Vtierka a klebetnica - suseda

pred troma mesiacmi sme sa presťahovali z bytu, kde som žila 40 rokov, do nového rodinného domu, do novej zástavby kde už niekto býva, iní ešte stavajú v menšej obci. Som zvyknutá na všelijakých susedov z paneláka, takže nie som prehnane precitlivelá na správanie susedov. Máme však jednu cez ešte nezastavený pozemok, cca 60 m od našej hranice, ktorá ma teda šokovala a šokuje. Je to mladá baba, ktorá rovnako ako ja z obce nepochádza, ale býva tam cca dva roky takže sa cíti byť "domácou, ktorá všetko vie, o každom, a je povolaná tam prelustrovať všetkých novousadlíkov". Je to mladá baba na materskej, má tri deti, takže si myslím že sa má čo oháňať a muž robí niekde vonku. Tie jej hlasné prejavy ktoré počujem až k nám mi až tak neprekážajú (vychovaná panelákom) ale čo mi vadí, je, že sa za každú cenu snaží nanominovať i keď o to zjavne s mužom nestojíme a zatiaľ jej to i slušne dávame najavo. Akože sa prechádza s deťmi okolo nás po zatiaľ rozbitej prašnej ceste, keď kúsok vedľa má asfaltku, hovorí deťom aha tam je teta, pozdravte sa a opýtajte sa čo robí, potom na mňa že oni sa pýtajú čo robím, proste sa snaží cez deti nadviazať kontakt. Ja som ale od nej cca 15 rokov staršia a nemám si s ňou moc čo povedať, takže len pozdravím, odzdravím (v robote si užijem ľudí naozaj dosť a nekedy už nemám potrebu doma nikoho vidieť, nieto ho počúvať) a moje deti už dávno vyrástli z detských liet tak sa neorientujem v detských chorobách plienkach a prívarkoch. Stále som dúfala, že pochopí ale minule ma totálne nasrala, keď sa snažila nasilu zoznámiť s mojou pre ňu cudzou návštevou (kolegyne z práce) a o dva týždne keď náhodou stretla tie moje kolegyne v úradnej veci na úrade, tak im pripomínala, že ich videla u mňa na návšteve, že som s mužom cez víkend riešila záhradu a že sme si v sobotu otvorili večer na terase víno, proste pre ňu cudzím ľuďom podala o mne cudzej osobe presný report. Poraďte, čo s takouto susedou, som rozhodnutá ju natrvalo ignorovať (pozdravím, toť vsjo), radšej nech ma oklepáva, že som namyslená a dôležitá, než o mne roznáša klepy po celej dedine. Ale asi to nebude stačiť, stretli ste sa niekedy s takou osobou? čo na ňu môže platiť? ďakuejm za akékoľvek rady a pochopenie
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@fidorka7 Šašo bez obecenstva nieje šašom..Ja som mal tiež takú susedu.Odoprúčam .Ja som jej len prikivoval a nevšímal som si ju.Ona bola asi aj trošku na psychiatriu.V žiadnom prípade sa s ňou nepúštať do debát alebo sa hádať.Staré známe Ak sa s blbcom začnete hádať ,stiahne vás na svoju úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami..
Odpovedať
Tak-tak... Buď jej rovno povedať, nech prestane, alebo ju totálne ignorovať. Nech si o vás myslí čo chce... Ja keď nemám chuť sa s ľuďmi rozprávať, tak sa nerozprávam, môžu sa ma pýtať čo chcú, začínať tému akúkoľvek, tak sa dočkajú pokývania hlavou alebo maximálne jedného hmm... a dajú pokoj.:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rovno to poslat slusne do p.ce, sorry za nadavku, ale niekedy sa inak neda aby blbec pochopil. Riesit to hned inak to jak Ebola len tak sa to potom nezastavi.Je taky vtip ze ked clovek zomrie on o tom nevie, ale blizkym sa s tym zije tazko a to iste plati ked je clovek debil
Odpovedať
Tiez take poznam. Take osoby,co radi klebetia a vtieraju sa na navstevy su asi v kazdej obci. Asi nejlepsie zabera iba pozdravit a nepustat sa do debaty. Ak sa vtiera na navstevu,vzdy sa vyhovorit, ze mate nieco rozrobene,alebo niekam odchadzate. Casom pochopi a najde si inu obet. A jej ohovarani si nevsimat,kazdy rozumny clovek si urobi obraz sam
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si skôr myslím, že sa treba s každým trochu porozprávať. A vďačnosť hoc akokoľvek jednoduchých ľudí, ak sa nesprávaš odmietavo, je bezhraničná... Logicky, že treba vedieť, čo takej osobe povedať a ako si ju pripustiť... Jej je však asi straaaaašne dlho a otupno samej s deťmi. Tak sa asi potrebuje porozprávať. Tým nechcem, fidorka, povedať, že sa máš premáhať, ak na ňu nemáš chuť, ale ja by som to až tak negativisticky nevidel, ako Ty a ďalší diskutujúci... 8-)
Odpovedať
@leonardom prepáč ale o čom sa s ňou mám porozprávať, keď si už zjavne o nás pozisťovala nejaké info a šíri ich ďalej, ako by napríklad vedela čo a kde robím ak by to nezisťovala? Mám jej podľa teba ešte pridať nejaké info o nás, ktoré zatiaľ nezistila, aby mala ďalšie "proso" na zobanie?
