Čo si myslíte o bielych stenách?

v súčastnosti ževraj sa vracia znova doba s bielymi stenami.Počuli ste už o tom? čo vy na to? No ja si myslím že je to určite prakticke hlavne kde sú malé deti.Bielou pretrieš hoci kedy.No ja si dám asi pol na pol v dome biele a farebné.
Odpovedať
1
2
biele steny a modny hit? hmmm, tak pre niekoho samozrejmost ;-) ine ako biele nemame a ani mat nebudeme
Odpovedať
Nech su modny hit, ale na mna posobia neskutocne chladne. Prisli sme byvat do novostavby a manzelik povedal, ze par rockov necha bielu, kym to vyzije, tak som trpela - doma predtym sme mali farebne a tu som sa vo vlastnom citila ako v nemocnici. Teraz mame jemnucko pestalove a citim sa v tom istom priestore omnoho lepsie, tak teplejsie, pohodlnejsie. Je to o pocite, pohode a nie o mode.
Odpovedať
Profilova fotka
fiha :-N zeby sme konecne mali "moderny byt"? :-D ja som zas z tych, co by nemohli mat zelenkavu kuchynu, oranzovo-zltu kupelnu, cervenu obyvacku a modru spalnu... :-x nehovoriac o tom, ze by som potom musela vyberat obrazy podla toho, ci sa mi hodia k stene a nie podla toho, ci sa mi pacia ;-)
Odpovedať
noooooo ale zas ak sa niekomu paci cirkusovy styl tak preco nie :-D ;-)
Odpovedať
ja budem mat kompletne vsetky steny v dome biele, ine si ani neviem predstavit. tak sa tesim, ze budem "in" x-) zatial som neprisla na chut tym farbickam, hoci nevravim, ze sa mi to trosku nepaci. ale iba na mesiac a potom staci, je to pre mna "obkukane" ono je to mozno podobne ako aj s obkladmi do kupelni, mozaika uz nie je v mode, bola to tiez taka vlna pred 5 rokmi. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som práve dnes čítala že farebné steny sú stále v móde, ale veľký boom nastal práve v tapetách na steny.a tie sú práve že farbou ešte rozmanitejšie. ja biele steny nebudem mať, je to chladné a "prázdne". a rozhodne sa neriadim podľa toho čo je in a čo nie. jeden napíše to a druhý to.. 8-(
Odpovedať
jeeej, to musim doma povedat :-D 8-) ja som zastancom bielej farby, aj ked som uz dost nalomena na farbu, ale presne ako pise ikke doplnky vyberam podla inych kriterii nez ci bude ladit k stene :-)
Odpovedať
Ja plne súhlasím s evaka, biele steny pôsobia veľmi chladne. Keby boli v móde čierne steny, tak si každý nafarbí dom na čierno, somarina. Myslím, že každý farbí podľa toho ako to chce a nie, čo je v móde...počula som zopár názorov, že biela keď sa aj oškre alebo čokoľvek, je jednoduchšie je opäť zafarbiť, čo už pri iných farbách je problém znovu trafiť rovnaký odtieň.
Odpovedať
Caute, dobra tema, pretoze aj ja zacinam mat pocit, ze biele steny su elegantne. Ked sa pozeram po nemeckych strankach, tak tam napr. casto vidno taky "cisty byt", t.j. nielen biele steny, ale svetle cele zariadenie. Podla mna celkovo s farbami v interieri treba narabat citlivo, lebo uz samotna farebna stena je vizualna zataz, nehovoriac o dalsich doplnkoch. Podla mna sa do novostavieb hodia vyborne. Neviem preco, ale uz mi farebne steny velmi vadia, aj ked nie vsade.
