Susedia sa sťažujú na hluk z nášho bytu - čo máme robiť?

Zdravím. Po presťahovaní sa do bytového domu sme začali mať problém so susedmi pod nami. Ide o to že sú strašne citliví na hluk. Neustále sa chodia sťažovať aj na normálne veci, ako je umývanie riadu, upratovanie. Búchajú nám do podlahy aj keď posuniem stoličku alebo niečo položím a to všetko samozrejme mimo nočného kľudu. Volali na nás aj policajtov, hneď niekoľko krát pričom keď dorazili my sme už spali / dorazili do prázdneho bytu pretože susedia ich zavolali aj keď my sme boli celý víkend preč. Nieje s nimi samozrejme rozumnej reči. Majú svoju pravdu a sú schopní na svoj život sa zaručiť že to my robíme hluk a nie že oni majú nejaké problémy. Policajti boli vždy veľmi milí a sami mi pomohli s tým, že ma nasmerovali na úrad a povedali, že mám danú sťažnosť podať. Pýtam sa teda, má niekto nejaké skúsenosti ako to celé prebieha ? Čo je všetko potrebné ? Len pre info, nikto iný sa nesťažuje. Steny sú tak hrubé že sa ledva počujeme my na byte a ku tomu ja aj priateľka sme od rána do večera v práci, cez víkend preč takže byt je na 80 % neobývaný. Má niekto poprípade nejakú radu čo sa dá ešte urobiť ? Príde nám veľmi ľúto, že životná náplň susedov sa stala znepríjemňovať náš život. Inak si to totiž nevieme vysvetliť, aký pádny dôvod by na to, čo oni robia človek mohol mať. Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Ja chcem iba podotknúť , že suseda môže počuť hluk kľudne aj zo susedného vchodu. Bývam na druhom poschodí a nedokážem rozoznať či dupú decká nad nami , alebo decká na treťom poschodí v susednom vchode. Kamarátka napríklad tvrdí, že počuje dupať deti ob-jedno poschodie. Ak napríklad v susednom vchode sa decká na rovnakom poschodí naháňajú mne sa otriasa podlaha, ak o poschodie vyššie strop :-( Krik / hluk radšej ani nekomentujem, lebo ten možete počuť cez niekoľko poschodí a aj zo susedných vchodov :-( .Ak chodíte po byte bosí, môže to suseda kľude vnímať ako dupot :-(. Život v paneláku nieje vždy ľahký :-( . Ale podobné problémy samozrejme môžete zažívať aj v RD. Treba si uvedomiť, že plávajúca podlaha veľmi prenáša a z mojho pohladu zvýrazňuje zvuky. Skúste zvážiť koberce, alebo aspoň drevenú podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som som im pohrozil tým, že ak neprestanú vymýšlať nezmysly ,tak sa naseriete a byt predáte indiánom. Poprípade sa s nejakými ukázať pred bytom a narobiť trochu indiánskeho hluku naschvál. Mojej bývalej susede to tiež pomohlo. S debilom sa nehádajte inak vám hrozí ,že vás stiahne na svoju úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami.
Odpovedať
Zacni robit realny hluk nech ju porazi. V dennej dobe si mozes pustit aj heavy metal. Klin sa klimom vybija.
Odpovedať
@sterea Prepáčte, ale určite nebudem investovať do novej podlahy, keď momentálna plávačka má ani nie jeden rok. Celkovo vôbec sa nebudem prispôsobovať susedom. Treba si uvedomiť že oni zavolali policajtov na prázdny byt, takže aj keby to tu odhlučním ako v štúdiu tak to nepomôže :)
Odpovedať
@mesarosanton Im sa pohroziť nedá, nereagujú na žiadnu snahu niečo vyriešiť a keď sa sťažujú tak opisujú to že posuniem stoličku ako keby som tu pílil drevo.
Odpovedať
@milos35 Ja viem že by to asi pomohlo, ale nechcem vyrušovať iných susedov. Okolo bývajú celkom milí ľudia, byt je super a nie je vôbec žiaden problém :) Veľmi nerád by som sa zbavil jednej rodiny a nasral pri tom celú bytovku :)
Odpovedať
@kitkat123 Rovnako to mám aj ja. Po čase som si prestal robiť starosti či ide hluk alebo nie lebo trúba pod nami bliakala aj keď sme všetci sedeli n gauči a pozerali telku. Teraz ju 3r úplne ignorujeme a staviame dom a keď budem predávať byt dám ho aj za nižšiu cenu len nech tam prídu dáky asociáli nech ju trafí šľak
Odpovedať
@kitkat123 v byte je nieco odhlucnit tazka vec, a vobec ked nerobite bordel od 22 do 06 tak pohoda, nech si vasi sensibilni susedia uvedomia ze byvaju v bytovom dome a nie na samote.
Odpovedať
@kitkat123 Jedine nevsimat. Ja mam prihoretu susedu a byvam na dome. Vadi jej, ked sa deti hraju na dvore. Takze sme sa prestali obmedzovat (ale naschvaly nerobime), ju ignorujeme a pomaha to.