Odpovedať
@antonmesaros veď práve preto nechcem sa s ňou púšťať ani len zo slušnosti do reči, aby to nepovažovala za opätovanie jej záujmu, podľa mňa by som sa jej o to ťažšie zbavila potom. Niektorí ľudia proste nemajú žiadnu inteligenciu na to, aby pochopili a vedeli vycítiť situáciu. Súhlasím s tebou, nechcem, aby to vyznelo, že sa povyšujem nad niekoho ale presne tak mi to pripadá, že by som šla na jej "úroveň".
Odpovedať
@leonardom preco by ona mala zahanat jej nudu,ked na to nema chut? A pritom sa bat zneuzitia,aby susedka ich rozhovor nesirila dalej v zmenenej podobe? S unudenymi dedinskymi klebetnicami je lepsie nedebatit,lebo to zneuziju a zatiahnu vas do kolotoca ich intrig... Ja som tiez chcela byt dobra a slusna voci takej podobnej susede,co sa k nam "prikamaratila" kratko po nastahovani. Boli sme skratka jej nova obet. Pozvali sme ju asi dva krat zo slusnosti na kavu,potom to zacala zneuzivat a prisla hocikedy bez ohlasenia,dokazala sediet aj do polnoci,nedalo sa jej zbavit.Postupne si zacala chodit aj poziciavat rozne veci a peniaze...samozrejme nic nevracala. A tiez sa mi nepacilo, ze aj ked v dobrom,ale ajmtak vedelo pol dediny,co sme varili,ako mame zariadene, co sme kupili a pod. Poucili sme sa,odvtedy si radsej drzim odstup .
Odpovedať
@fidorka7 ak si z panelaka mala vy si mat trening :) zdravim, dovi, nieco surne? nie? tak sa majte a celom vzad.
Odpovedať
@leonardom a ešte, tu nejde o to že na ňu nemám chuť a náladu momentálne, ale takíto ľudia sa mi priam hnusia a tak tú náladu mať nebudem nikdy. Som za dobré vzťahy medzi susedmi, som síce z paneláka, ale so susedmi sme bežne robili opekačky, gratulujeme si dodnes na meniny, narodeniny a uvarili sme si kávu, ponúkli koláčom (pravdaže nie so všetkými, ale tak s väčšinou) ale ona si jednoducho tie dvere pribuchla skôr, ako som ich ja otvorila. Uznaj, aby rozprávala mojim kolegom o tom, čo som cez víkend robila s mužom, to čo chcela, aby jej za pikošky z môjho rodinného života vyšli nejako nadštandardne v ústrety, vyplatili vyššiu dávku alebo čo? A na jej vďačnosť z vysoka s....m. Debilov si užijem dosť v práci, doma ich k svojmu životu nepotrebujem.
Odpovedať
@eeffka tak sa aj správam, nič viac. Nechápem ale, že riešila môj víkendový program s cudzími ľuďmi na úrade.
