Ako sa zbaviť fľakov od penetrácie?

Profilova fotka
Zdravim, potrebujem poradit ako sa zbavit flakov od hlbkovej penetracie Den Braven. Sadrokartonisti na zaver napenetrovali stropy, aby lepsie vydeli nedostatky. Pritom sa im podarilo na steny naspliechat tiez. Pri malovani stien (vapnocementove omietky Sakret FS) s farbou Jupol sa zacali objavovat flaky tam kde bolo kvapnute s penetrakom, flaky su nielen vizualne ale su aj do hlbky kedze tam farba nechytila. Otazka ako sa toho zbavit? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Nechajte vyschnúť a tie fľaky skúste ešte raz premaľovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros skusili sme, farbu to chytilo ale pri pohlade z boku tam vidiet tu priehlbinu
Odpovedať
Profilova fotka
Už rozumiem o čo ide.Dá sa na to naniesť rokofinal a prebrúsiť ,premaľovať ale toto nezvládne laik.
Odpovedať
@antonmesaros preco by laik nezvladol zastierkovat par priehlbin?
Odpovedať
Mne sa stalo presne to isté, pri penetrovaní plafónu sa oprskali steny a potom pri maľovaní hotová katastrofa, akékoľvek látanie bude vidieť,jedine natiahnuť nanovo celú stenu, mi sme to mali v chodbe, tak sme natiahli 1,5 zrno fasádnu a paráda :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros nejedna sa o sadrove omietky, stekance-priehlbiny su na vapnocementovych omietkach. @patrick207 aj to je moznost, ale az posledna. A natiahla by sa znova ta ista omietka. Ja to mam v chodbe, zadveri a dvoch izbach. Tam kde penetrovali sadrokartonisti. Zvysok som napenetroval sam, tam problem nieje. Inac zajtra maju prist na to pozriet a aj po zvysne peniaze za sadrokarton, bude to zaujimave.
Odpovedať
Profilova fotka
Prardon som si nevšimol.Vo sne by ma nenapadlo že by niečo také mohlo stať na štukovej omietke.Potom je to chyba maliara.Nové omietky sa musia pečekovať ,alebo penetrovať.Je to mimo iné aj z dvôvodu zjednotenia savosti povrchu.Časom sa vám to ukáže hlavne na farebných stenách.Vplyvom rôznych chemických reakcií omietky a farby začne farba na rôznych miestach odlyšným spôsobom strácať svoju sýtosť.Biele farby zasa skôr zožltnú stratia svoj prirodzený lesk.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros dalo by sa to napenetrovat este teraz, po prvom natere? Maloval to bratov kolega, clovek od fachu, vsimol si to ale bolo uz neskoro, nechapal naco penetrovali novy sadrokarton, oni penetruju len stare omietky.
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto nemal takyto problem? :(
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros stale hladam riesenie, mohol by som flaky najprv hubkou na riad a cistou vodou rozmazat (aby flak nebol ohraniceny farbou) potom stenu napenetrovat a nasledne malovat. Bolo by to riesenie? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
My máme taký istý problém len na farebnej stene...:(Lubos ako ste to vyriešili?
Odpovedať
Takisto mame takyto problem.Mame sadrove omietky od baumitu.Nasli ste niekto riesenie ako to odstranit ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
este doplnim ze mame sadrovu gletovanu omietku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
napenetruj to este raz ale nie hlbkovou, den braven penetrak na vnutorne malovanie, potom omaluj spectrou alebo pluskom a vybavene :D
Odpovedať
My sme mali tiež tieto fľaky. Neboli ale od toho, že by nám niekto oprskal stenu penetrákom. Po nanesení penetrácie sa to javilo OK. Po omaľovaní fľaky. Čím viac som pretieral tým viac sa zväčšovali "jamy" na tých miestach kde ot nechytalo. Tie "mapy" boli po celom dome úplná zúfalosť. Boli u nás pozrieť aj výrobcu omietok, aj omietkári, ale nikto nezistil v čom je problém. Skúsili sme 4 typy penetrákov a 3 typy farieb (v rôznej kombinácii vo viacerých miestnostiach) a všetko bolo na..... |-| povedal, že už sa s tým stretol a jediné riešenie je celé to prestierkovať. Držím palce.
Odpovedať
Neviem na kieho čerta všetci všetko penetrujete.
Odpovedať
nam tiez ostali taketo ciary po penetracii na stene v 1 miestnosti-valcekovali sme, a vyzera to strasne...hlavne z urciteho uhla je to riadne vidno
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@lubosiak Ahoj mozem sa spytat ako ste to nakoniec riesili ??? bo mam ten isty problem mam sadrove omietky baumit. museli ste to fakt vsetko prestierkovat ??? dakujem
Odpovedať
@jeremmi Áno, celé sme to museli prestierkovať. Nebolo, žiadne iné riešenie. Už viacerí mi reportovali tento problém. Osobne by som si sadrové omietky nikdy viac nedal. Ak by som chcel dokonale hladké, tak klasické + stierka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mame cementové omietky strojové. Ked sme pernetrovali sadrokarton sme si odfrčali steny . Po 2 malovky Webster biela stále stekance po pernetracii vidieť. Co teraz?? Prosim o rady .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Zdravim potrebujem poradiť maľoval som no e omietky vapenocementove.farbou primacolor z mercury malý pekný odtien na krbe je super no dal som ju aj do spalne a tam mám fľaky sice je to natrete iba 1x.je to akrylatova farba rozmýšľam to premalovat sniezkou tiež z mercury je to tiež od polakov no sneežka kryje dost dobre.nebude ked dám latexovu farbu na akrylatovu co sa môže stat dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?