Ako prekryť tmavé farby?

Predchádzajúci majitelia mali v dome vymaľované skoro všetko sýtymi farbami. My teraz chceme jemné svetlé farby. Ako prekryť takého sýte farby? Napr. tmavozelenú chcem zmeniť na svetlomarhuľovú :-D. Ako postupovať?.....A momentálne je na stenách zmývateľná farba....musí ísť na zmývateľnú klen zmývateľná? Robili ste niekto niečo podobné? Ako ste postupovali? Ď. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
niektoré aj sýte farby sa dajú prekryť bez problému, záleží od výrobcu. Treba skúsiť najskôr prebieliť farbou s dobrou krycou schopnosťou a potom vrchný náter. Problémy robili lacné hlinkové farby, ktoré sa pri nátere znovu rozpúšťali a prenikali do vrchnej vrstvy. Tu sa musí použiť spôsob alebo mechanické odstánenie, alebo prekrytia filmom, ktorý farbu uzavrie. Používali sa liehové laky, teraz sú už modernejšie, stačil by hustejší penetrátor.
Odpovedať
Dobrý den ked možem poradit pracujem v tejto oblasti.potrebujete napenetrovat steny s penetračným náterom ARD Fix.a potom si kupte značku farby Remal štandart tato farba je tonovatelná.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako radí utah. Treba penetráciu to už je jedno akého výrobcu, ale aby bola hlbková. Zamedzí rozpúšťaniu ako písal jan45 a potom 2x náter s tým čo chcete. Osobne používam JUB a som veľmi spokojný aj s tonovateľnosťou.
Odpovedať
ja som oranzovu stenu natrel penetrakom, do ktorej som dal deci buduceho odtienu farby (jemne fialova). Nasledne 2 vrstvy noveho nateru a bolo to dokonale. Penetrak bol nejaky noname a farba dulux.
Odpovedať
@jan45 @utah @nadro @kkristian Ďakujem za odpovede. A ešte s a spýtam na tie zmývateľné farby - ak je terajšia zmývateľná, musíme aj novú farbu použiť zmývateľnú?
Odpovedať
@lauralaplant nie
Odpovedať
Profilova fotka
@lauralaplant biela farba Primalex plus ma velmi dobru krycu schopnost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
dobre rano mam otazku ...mame vymalovanu kucyhnu marhulovou farbou nahadzovali nam plastove okna oklamal som sa nekupil som marhulovu ale broskynovu a vymaloval som okolo okien samozreme ze to ma odlysnu farbu a chcem to dat doporiadku ..co by ste mi poradili ?! napenetrovat a premalovat alebo aky je postup ..dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
my sme zažili niečo podobné :-), museili sme to napenetrovať čistým penetrákom, neriedeným a potom to išlo krásne prekryť bielou (v dvoch vrstvách)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?