Ako dosiahnuť "flľakatú" rustikálnu vnútornú omietku/stierku?

Máte tip ako dosiahnuť v interiéri taký rustikálny vzhľad stien nepredražene? (či už štrukúrou alebo prelínaním farieb alebo kombinácia oboch). Uvažujeme nad silikónovou tenkovrstvovou omietkou do interiéru novostavby jednak kvôli "nevlhnutiu" a jednak kvôli cene, ale pri tejto asi nie je možné dosiahnuť daný efekt..... Alebo ako dosiahnuť požadovaný vzľad? Nejaké iné návrhy?
Odpovedať
@smajliicka google youtube kreativne omietky, alebo sa spytaj tam kde predavaju omietky, farby a pod.
Odpovedať
to sú špeciálne omietky či zmesi. ten efekt nedosiahneš pri svojej silikónovej mainstreamovej omietke... ak máš čas a chuť, tak skúšaj rôzne omietky (asi hlavne vpc, ale možno aj sadrové), či s nimi dokážeš spraviť požadovaný efekt. niektoré by teoreticky mohli ísť, ale či to bude držať tvar s odstupom času... čo vídavam občas realizácie dekoračných omietok, tak je to všetko napodobenina z klasickej omietky či farby. robené laikom, čo to robí prvý krát. výsledok je možno 30% oproti originálnej hmote spracovanej profíkom. lenže 99% ľudí nevie, ako to MÁ vyzerať, preto sa im to páči a sú spokojní - lebo je to krajšie ako klasická omietka. a ušetrili pár sto eur na materiáli a robote profíka. ak máš čas, experimentuj. ak nemáš, kúp originál. mimochodom, vždy mi príde ľúto pri takýchto umeleckých výtvoroch, že sa zaoberám úplne inou oblasťou v stavebníctve. je to krása... a umenie.
Odpovedať
@worker_falcon vsetko od slova do slova presne a pravdive. Radit nieco dalej je asi zbytocne lebo každá farba s ktorou by sa dala taka stena urobit ako aj omietka nieco stoji a uz prichadza nejaky trend aby si.kazdy robil sam a ked sa da z nicoho to by bolo pecka.
Odpovedať
Profilova fotka
@smajliicka Ja mám takú fľakatú omietku na chalupe v kuchyni, lebo som už 14 rokov nemaľoval. Doteraz som si myslel, že je to špinavá omietka, ale od dnes budem každému hovoriť že e-e... to je rustikálna... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Fasádne omietky nepatria do interiéru. Väčšinou je to tvrdá chémia.Urobiť sa dá kadečo .Záleží od vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba sa báť rôznych typov retro omietok. Dajú sa zladiť aj s moderným nábytkom či modernou stavbou. Posielam foto z nového hotelu *****V.I.P. neďaleko Malagy. Súhlasím s tým, že to asi hocijaký amatér na 1.x nespraví a taktiež závidím takým majstrom čo to vedia.
Odpovedať
@smajliicka taketo omietky robi San-Marco, v Bratislave sidlia v areali R1, treba sa ist pozriet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?