Ako odstrániť pleseň?

Zdravím! Prosím o radu:máme rodinný dom,ktorý bol postavený v 60-tich rokoch z tehly.Do roku 2002 sme kúrili kachlami,potom sme prešli na plyn s konvektormi.Približne od vtedy máme problém s plesňou.Každý druhý rok maľujeme,každý deň je poriadne vyvetrané,ale nepomôže.Všade je pleseň.Prvé maľovanie ešte v 70-tich rokoch bolo farbou do ktorej maliar namiešal aj mlieko ,možno táto farba je taká ktorá nenechá steny dýchať?Alebo kúrenie treba prerobiť na ústredné kúrenie,lebo vtedy je vzduch suchší?Steny v pivnici sú suché a čisté tam nie je pleseň.Aj tento rok chceme maľovať,ale tak aby nám zostali steny čisté aspoň rok,na maliara na profesionála nemáme peniaze.Ja som bezradná,máte nejaké riešenie?Za odpoveď vopred ďakujem. :-)
Odpovedať
Mozno to nie je plesen ale len soľné vykvety. Skuste zmerať vlhkosť muriva a uvidite. Chyba tu este vela informácií takze tazko povedať cim to bude. 1, Je dom zatepleny? 2, Mate plastove okná 3, Mate izolaciu sokla? 4, atd atd.
Odpovedať
Nerobili ste nejake ine prestavby v dome? Napr .zmena podlah,vymena okien a pod. Treba zistit pricinu a tu odstranit. Kde mate pliesen? Zhora,ci zdola izieb?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je problem poradit, problem je malo vstupnych informacii... Kde sa vytvara plesen?, menili ste okna za plastové? Komín na plynové kurenie vyuzívate rovnaký, ktorý ste mali aj na tuhé palivo? Keď ste kúrili kachlami, teplota v interiéri v zime bola určite vyššia, ako teraz, alebo??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?