Ako lepiť papierové tapety?

Zdravim vas, rad by som sa opytal aku mate skusenost s tapetovanim papierovymi tapetami. Viackrat som pracoval s vinylovymi a bez problemov. No tieto papierove sa mi po chvili ako som nalepil prvy pas cely zvlnil. Na druhy den sa to celkom zrovnalo, no vysledok za vela nestal. Viete mi poradit ake lepidlo, pripadne aky mate postup? Zatial mam iba jeden pas, ktory strhnem a dam tomu este jednu sancu. Dakujem za kazdu radu. Miso
Odpovedať
https://www.google.sk/search?q=ako+le...
Odpovedať
Profilova fotka
natierat tapetu aj stenu tapetu natretu zlozit a nechat chvilku preschnut pouzivam metylan na papierove tapety pouzivat tapetarsku kefu popripade pritlacny valcek povrch by mal byt hladky zbaveny prachu penetraciou.niektory zvyknu vzduchove bubliny prepichovat ihlou .
Odpovedať
papierova sa vzdy zvlni, ale po vyschnuti sa vyrovna
Odpovedať
Profilova fotka
Lepenie je v pohode, za mna daleko horšia praca je po case strhanie. Kazdemu radim radsej vliesove. Uplne jednoduche lepenie, otieratelne vlhkou handrou a absolutne rychle odstranenie ak to teda nie je na sadrokartone.
Odpovedať
Profilova fotka
Neobávaj sa lepenia papierových tapiet, ide to super. Otapetuj a zmizni z tej izby a choď tam až na druhý deň. Budeš milo prekvapený. Ja som prvýkrát v živote tapetoval , keď som mal 14 rokov. Bolo to na jar v roku 1968. Naši išli do západného Nemecka na týždeň a ja som doma ostal sám gazdovať. Vtedy práve prichádzali do módy tapety. Internet nebol, skúsenosti s tým takmer nikto nemal, ale ja som chcel spraviť doma niečo užitočné... Nakúpil som tapety, lepidlo, štetce, kefy, a začal som oškrabávať omietky. Zvolil som si neskutočne krásnu tapetu. Silno červenú so zlatým kvetovým vzorom. Tapety som nalepil a myslel som, že ma porazí. Keď som na to pozrel, bolo mi do plaču. Tak som si povedal, že na druhý deň ich postŕham a vymaľujem. Keď som na druhý deň došiel zo školy a pozrel som do izby, neveril som vlastným očiam. Tapety, ktoré boli deň predtým pokrčené, zvlnené a fľakaté - nerovnako premočené lepidlom vyzeral odrazu ako nalepené majsrom tapetárom. Bolo to radosti a hlavne som bol na seby hrdý. Poupratoval som, vrátil nábytok na miesto a cez víkend som čakal na kamaráta, ktorý bol o nejaké asi 4 roky starší a pracoval na stavbe hotela FIS na Štrbskom plese, ktorý sa vtedy práve staval, ako tapetár. S hrdosťou som ho pozval na obhôiadku mojej práce a on na moje počudovanie povedal, že je to pekne spravené len !!!!! tapety sú nalepené hore nohami. No ak by mi to nepovedal, ta ja by som si to veru nebol všimol. Potom som už videl, že sú naopak, ale nejako mi to nevadilo. Po víkende prišli domov rodičia z Nemecka a mamu skoro šľak trafil...nielen samotný pohľad na tie krvavočervené tapety, ktoré vyzerali naozaj ako v prvotriednom bordeli, ale večer, keď bola vonku tma a ja som mal zapálené svetlo v izbe, tak na sídlisko vyžaroval z mojej izby sýto červený kužel svetla. No naozaj čistý bordel. Ale v podstate ma naši pochválili, že som spravil niečo "užitočné" za ten týždeň. :-) :-) :-) Ešte malá poznámka, tie tapety, ktoré som lepil vtedy prvýkrát sa po okrajoch prekladali asi o 5mm jedna cez druhú. V 80-tych rokoch, keď som dostal byt v Petržalke, tak tam som už lepil tiež papierové tapety, ale tie sa už neprekladali jedna cez druhú, ale lepili sa tesne jedna vedľa druhej. Neviem, aké sa dnes predávajú papierové tapety, ale v podstate to bolo úplne jedno, s obidvomi sa pracovalo veľmi dobre a naozaj jednoducho. Kľudne by som sa aj dnes pustil do tapetovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 pekny pribeh :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 si ma pobavil hned zrana :-D
Odpovedať
@jamk1 smejem sa este teraz z tvojho prispevku :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
to, že sa papierová tapeta zvlní je normálne. Keď uschne, tak sa to stratí. Väčšinou aj fľaky zmiznú, ako aj jamk1 napísal :-) My sme minulý rok u našich v obývačke lepili papierovú tapetu a nebol s tým nejaký problém, teda keď nerátam ako otec frflal za to akú tapetu mama vybrala. Ale so samotným lepením žiadna veda ;-)
Odpovedať
nám bolo odporúčané celkom dobré lepidlo a vždy je lepšie to robiť vo viacerých ľuďoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?