Odpovedať
@majki555 tak to ja sa obávam, čo o mne pozisťovala a ko to podala ďalej a to u nás ešte ani nebola a ani nikdy nebude, môže chodiť tak akurát okolo plota. Situácia je o to zložitejšia, že v tejto dedine žije naša svokra, s ktorou cca 2 roky absolútne nekomunikujeme /nedá sa a takto je to konečne po 20 rokoch doťahovania sa ok/, takže mám obavy, že čo od nej vytiahne prípadne čo jej donesie o nás. Nemienim prať špinavé prádlo pred celou dedinou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fidorka7 najlepsie desiatky rokov s nikym okolo nekomunikovat... ty si uplne idealny clovek na dedinu :)
Odpovedať
možno je naozaj iba trocha jednoduchšia, to určite zvládneš, a možno sa iba snaží byť v rámci svojich možností milá, veď tie hranice si nastavíš sama, nie?to by pre dospelého človeka nemal byť taký strašný problém, možno je sama práve ona a tiež zisťuje , či sa niekde neobjaví príbuzná duša, vy dve kamošky zjavne nebudete, ale mohli by ste sa slušne znášať, a reči na dedine idú presne tak ako v meste, akurát sa šíria medzi menším počtom ľudí, nech sa vám dobre býva a pekný deň. ;-)
Odpovedať
Mala by si ju obcas navstivit, pozret co dobre ma na veceru, v chladnicke, ake nove handry si kupila a ci si ich nemozes vyskusat, ci si nechce precitat Straznu vezu a tak
Odpovedať
@mathew112 Tak toto ma dostalo :-D A neverim ze toto nebude fungovat na vacsinu otravnych susedov. Zapisujem si :)
Odpovedať
@mathew112 s tou straznou vezou si zabil :-D :-D :-D
Odpovedať
Ignorovať...ono ju to prejde,ked jej len odzdraviš dobrý den a pár jednoslovných odpovedí na jej otázky.Ja som spoločenska ale ludí si velmi k telu..a ani do ,,kuchyne,, nepúšťam .Raz za čas bodne aj susedská návšteva ale nie že sa mi budu denne promenadovať po dvore, nemam na to čas a ani energiu.A na zvýšene ohovaranie a vrtanie z jej strany sa priprav,lebo tým,že ju nevpustiš na svoj dvor,tak ešte viac si bude otierať ústa ale to by som jej potom vytmavila ;-)
Odpovedať
Vacsina otravnych ludi nema rado ked sa s nimi jedna tak ako oni jednaju s druhymi. Len to netreba prehnat, aby z toho nebola talianska komedia ....
Odpovedať
@leonardom som rad ze aj normalny ludia a normalne reakcie tu clovek najde.
Odpovedať
@gashtaan ta si asi úplne mimo a je jedno, či na dedine alebo v meste. Asi nevieš poriadne čítať, ja píšem že som mala a mám dobré vzťahy so susedmi ale táto ich pokazila ešte predtým, než sme si nejaký vybudovali. Už ťa vidím, aký si prívetivý k niekomu, kto ťa predtým než ťa spozná, oklepe všade dookola. Ak si chceš kopnúť, tak sa kopni do zadku sám seba a netrep tu hlúposti. Ty už vopred vieš, aký som typ. Mmch, doteraz som síce 40 rokov žila v paneláku, ale tiež na dedine tak si daj pohov.
Odpovedať
@idom ty si tiež určite veľmi normálny, ked si dovolíš posudzovať kto taký je a kto nie...
Odpovedať
@fidorka7 nuz, ja sa kopat do zadku nebudem... proste nepoznam nikoho, kto by zil na dedine, co by nemal problemy ako ty. Beriem to tak, ze toto je proste jedna z veci, ktorym sa na dedine nevyhnes...
Odpovedať
Profilova fotka
@fidorka7 nehnevaj sa,ale podľa tvojich reakcií,tiež nebudeš ideálna suseda..
Odpovedať
@drobik jo :-)
Odpovedať
to je klasická zoznamka na dedine a v paneláku ,tam každý dobrý a padlo, kto je z dediny tak tam to funguje ináč nezdraví sa dobrý deň,ale preto že sa poznajú či chcú alebo nie sa vypytujú na rôzne veci,niečo je dobré vedieť pre praktický život,pozná miestne pomery,to je na tebe koľko si koho pripustíš,niekoho môžeš ,iného nie
Odpovedať
Profilova fotka
@fidorka7 myslim, ze to nie je ani o vekovom rozdiele, ten nemusi vadit, ak si ludia sadnu .. ale je to o tom, ze jednoducho ste rozdielne a ona je az moc vtierava a klebetna.... jednoznacne by som asi nereagovala na jej otazky a pod.. a len sa pozdravila a pozerala inde, kde ide okolo.alebo aj odisla akoze dozadu za dom a pod....... toto opakovať vytrvalo :-D. Ak by to nepomohlo, tak by som jej mozno pri vhodnej prilezitosti ( v situacii ked robi presne to, co si ty neželas a je neodbytna) slusne povedala, ze nech sa nehneva a neurazi, ale ty chces nadvazovať blizsie vztahy a debaty a myslis, ze to dost jasne aj davas najavo tym,ze ju nevyhladavas a snazis sa nereagovat, nezacinať rozhovory a pod... Kazdopadne rataj s tym, ze ta potom samozrejme ohovori, aka si otrasna :-D. ( ja neviem, mozno aj si :D, mozno nie ) .ale kto ju pozna, tak asi si z toho bude prd robit a mozno si iní povedia, ze konecne jej to niekto otvorene povedal. Ale zase my pozname len tvoj uhol pohladu, ktovie ako to vnima ona... mozno jej aj krivdis a ona je len taka povaha, ze proste potrebuje s kazdym byt kamaratka akože.... a citi sa na MD izolovana a chyba jej mozno spriaznena dusa, ktoru hladas.....
