Tenisove kurty na susednom pozemku

Dobry den, rozmyslame nad kupou domu, ktory ma za zahradou tenisove kurty, v zime nafuknutu halu. Kurty su hned za plotom, dom je od nich asi 400 m, terasa a gril, oddychova zahradka 200m. V lete je tam cely cas detska tenisova skola. Za plotom su vysadene tuje. Neviete, ci je to velmi pocut. Aky je to hluk? Dost sa toho obavam, aby sme prave v case teplych mesiacov, ked chceme byt vonku, neboli "ohucani". Dakujem.
Odpovedať
u mna skor nie...my sme na 5.poschodi a pod panelakom mame tenisovy kurt...v lete ked je otvorene okno tak neznasam ako tu trieskaju a hlavne dospeli nadavaju ak sa im nedari - a to sme na 5.poschodi...ale tak deti asi nadavat nebudu, aj tie udery su slabsie... a vadi mi ten prach - vsetky okna mame z tej strany zafukane antukou....ale zas ked pozeram tie vzdialenosti, tak to mate pomerne daleko, my to mame fakt ze pod balkonom....vyhoda je ze ak mate radi tenis, mate to na skok ;-)
Odpovedať
@evulienkaslx pre mna by to bola prekážka na kúpu domu
Odpovedať
Ja by som to tiez nebrala. Hladajte nieco lepsie :-)
Odpovedať
400 m je celkom v pohode - ja mam cca 300 m a počuť tupé údery ale mne osobne to nevadí (zvykol som si). Výhoda - budete mat zdarma zatúlané loptičky.
Odpovedať
Tak počuť to samozrejme bude ... Známy mali byt v Trnave rovno pri tenisových kurtoch. V lete ani tak nevadilo búchanie "loptičky" ako keď po sebe hráči pokrikovali a vydávali tie známe "zvuky" ... Proste bol to "ruch" ... Na druhej strane boli tlmené zvuky zo samotnej hry. V zime zase bolo počuť ten "motor" alebo ako to nazvať, ktorý halu udržoval / vykuroval ... Osobne by som do toho nešiel, ale tak treba si to tam prejsť naživo ...
Odpovedať
Profilova fotka
Obcas tenis hravam. A veru ked sa nedari, vieme byt hlucni a vulgarni.... Skor by som sa zamyslel nad tym nez nad zvukom lopticiek....
Odpovedať
Zalezi,ake je to ihrisko frekventovane. Ci si tam chodia zahrat casto, denne,alebo iba obcas. Niekedy je lepsie mat 400 m od domu ihrisko,ako suseda hned za plotom, domaceho kutila, co stale s niecim trieska a vrndzi :-|
Odpovedať
Byval som v NR v podnajme pri tenisovych kurtoch a v teplych mesiacoch som sa nevyspal dlhsie ako do 7 hod....cista hroza.Sice clovek sa casom nauci podvedome to ignorovat,ale aj tak ee
Odpovedať
Dakujem vam, som dost zufala, hladame uz vyse roka a nic poriadne sme nenasli. Uz sme aj 2x mali podpisovat zmluvy na dom, jeden chcel zrazu o 10-20 000 Eur viac a dalsi zas klamal na stavbe garaze, stavebnom povoleni a pod. Na nas byt uz mame kupca, ale vie pockat max. 2 mesiace. Momentalne ani nemame z coho vyberat.... Tento dom sa nam velmi pacil, aj pozemok, vsetko, jedine tieto kurty a druha vec je, ze ho predavaju "ako stoji a lezi"... Tak vazne neviem.
Odpovedať
nemyslím si ž to bude nejaký extrém, ved zvuk sa šíri do hora, keby bola pri kurtoch bytovka, tak tam by som sa obával, ale ked budete na záhradke-čiže dole , plus vysadené tuje tiež budú tlmiť hluk a 200 -400m je ok podla mňa.
Odpovedať
@evulienkaslx ako dlho ten dom predávajú?
Odpovedať
Rodicia maju dom cca 400m od tenisovych kurtov. V priestore medzi su velke ovocne stromy, zahrady a vinohrad, clovek by ocakaval, ze sa hluk strati. Ale ked vecer vsetko stichne, alebo rano kym sa vsetko rozbehne pocujes len tupy buchot lopticiek/rakiet a do piiiiip a piiiiip a podobne. Mne to dost vadi nakolko tam nebyvam tak sa neviem aklimatizovat. Ale aj rodicia si semtam zanadavaju. Takze ja osobne by som do toho urcite nesiel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evulienkaslx no tak to bacha na tuto formulaciu -- nikdy nic nepodpisuj, ziadnu kupnu zmluvu, kde mas uvedene ze tento dom kupujes ako stoji a lezi!!!! tam sa nedomozes skrytych vad ani keby si co robila.... ruky prec radsej, fakt. osobne, tato formulacia by bola podstatnejsou prekazkou, ako to ze tam su tenisove kurty. :)
Odpovedať
@evulienkaslx mne by to neprekazalo, chodim s dietatom na tenisove treningy, sedim 20 m od kurtov a vobec nevnimam hluk, pricom ja som teda dost hakliva na hluk :-) Asi je to ine, ked hraju dospeli, ale nemyslim si, ze by na 200m bolo nejako vyrazne pocut nadavky. A ked je hala, tak ten stroj co to udrzuje nafuknute vonku vobec nepocut, pocut to v hale..
Odpovedať
Tak sme to boli obhliadnut este so znalcom, nakoniec vysvitlo, ze on tam ma blizko zahradku a ze je tam stale hluk, ze tam pan majitel dost casto poriada party a skor ide o to, ze si tam posedia, ako pohraju.... a je to este blizsie ako sme mysleli, asi do 100m, takze ideme od toho. Dakujem vsetkym
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?