Ako ste malovali farebné ale nerovné steny?

ahojte, ako ste riesili nerovne steny/strop, ked ste malovali na farebno? Najma ma zaujima pripad nerovneho stropu, ak by som chcela farebnu stenu a hore sa stretava s mierne nerovnym stropom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gerdusha My máme stropy ne že mírně nerovné, ale vlnité jak prase. Vyřešili jsme to tak, že na stěně jsme nechali cca 10-13cm (záleží, ve kterém místě měřím) bílý pruh a barva začíná až pod ním. Vypadá to dobře. Máme zatím hotovou a vymalovanou takto jen kuchyň (viz album), ale plánujeme vymalovat stejným způsobem i zbývající pokoje.
Odpovedať
nerovný strop môžeš schovať sadrokartónom (získaš nové možnosti na rozne svetlá bodovky atď.. my budeme hore v sadrokartóne napríklad viesť a nové elektrické rozvody, je to napríklad aj forma zateplenia a odhlučnenia...). nerovné steny schováš napríklad tapetami... :-) aj my to takto budeme riešiť.
Odpovedať
Zajímalo by mne,jak se dají nerovné stěny schovat tapetami.Jsem malíř a občas tapetuji,takže vím,že podklad pod tapetu musí být absolutně hladký a rovný,jinak to nemůže skončit dobře.Nechci být rýpal,ale je dobré dávat opravdu odskoušené rady,které mohou opravdu každému pomoci.
Odpovedať
@gerdusha aj ja som to riešila 5cm odstupom od stropu-použila som lepiacu pásku- maliarsku- papierovú-u mňa sa to osvedčilo :-) osobne neodporúčam dávať farebné ej stropy-teda pokiaľ ich nemáte extrémne vysoké, pri klasickej výške by ste mali potom pocit, že vám strop ,,padá na hlavu" zmenšilo by to opticky celú miestnosť :-)
Odpovedať
ahojte, dakujem za rady...to s tym bielym pasikom pod stropom napadlo aj mna, ale co to urobi s optikou? teraz sa mi nechce rozmyslat... :-D ..opticky sa tym miestnost zvysi alebo znizi? sadros tam uz mam..vid obrazok...riesim vymalovanie stien a aj toho sadrosa
Odpovedať
uz som to nasla...biely pas medzi stropom a farebnou stenou miestnost opticky zmensuje...strop znizuje...
Odpovedať
Profilova fotka
Mi se zdá, že se ta místnost trošku zvýšila. Pocitově to je, jako kdyby stěna končila tam, kde končí barva. A to, co je bílé, je jakoby "navíc". Takže mi přijde vyšší. No, nevím, jestli se to dá pochopit, neumím to moc vysvětlit :-N Tady to je trochu vidět...
Odpovedať
Profilova fotka
Ale je fakt, že máme stropy 2,70m. U jiných to neumím posoudit :-(
Odpovedať
hmm..tak ti tedkom karle nevim... :-D ja som na nete nasla inu informaciu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ono možná záleží na té výšce stropu :-) Viděla jsem to i u kamarádů a taky to nevypadalo špatně, i když měli nižší strop než my (myslím). Ale oni ten bílý pruh měli užší. To zase vypadalo jinak. Podle mě se dá zjistit, jak to bude vypadat, teprve až je to na té konkrétní zdi 8-) Napadlo mě, že by se to dalo vyzkoušet tak, že by se zlehka přilípnul na zeď dlouhý pruh barevného papíru nebo látky (nebo aspoň přidržet). Právě s tím menším odstupem od stropu. Že by to mohlo pomoct si to líp představit, jak by to vypadalo. Ale je to trošku šílené :-D
Odpovedať
to by som tam musela natiahnut pruh siroky ako tapeta aspon ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gerdusha Já vím, říkám, že je to šílený nápad :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maitland ja síce nie som odborník a ani sa naň nechcem hrať. myslela som to dobre. aj my budeme riešiť nerovné steny v predsieni tapetami. ono možno záleží aj o akú nerovnosť ide.... rodičia to tak v minulosti riešili a opticky tie steny vyzerali rovné. tapety držali dobrých 5-6rokov (kým ich nedali dole). tapetoval môj otec vtedy a nebol problém... tak neviem.... toľko môj laický postreh. a prečo si neporadil ty? istotne tomu rozumieš lepšie a každého najviac poteší rada odborníka ;-)
Odpovedať
Ono se toho moc vymyslet s nerovnými stěnami nedá.Já osobně používám HOBOKIT od JUBU.Jedná se o stěrkový tmel,který zvládne nerovnosti až do 3 cm.Je brousitelný a je důležité použít kvalitní penetrační podklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?