Skúsenosti s farbou Alba Pura

Ahojte, riešime akurát výber farby do interiéru. Steny aj stropy budú biele. Stropy sú SDK. Steny úplne hladké sadrové omietky. Celkom sa mi pozdáva (podľa informácii výrobcu) farba Alba pura. Máte s ňou nejaké skúsenosti? Chcel by som to striekať. Výrobca uvádza, že prvý náter treba riediť s vodou v pomere 2:1 až 1 : 1 (pochopil som že namiesto penetráku) a potom striekať farbu (voda cca 20-30%).
Odpovedať
Pozor - pri striekaní by bolo tebou uvádzané riedenie málinko prehnané
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@bohanic Ahoj, mohol by si napísať svoju skúsenosť s Albapurou, aj ja rozmýšľam nad ňou. Chcel by som to striekať kompresorom na vápenocementovú omietku, najprv zriedenu namiesto penetráku a potom už podľa potreby jedna -dve vrstvy.
Odpovedať
@trubiroh So striekanim sme sa dosť natrápili. Neviem či to bolo farbou. Ale až na 5-6 nástrek sme boli spokojní. Ale inak farba ok. Neviem ti objektívne povedať či probl m bol v striekani alebo vo farbe. Čo som čítal diskusie, tak mnoho ľudí striekalo a farbilo na veľa krát. Rôzne druhy farieb.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Chystám sa maľovať kuchyňu a chodbu na bielo. Bol som sa pýtať v predajni na farbu, ktorá je naozaj biela a vydrží ostať biela. odporučili mi Albapuru - snehovo bielu farbu. Ja s ňou skpsenosť nemám a preto sa chcem opýtať či je naozaj kvalitná a on mi tvrdil, že je aj ekologická vraj nesmrdí, čomu veľmi neverím, lebo mne smrdela zatiaľ každá farba s ktorou som maľoval.
Odpovedať
@xiomo táto určite nesmrdí. Ale k maľovaniu to čo som písal už v minulosti.
Odpovedať
@bohanic a ako si s ňou spokojný aj po určitej dobe? Nezožltla alebo niečo?
Odpovedať
@xiomo Je to ešte len 1 rok... Nemám k nej žiadne výhrady. Je biela.
Odpovedať
@xiomo ja som s nou maloval, uz to bude 2.rok o par mesiacov, toto leto planujem znova, pretoze v kuchyni sa stavaju nehody. chcem znovu kupit tuto farbu, nemam k nej ziadne vyhrady aj po case je snehobiela.
Odpovedať
@bohanic @marex4 ďakujem, vyskúšal som ju pred pár dňami a celkom milo prekvapila, hlavne to krytie, stačili 2 vrtvy a bolo to ok, naposledy keď som maloval vielou, šli tam až 3 vstvy aby to bolo tak ako som si predstavoval.
Odpovedať
@xiomo prosim ta ta velka pixla 16kg ti vystaci na to kolko je napisane? Ci treba viac dokupit? Lebo podla popisu, by mi mala vystacit presne na to co chcem malovat, no nechcem ostat v tom, ze budem utekat kupovat dalsiu
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte pred rokom som maľoval albapurou, stala sa nehoda a je fľakatá stena, chcem ju znova vymaľovať tou istou farbou, no rozmýšľam či je nutnosť ju znova penetrovať, keď že omietky sú kvázy nové 🙂 Viete poradiť?
Odpovedať
@srssen penetrácia je dobrá hlavne kvôli odmastneniu steny aby ti farba lepšie prilnula. Pokiaľ ideš maľovať kuchyňu, tam by som penetrát použil, pred sa sa tam varí a pečie a tie steny možno nevidieť že sú mastné, ale sú 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@xiomo ďakujem za odozvu,stena bola v obývačke, krňa bolo u nás na návšteve a vyprskla jej kola na stenu, skoro ma porazilo, no bol som rád, že sa nezadusila. Nakoniec som to radšej napenetroval, tie fľaky som vybrúsil takým šmirglom na stenu od švagra, celkom v pohode to šlo. napenetroval a namaľoval. Som rád, že fľaky nevidieť.
Odpovedať
@srssen kola nie je taka strasna ako trebars niečo čo ide ťažko dole, no zase je to dobrá farba, má dobrú hustotu, tak že je to fajn rešenie aj na takéto nehody 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravim.snazil sa uz niemto premalovat tuto farbu? Kedze je na baze vinylu vraj treba na dalsie malovanie pouzit uz len taku farbu.vraj klasicka nechyti dobre. Aspon tak mi povedali v obchode.ma s tym niekto skusenost? Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?