Ako vymaľovať detskú izbu so zeleným kobercom?

Ahojte, potrebovala by som poradiť ako vymaľovať detskú izbu....chcela by som dať malému ( ročný synček ) zelený koberec od steny - k stene, na steny som myslela tyrkysovú farbu...len hľadám inšpiráciu ako, pretože sa bojím, že ak mu dám všetky 4 steny tyrkysové, že to bude príliš veľa. _Nemáte niekto nápad?
Odpovedať
1
2
mofer, urcite nie vsetky 4 steny. Tyrkysova je dost vyrazna farba, tak by som ju dala iba na jednu stenu. Zaujimave by tiez bolo urobit vodorovne pruhy bielo - modre na jednu stenu. Ak budes davat tmavy nabytok, tak by som radsej volila pastelove farby.
Odpovedať
kuk sem. Fra tu ma vela zaujimavych detskych izbiciek: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f...
Odpovedať
a zopár tyrkysových, ktoré som mala poruke.... tá ktorá je celá tyrkysová určite posobí dosť násilne... alebo svetlejšiu farbu- len taký tyrkysový náznak...alebo jednu stenu...alebo nejakú kombináciu....
Odpovedať
vďaka za nápady....no uvidím ako to nakoniec dopadne....tento týždeň maľujeme :-)
Odpovedať
ahojte pokračujem v tejto téme - zaujímalo by ma, tie detské izbičky čo sú napr. tu vyobrazené - pre akú vek. kategoriu to je? ako zariadujete prvú detskú izbu? Ide mi o to, že ked budeme našej malej zariadovať detskú - aký nábytok dávať, ked bude mať napr. 1-2roky? Páčia sa mi riešenia - hore posteľ, dole napr. stôl, skrine, gaučík..ale to je asi nie vhodné pre tak malé dieťa, a zasa to nevyzerá že to vydrží do puberty :-)
Odpovedať
ahoj pralinka, tiez si myslim ze taketo riesenia su skor pre starsie deticky, na druhej strane sa s nimi casto stretavam aj pri malickych detoch... ja som teraz robila prvu izbu pre moju dceru - 2 roky - zobrala som jej nabytok z tejto kolekcie: http://www.truva.sk/118-internetovy-o... vidis vek - ako oni ten nabytok oficialne vedu - 13 az 17 rokov, ja som malej zobrala 1,2 x 2 metre postel s 2-mi zastenami aby nepadla, suflik pod postel aj s matracom, velku 3-kridlovu skrinu, nocny stolik, kniznicu a komodu... okrem toho tam ma aj dalej svoj stan, ikea maly stol so stolickami, zobrala som od nich este koberec ( tie maju krasne ) a taku kvetinkovu taburetku - podla mna je izbicka krasna ( vzala som este kvetinkove tapety na vrchnu polovicu stien, modre zavesy, spodok stien ruzovy ) , detska a jemne princeznovska ( ale nic prehnane v style little princess alebo barbie - to mi pride strasne gycove )... takze je na tebe aku izbu dietatu spravis - ja osobne som sa snazila zariadovat izbu tak aby bola mala s nou ( s malymi obmenami - napr. da sa na komodu dokupit taky toaletny nadstavec na malovanie so zrkadlom, v tej istej serii sa da dokupit pisaci stol atd. )spokojna do puberty - obavam sa ze potom dostane vlastnu hlavu a budeme musiet zariadovat nanovo - uvidime, ja tak dalekosiahlo neplanujem :-)
Odpovedať
ahoj pralinka, ja prave zariadujem izbicku pre 11 mesacnu dcerku a urcite to nebudem robit tak babatkovsky - ziadne barbie motivy, macko Pu a podobne. Nieco, co jej vydrzi kym pojde do skoly. Nabytok ani nevyberam z jednej serie - viac sa mi paci, ked je roznorody. Skor sa to snazim zladit farebne - fialkova, zlta, zelena. Izbicka je velka akurat, takze nad vysokou postelou neuvazujem. Ja som to tak mala v detskej a nespalo sa mi hore dobre a este to vyliezanie a zliezanie :-( To je riesenie pre pripad, ze naozaj je priestor maly. Atmosferu detskej izby vytvorim skor takymi drobnostami.
Odpovedať
ved to ja by som chcela zariadiť tak že do puberty bude pokoj...jedine že potom to už bude ozaj staršia a asi sa jej budú páčiť iné veci :-D naša detská bude práveže maličká, cca 8,5m2 takže asi určite vysoká posteľ...a to je práve asi ten môj problem, že na takú posteľ malú nemôžem dať spať tak skoro...a chcela by som už taký nábytok čo bude môcť využívať aj ako školáčka...no uvidíme, ešte je to daleko :-) Dai - tak tá vek. kategoria ma šokla, pochybujem že by si to vybrala nejaké 15-17 ročná baba :-D inak peknučké...