Odpovedať
@katrin21 konečne normálna odpoveď , ja ju ignorujem, neriešim a len som sa pýtala, či sa niekto stretol s takýmto typom človeka a čo naňho platí... a hneď som tu označená ako neprispôsobivá ja. Asi preto neviem,. ako mám reagovať, že doposiaľ som s nikým takýto problém nemala, nie? Ohovoriť ma už ohovorila a to ešte predtým, než by sme dali spolu serióznu reč, takže ďakujem, viac nemám záujem sa kontaktovať, ani byť slušná. Izolovaná rozhodne níe je, denne obehne dedinu minimálne dvakrát - ráno keď ide do škôlky so staršími deťmi, poobede keď ide pre ne a predpokladám, že občas aj nakupuje a pod. Keď sa vraciam z práce, je možné ju vidieť od jedného konca po druhý keď zrovna cez plot s niekým kecá (prečo asi ju nikto nepozve do dvora?). Keď sme tu mali remeselníkov ešte kým sme tu nebývali, tak na nich v nočnej košeli vyziapovala v štýle? Chlapi, mali ste už kávu, ja ešte len vstávam...!" raz som toho bola svedkom, a skoro som išla do nôh, najskôr som si myslela, že sa teda s nimi pozná, ale oni ma vyviedli z miery, že to ona s nimi každý deň takto komunikuje... asi naozaj je trošku jednoduchšia, mimo môjho chápania... Mne je to ale jedno čo a ako robí, nechávam ju žiť a od nej nechcem nič iné, len nech ona nechá žiť mňa. A ak sa s ňou niekto chcete zoznámiť aby sa chudiatko nenudila, dajte kontakt, odovzdám... gashtaan, ja som na dedine žila doposiaľ ak si dobre čítal a naozaj som doteraz takýto problém nemala, takže negeneralizuj, asi sa s tým každý nestretol (preto sa ja ja pýtam) Už Vás všetkých vidím, ako nadšene komunikujete a nadväzujete priateľstvá s niekym, kto o Vás vo Vašom zamestnaní podá repotr pomaly aj o tom, kedy ste boli na WC a či ste boli na veľkej alebo na malej... úplne od veci, ale nevadí, to ja som tá divná, nikomu inému by to určite neprekážalo, ani to, ako sa ide zoznamovať s Vašou návštevou.
Odpovedať
@duzu prosím nehovor mi aký je rozdiel medzi mestom a dedinou, keď som aj doposiaľ žila na dedine a aj teraz tam žijem, s ostatnými susedmi nie je žiaden problém, zoznámili sme sa, ked treba pomôžeme, požičiame si čo je treba, raz za čas dáme kávu ale nepcháme nasilu na návštevu a ahlavne nerobíme o sebe reči a klepy.
Odpovedať
@drobik ďakujem za tvoju úprimnú snahu empaticky pochopiť môj problém... Asi rovnako, ako keby som ja na základe tvojho príspevku hodnotila, že si nemožná suseda, pri ktorej by som teda určite nechcela bývať, prečo si preboha dovolila firme pracovať vtedy, keď dieťa tvojej susedy spí, to musíš byť neznesiteľná... Viď nižšie uvedený tvoj príspevok ohľadom susedských vzťahov, citujem tvoj príspevok z 24.05.2014: drobik @radopp možno neuvedomí,lebo on môže,druhí nesmú...môj sused si staval prístrešok 2 týždne sám pilil,vrtal,bordel lietal široko ďaleko,nikomu nenapadlo sa ísť sťažovať ,ale mne prišla firma jeden deň za tri hodky konštrukcia,druhý deň strechari...najprv vybehla jeho nádhera a druhý raz on,že im spí dieťa po obede a nech prestanú zo stavanim..nuž to je tá tolerancia a pochopenie,sú totiž ľudia,čo vidia len Seba
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?