omietka ani nic podobne ,taka umelecka stena. Bola to poriadna makacka a rada by som sa vyhla bruseniu tej lakovej farby co je pod tapetamy. Druhu izbu som chcela len natriet na olivovo zeleno. Ale nikde som sa nedocitala ci sa daju natriet stare tapety. Ako budu reagovat treba ich natriet penetrakom ? Da sa to vobec ci musia sa strhavat ?
Odpovedať
Profilova fotka
Niektoré druhy tapiet sa dajú penetrovať a maľovať.Niektoré sa nedajú.Ťažko radiť keď neviem aké tapety sa montovali v Berlíne.Jednoducho to skúste na pár metroch štvorcových vyskúšať.Ak to bude mať snahu opadávať tak to opadne hneď.
Odpovedať
Takto vyzeraju a vsade su tie iste. Takze napenetrovat a natriet. Bude to drza ? no oprobujem ako sa vravi dakujem za radu :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som pred rokmi klasicke papierove (aj hladke aj strukturovane) tapety bezne natierala. Ziadny penetrak, priamo farba. Tapeta sa samozrejme zvlni ale po vyschnuti krasne vypne. Idealne natriet umyvatelnou farbou.
Odpovedať
@miskaabc No, to vyzera ozaj hrozne,to veru malovka neprekyje! Ale k odpovedi: my sme mali tiez tapety premalovane klasickou malovkou. Ak je na tapete vzor, treba viac vrstiev.
Odpovedať
najviac sa bojim ze dotoho investujem a nic stoho nebude :-| ale ked som v jednej izbe davala tapety dole tak sa nevlnili a isli dost tazko dole tak dufam ze to dobre dopadne :-N dakujem moc za poradenie :-) :-) :-) :-) :-) idem hned pozriet farbu otien zelena:-) :-) :-) ;-) :-) :-) dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?