Odpovedať
pralinka... ak by si to mala rozumne vyriešené, mohlo by teoreticky aj male dieťa spať na vysokej posteli... asi by to chcelo hlavne postupný bezpečný prístup (cez nejaky zabezpečený medzischodík) a potom zaistiť, aby z nej dieťa nespadlo (napríklad sieť).. nejako takto to myslím (tie šmykačky a pod si odmysli- len ten postupny pristup a zaistenie proti pádu)
Odpovedať
ahojte, poradíte aj mne? máme dilemu. už máme naplánované na celý byt, ako bude farebne vyzerať. ale čo máme dilemu, je izba našej dcérky. bude mať o 5 mesiacov 4 roky. nábytok všetok má pekný drevený, nie farebný. chceli by sme skombinovať dve farby a oddeliť ich bordúrou. alebo ak máte lepší nápad, tak sem s ním :) prosííím :) izba je smer východ :)
Odpovedať
prosim poradte - chcem zariadit detsku izbu pre 2 rocneho chlapca - uvazujem nad nejakym nadcasovym nabytkom, ktory by bol "in" aj o par rokov, napr. ked pojde do skoly..... zvazujem bielu alebo bukovu (brezovu) farbu. Ktoru mi poradite? Nie je biely nabytok velmi detinsky?
Odpovedať
Profilova fotka
čo tak niečo netradičné.... napríklad jemne do siva?? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
brnka, biely nábytok je krásny a univerzálny, no keď sa otlčie bude to dosť vidieť . Prípadne vyberaj nábytok ktorý nieje lakovaný. ja som sa nakoniec rozhodla pre masívny nábytok. myslím, že je odolnejší, čo pri deťoch, hlavne chlapcoch treba :-D
Odpovedať
dari a čo tapety, taraz už majú tak veľký výber a vyzerá to dobre ;-)
Odpovedať
dakujem vam:-) . Fajoska, na vystave som videla "netradicnu" agatovu farbu nabytku, paci sa mi to, len sa bojim, ze ak by som chcela dodatocne nieco dokupit, uz to spolu nedoladim 8-( Hmmmm, tak neviem.....
Odpovedať
....ci to bola odpoved pre Dari? uz mi asi sibe.....
Odpovedať
Pralinka my tiez mame malu detsku - 9m2 takze ked sme este nechyrovali o dome, hladala som variabilny nabytok a nasla som toto http://www.domestav.sk/sk/katalog/zvy... Mame 2 tieto postele len jedna je este v krabici pre buducnost. Ked mal maly 18 mesiacov zlozili sme mu ju ako nizku, ked mal necele 3 roky tak sme mu ju takto zvysili, len ma sikmy rebrik, ten je bezpecnejsi podla mna. Dala som do albumu fotku. Bunker je paradny, len zatial sa v nom este nehrava a do domu dokupime aj smyklavku, ked bude vacsia izba.
Odpovedať
santana, aj ja mam rada domestav, najma rad domino..... hoci ak človek dokupi o par rokov, asi musi ratat s trochu roznymi farbami na staršom a novšom, ale to v detskej izbe podla mna nevadí...
Odpovedať
to mas pravdu, uz teraz je vidno rozdiel ked som premiestnila zavesnu policku na ine miesto ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Poraďte pekný detský/študentský nábytok. Páčil by sa mi tmavý korpus a biele alebo vanilkové dvierka. Nemáte niekto podobný?
Odpovedať
Ahojte dievčatá, ja by som chcela poradiť, kde by som kúpila také odkladacie boxy z plastu v drevenom korpuse. Niečo ako je na obrázku. Máme permanentne problém s odkladaním hračiek, tak myslím, že toto by bolo fajn.
Odpovedať
@koriencok - ikea, system Trofast http://www.ikea.com/sk/sk/search/?que...
Odpovedať
@trnavacka dakujem, nakoniec sa mi to podarilo nájsť
Odpovedať
Máte niekto túto detskú?
Odpovedať
Profilova fotka
poradíte aj mne?aku farbu na stenu 4 chlapca?nabytok je bielej farby- ikea TROFAST a STUVA. rozmýšlala som,že stena na ktorej je nábytok stuva na tmavo modro a ku tomu do elka kde sú schodíky trofast niaku pasikavu tapetu.alebo poraďte ;-) niečo :-)
Odpovedať
Prosím poradte nejakého šikovného stolára al. firmu, ktorý by urobil nápaditú detskú izbičku cca9 m2. Izba je podkrovná. malo by to byť pre dievčatko. Najlepsie z košíc, prešova. Alebo typ na nejaký super nabytok. Dakujem vopred.
Odpovedať
skús radšej nejaké aplikácie, jednofarebné steny vedia byť v detskej dosť monotónne http://ildi-interier.blogspot.com/201...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@janulabj tam som ti vložiť fotky nevedela, takže tu je niečo :-) typujem že je to pre toho drobčeka čo máš na rukách, takže tu sú nejaké chlapčenské detské izbičky ale skús pozrieť aj do kolekcií
Odpovedať
@gemini06 prosim ťa,nevieš náhodou kde si našla tie obrázky so zvieracimy motyvmi??zháňam také...sú to nalepky?alebo je to tapeta?ďakujem :-)
Odpovedať
@sz.zuzana tak to netusíšm, ale ku tomu prvému mám ešte toto, ale skúsim pohľadať na nete
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?