Odpovedať
ako sa vravi kazda parada trva tri dni :-D podla mna su uz farebne steny out .... teraz si ludia casto davaju tapety (take paradne ) x-) ... my mame steny biele..... nie preto, zeby sa mi farebne nepacili,ale kupovali sme novostavbu a bolo nam luto na tie pekne ciste steny hodit novy nater...vraveli sme si,ze pockame a teraz uz ani neviem aku farbu by som chcela....aby to vsetko pekne ladilo a neposobilo lacne a gycovo..... ale asi ostaneme u bielem a radsej si budem menit doplnky,aby to stale vyzeralo inak :)
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa je maľovanie stien či už na bielo alebo na farebno záležitosťou vkusu obyvateľov daného priestoru, nie toho čo nadiktuje niekto "zhora", že je in, a čo je už out =-) je to vec, ktorá prezentuje vlastne osobnosť daného jedinca :-) keď som kamarátom ukazovala fotky z nášho bytíku, hneď komentovali, že presne takto si predstavovali, že to bude vyzerať :-) okrem jednej návštevy divadla a štátnic som čiernu, šedú, či klasickú bielu mala na sebe naposledy na základke, takže prečo by som ich mala mať v bytíku? rovnako keď niekto má rád skôr klasiku, nik ho nenúti dávať si farebné steny :-) je to predsa náš domov, a každý by si ho mal zariadiť tak, aby sa v ňom cítil čo najpríjemnejšie, nie tak, aby splňoval kritéria na to, aby bol "in" :-) mať dobrý pocit z domova, to by malo byť to hlavné kritérium pri výbere :-) na druhej strane je dobré, že v poslednom období prišli do "módy" farebné steny, nábytok, spotrebiče či doplnky do bytu...pretože predtým bol veľmi biedny výber, takže človek nemal možnosť mať napríklad farebnú chladničku....teraz si človek môže vybrať, či chce bielu, striebornú alebo trebárs žltú :-)
Odpovedať
Inak tapetu mozem len odporucat, mame 1 stenu v chodbe a kazdemu sa paci, nam tiez :-D . A naniesol to bez problemov sikovny manzel za mojej skvelej asistencie. Inak podla mna biela stena vyzera bombovo s nejakou predlohou, elegantne, vkusne to ozivi, a vyber je dost siroky. Nemate niekto skusenosti, ci to podla predlohy dokaze namalovat kazdy alebo treba odbornika?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
anabel - tak ja som to ešte nepočula :-) A emilyz - ani ten pocit nemám, že by som videla na nemeckých či iných stránkach viac bielych stien,dokonca so svetlým nábytkom :-) Osobne si myslím, že farby v živote,teda aj byte sú dôležité. Neviem si predstaviť len biele steny v celom dome. Biela je pekná,elegantná, neutrálna,klasická... ale aj fádna,nudná,studená, sterilná... Ak biele steny, tak niečo iné musí vniesť do bytu farby - nábytok, doplnky.farba má obrovskú silu, dokáže veľmi veľa spraviť s priestorom - malý zväčšiť, veľký zútulniť. Dokonca má vplyv na náladu - žltá rozveselí, rozžiari malý priestor, zelená upokojí.... My máme v dome steny aj farebné aj biele. Ani jedna izba ale nie je namaľovaná len jednou farbou. Napr v obývačko-jedálňo-kuchyni :-) sú steny biele a žlté (žltá preto, aby ladila k ozdobnému pásiku na kozube :-).V detskej izbe-synovej je zelená so žltou, v dcérinej žltá a ružová :-) Znie to možno divoko, ale nie je to zlé, sú to jemnejšie odtiene a nie je jedna farba na celej stene,ale sú rozložené podľa toho, ako sa rozostaví nábytok.Tak napr. je farebne oddelený kútik na spanie a na hranie a pod. V detskej izbe si naozaj biele steny predstaviť neviem.Aj keď sú možno praktické.Ale veď nie je problém už dnes dokúpiť presný farebný odtieň,všetky sú číslované.Alebo - my sme to tak urobili - odložiť si trochu farby (vždy čosi zostane) do plechovice z Nutrilonu :-) a prípadne bneskôr zatrieť, čo deti "vylepšili" ceruzkou :-) My sme tak zatierali po roku a nie je žiadny rozdiel medzi pôvodnou a novou farbou.Škoda, že nemám fotky, len nejaké biedne, čo sme urobili ešte pred nasťahovaním.Vložím ich do albumu, aj keď fotka ten spúrávny odtieň neukáže. Takže ja som za farby - na príliš sýte nemám odvahu, ale vcšetko biele by som nechcela.Ale - "proti gustu žiaden dišputát", ako hovorieva moja starká :-)
Odpovedať
v podstate suhlasim s lori... tiez si neviem predstavit biele steny v byte, jedine v kombinacii s nejakou (v spalni mame jednu syto ruzovu a dve biele).. tiez bielu vo svojom zivote nemusim v nicom... a neviem si predstavit ani bielu kuchynsku linku, ci gauc... pre mna su farby vela... vedia ma povzbudit, upokojit, navodit pocit bezpecia...proste ja som za farby...
Odpovedať
všetko záleží od nábytku a celkového zariadenia, 2 rovnaké byty s rôznym zariadením môžu vyzerať dobre aj zle, jeden s bielymi stenami perfetne a druhý otrasne.
