Susedské vzťahy

Ahojte. Nejdem si ani tak po radu no zaujimaju ma Vase skusenosti so susedmi a ako pristupujete ku roznym situaciam. Zacnem prikladom u nas Pred rokom sused zacal staval dom blizko nasho pozemku tak sme sa pytali kde budu okna. Povedal ze ku nam nie. Boli sme s touto odpovedou ok kedze 1. ani nam nenapadlo ze by mohol klamat a 2. boli sme si isti ze by potreboval od nas pri stavebnom konani podpis. Pre objasnenie: sused z druhej strany za nami vyslovene prisiel ze urad potrebuje od nas podpis ze moze stavat blizsie ku hranici ked ma okno (na 3x sme mu ten papier podpisovali lebo ho uradnicky vzdy kvoli niecomu vratili!!). Dodnes nam nikto nevysvetlit preco ten dvojity meter (my dom nemame takze kvoli rozostupom to byt nemohlo) Samozrejme kde je nakoniec okno asi hovorit nemusim. Sused argumentoval tym ze jemu sa ten projekt povodne nepacil a nevedel kde okno bude. Pozastavili sme sa ci toto moze mysliet dospely clovek vazne ale predychali sme to. Neskor prisiel na rad plot. Respektíve oporne mury, v jednom bode asi meter nad nami. Okolo stavebneho povolenia to ani nepreslo, staticky posudok sme nevideli. Znehodnotili nam pozemok a k tomu vsetkemu hlinu nahadzali nie na svoj, ale NAS pozemok co moj otec odstranil. Poviete si nemaju stavebne povolenie podajte statnost na inspektorat. Rovno aj odpoviem slovami !URADU! - “na Slovensku este nikto nic nezbural”. A mne to nestoji za to aby im dali 200€ pokutu. Takze sme si opat povedali ze to predychame a nechame tak. Predychali sme, nasadili 30 metrový zivy plot, cim sme si ukrojili z pozemku. Ale co uz ved nech to rastie a oporny mur postupne zakryjeme. A tu mi uz po tom vsetkom dosla trpezlivost. Sused sa po case rozhodol dokoncit svoj plot, stary dal uplne zbytocne na NAS pozemok a niekolko sadenic nam dolamal. Jeho odpoved: “stale mate nejaky problem a nebojte to na jar dorastie”. Nejde mi o hlupe sadenice ale o pristup. Stve ma klamstvo, arogancia, o to viac ze by som si nikdy nic taketo nedovolila. Nase urady ani nekomentujem, ani nam nevedeli na stavebnom urade povedat aky ma byt odstup domu od hranice. Na Slovensku je VZDY v prave ten kto klame a robi vsetko na cierno. Asi je cas len zmenit pristup?
Odpovedať
Profilova fotka
Na urady musis len tlacit ale pokial tam sedi nespravny clovek neurobis nic. Nas sused je tiez kus... Absolutne ziadna dohoda, rozprava nic neexistuje, lebo on ma predstavu a vsetci sa prisposobte
Odpovedať
Je pravda, že na Slovensku nikdy úrad neprikázal niekomu stavbu zbúrať. A dosť pravdepodobne ani súd a to dokonca ani v prípade, ak si niekto postaví stavbu na tvojom pozemku. Zákony okolo stavebného konania sú len a len na to, aby sa mohli za maličkosti buzerovať ľudia, čo sa snažia dodržať všetky zákony. Druhá vec je, že by mu to teoreticky nemuseli skolaudovať. Ale to už je na svedomí konkrétneho úradu. Väčšine sa s takýmito individuami naťahovať nechce a radšej si svoju zlosť vybijú na najbližšom poctivom stavebníkovi.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak podla neho mate vy stale nejaky problem. Zasnem nad niektorymi ludmi. Drzost jak vysita, po pravde neviem akoby som sa zachoval v podobnej situacii. Jedine asi tlacit na urady. Lebo tuto vyzera, ze normalne dohovorenie, dohodnutie nepomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Dohoda si tazko, ale tak s niektorymi sa proste neda. Aj keby si sa jak kolvek snazil, takze vas cakaju len obiehacky po uradoch a tvrdo si za tym ist hlavne vam prajem vela stastia, budete ho podla mna potrebovat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?