Zlá strecha susedov

Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť. Kupujeme dom a všimli sme si, že susedia majú dosť zlú strechu (zrejme je to nejaká hospodárska budova). Mám obavy, či nemôže byť pre nás nebezpečná, či z nej nemôžu napr. pri silnom vetre padať škridle a pod. Poraďte, prosím, čo s tým. Asi by sme mali v prvom rade osloviť susedov, aby s tým niečo spravili. Je to vlastne ich povinnosť alebo nie? Prípadne, čo by sme mohli urobiť my.. nejaké lacné riešenie? =-) Pridávam aj foto. Ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
otazka znie čo planuju s budovou ,ked to do nej tečie a kašlu na to tusmetnu nadobu asi preč ,aby nečliapalo na garaž a pozor na sneh zo susedovej strechy, inak nehrizí nič
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdou dierou v streche hrozi pri silnom vetre podfuknutie vytvara sa tam ine prudenie vzduchu takze bud oslovit suseda nech si to spravi a ked nie zo skladky doniest 10 skridiel a muzik nech to z rebrika podstrci a ty mu nalej za to :-)
Odpovedať
@wolodymyr @vrajmantak ďakujem :-)
Odpovedať
V prvom rade, by to mal byt starost suseda, aby mal taketo veci na poriadku, no ak s nim nebude nejako rec, tak podla mna, ked tam nieco podlozite a podbijete to, tak to bude stacit.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že aj sused si v tomto smere uvedomuje, že tam je problém. Len možno ho nemal ako riešiť. Skús sa o tom s ním porozprávať. Prípadne mu navrhni pomoc. Myslím, že pri silnejšom vetre by to mohol byť celkom problém a to asi riskovať nechceš
Odpovedať
Áno, jasné, najprv oslovíme suseda. A nejako to poriešime, či už s ním alebo sami. Dom dlhšie nebol obývaný a predtým tam bývala staršia pani, tak to ani nevadilo. No my máme kopu detí, tak potrebujem mať v tom "poriadok" :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?