Odpovedať
presne tak, a este aj od vkusu. na mna biela posobi cisto, sviezo, pozitivne. vyniknu na nej obrazy a moderny nabytok... a myslim ze ta moda kedy sa kazda stena malovala inou farbou je uz davno prec. celkovo ja osobne som to nikdy nepochopila ze o co tam vlastne islo a aky bol ucel toho ze kazda stena mala inu farbu :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Tak je otázne čo sa vracia do módy :-N starí rodičia mali na stenách farebné tapety, svokrovci už farebné steny a neskor ich len premalovali na bielo ( vtedajší trend ).dnes sa vracajú farby a tapety, niekdo chce späť bielu..takže je to stále dookola o tom istom, a je len na vkuse ľudí čo si dajú do domu a v čom sa cítia dobre. ;-)
Odpovedať
farebne tapety si pametam este aj ja, ked sme byvali v panelaku. a pametam si aj tu stenu co po nich ostala ked sme to dali dolu :-D , potom sme mali steny farebne s takymi valcekovanymi vzormi.brrrrrrrrrr :-p a tiez si pametam ako som vsetky steny na dome musela umyvat ostrou kefou a vodou lebo to neslo dole-dvojpodlazny dom -8 velkych izieb a chodby. takze farba je nieco co moje steny nikdy neuvidia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci su biele steny novy modny hit, skor citam a pocuvam o tapetach a wallpaintingu, ale rozhodne by som sa pri malovani a najma zariadovani neriadila tym co je modne.. na obrazkoch sa mi paci aj minimalisticky styl a teraz viem ze byt zariadeny cisto v tomto style by som nemohla mat, lebo na mna posobi prilis chladne, neosobne a chyba mi v nom teplo domova.. tak ako pisete je to len a len vec vkusu.. najdolezitejsie a najtazsie je podla mna zladit vsetko dokopy - steny, podlahy, nabytok, doplnky, kvetinace.. a vytvorit ozajstny domov.. vyber je naozaj obrovsky, kazdemu sa paci nieco ine, hlavne aby sme sa v nom citili dobre.. :-)
Odpovedať
doma sa musi clovek v prvom rade citit dobre, pohodlne... a ziadna moda mu to nenakaze... to nie je uces, ktory sa da v podstate menit kazdy mesiac a za par drobnym...takze ja nepotrebujem byt v tomto supermoderna... ale citit sa v pohode aj s kazdou stenou inej farby.... takze volba je na kazdom cloveku a jeho pocitoch...
Odpovedať
Profilova fotka
veru, je jedno ake ci farebne, alebo biele, hlavne aby sa v domove citili fajn vsetci obyvatelia. ja preferujem farebnost,v bielej sa citim depresivne po dlhsom pobyte, farebne ma povzbudzuju, a nemusia to byt nejake brutalne odtiene, stacia pastelove.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
obnovujem temu, aj ked z ineho uhla pohladu :-) chceme do domu biele steny, ale s teplym nadychom, aby neposobili sterilne viete niekto poradit "teple biele" odtiene na steny? ktori vyrobcovia maju nieco take a pod akymi nazvami? najviac by potesili jupol a dulux ;-) potesi kazda rada, do mesiaca musi byt vymalovane :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dulux ma vela odtienov off- white -tazko doporucit konkretne. Kazda ma iny nadych - do zelena, ruzova, hneda, zlta atd. Treba pozret vzorkovniky a investovat do malych vzoriek ( myslim ze cca 4 e / kus. ) Zober aspon 5 , capni na stenu a uvidis. Pozor na svetlo- farby vyzeraju inak v prirodnom a inak v umelom svetle! A uplne inak vyzeraju na velkej ploche nez v katalogu. Preto treba vzorky.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 hladam nieco do kremova, ale viac biele. dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch kremovo biela? hm... kukni sem... http://www.dulux.co.uk/colours/warm_y... alebo sem http://www.dulux.co.uk/colours/ready_... velmi pekne su Jasmine White, Timeless, Barley white,... No najistejsie su aj tak vzorky...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 super, tato britska stranka je ovela lepsia ako ta nasa alebo ceska :-) . kremove som tam vobec nevidela
Odpovedať
Profilova fotka
@danula_ch tu mas vsetky... Good luck ... http://www.dulux.co.uk/colours/tailor...
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 dakujem :-)
Odpovedať
dulux mozem vrelo odporucat
Odpovedať
Profilova fotka
biela nie je znovu in biela je in stale :) a ani ja ine farby doma na stenach mat nebudem. len v detskej som pripustila cca 1 m siroky pas tapety limetovo zlto sedej aby to svist nemal take chladne. ale spolieham sa na to ze ju o par rokov sama odtrhne. a fakt je ze biela ma strasne vela odtienov, najnovsie sa mi pacilo ked bola farba na stenach bieloseda - len taky strkovy nadych a krasne pri tej farbe vynikla biela sedacka a drevena podlaha a biely nabytok kombinovany s drevenym a vobec to nebolo chladne, skor taky skandinavsky styl
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?