Odpovedať
@kitkat123 Ahoj :-) Prechádzajte sa v papučiach, pod nohy stola a stoličiek nalepte flišové samolepky, zhovárajte sa a telku púšťajte tichšie. Ak vás susedia nebudú počuť, automaticky začnú hovoriť hlasnejšie a niečo sa dozviete.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za reakcie, ale skôr ma zaujíma ako teda vyzerá takáto sťažnosť, alebo kde mám konkrétne ísť. Neberte to zle, ale nemienim sa s nimi nejak dohadovať, alebo nebodaj investovať do bytu ktorý je po rekonštrukcii len preto, že susedia očividne v hlave počujú nejaké zvuky. Riešiť to tak že im urobím naschvál tiež nechcem, jednak by som obťažoval aj ostatných a hlavne by to mohlo napadnúť potom oni :)
Odpovedať
@kitkat123 a nespravia s nimi poriadok policajti? Viem o pripade, ked pani pravidelne volala pre hluk policajtov, ktori samozrejme nic protipravne nezistili az dostala pani varovane, ze este raz a bude poriadkova pokuta 60€ a bol klud.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja byt Vami ak mate pocit ze nic zle nerobite by dom ich normalne vykricsl ze co si to dovoluju,a vzdy by som im to povedal , ak myslite ze mate pravdu a nic zle nerobite je Vasou povinnostou sa branit voci nepravosti.Normalne priamo s uctou k sedinam..nesmiete sa dat urazat a ponizovat...
Odpovedať
@zita19 Policajti mi povedali akurát to, že im je to veľmi ľúto že musia chodiť, ale proste musia je to ich povinnosť preveriť každé nahlásenie. Takisto neviem ako to je ale myslím že nemôžu pokutovať len tak niekoho za to že ich niekto volal. Ja môžem povedať že spím od 21:00, ale rovnako oni môžu povedať že hudba prestala hrať 2 minúty pred tým ako prišli :) Presne na to by mala byť tá sťažnosť. Niekto by mal preveriť všetky záznamy aj od policajtov, ja prípadne len dokážem že som tam napríklad skutočne ani nebol a koniec :)
Odpovedať
@daralbajda To keby bolo tak veľmi jednoduché. Doslova sa nám vyhýbajú. Keď ich už náhodne stretneme ani neodpovedajú a doslova utečú do bytu. Hovoril som to už pred tým, žijú v nejakom svojom svete, kde majú svoju pravdu a myslia že my " mladí " nikdy nemôžme v niečom tvrdiť opak.
Odpovedať
Chápem, že nechcete investovať do podlahy. Sťažovať sa môžete u správkyne a aj na mestskom úrade. Podľa mňa to nepomôže. Pani môžete s kľudom angličana povedať, že ak Vás neprestanú udávať a sťažovať sa, tak jej začnete seriózne znepríjemňovať život búchaním, hlasnou hudbou ...../ samozrejme v čase od 6.00-22 hod/ :-) .A iróniou je, že Vás zákon v tomto znepríjemňovaní ešte aj chrániť bude pokiaľ dodržíte čas.:-( . Pani si neuvedomuje, že tým že ste nad ňou ste vo výhode ..... :-). Poprípade ak napr. majú hlasno pustenú TV po 22 hod, pošlite na ňu policajtov a myslím , že rýchlo pochopí, že to nemá zmysel. Kamaráti asi nebudete :-), ale aspoň Vás nebude obťažovať.
Odpovedať
Ja som toho svojho suseda chytil na chodbe pod krk a bol pokoj.
Odpovedať
@kitkat123 Nálepky na nohy a papuče stoja pár eur. Ochránia vám podlahu a zohrejú nohy. Susedom to môže vadiť, skúste to. Ak máte pocit že vás neoprávnene obťažujú udávaním, robte im to isté.
Odpovedať
Profilova fotka
@kitkat123 Tomu nechápem. Načo volali keď vy ste neboli doma? Kto tam potom robil ten hluk? :-D :-D Toto ti podľa mňa veľmi pomôže keď podáš sťažnosť, predsa len tu je dôkaz že to nerobí pre to že ste hlučný ale má asi iný problém :)
Odpovedať
@kitkat123 a s inymi susedmi problem nemaju? no na toto by som veru nervy nemal a radsej sa z tadial odstahoval ako toto trpiet 8-( 8-(
Odpovedať
keď ničia život oni tebe, začni aj ty im.. just by som im naschvál robil potom všektom čo som si prečítal..nech ich trafí šľak, pak by videli čo je to hluk. Vrchol že volali hliadku keď byt bol prázdny - už som čítal hocičo ale toto ma zaklincovalo. prajem veľa nervov a trpezlivostii, no najlepšie by bolo asi sa fakť odtiaľ odsťahovať a mať pokoj s idiotmi ako si nechať ničiť život/sukromnie/zdravie..
Odpovedať
@kitkat123 si mila osoba ked ti az tak zalezi co si praje sused..ja ti radim zeby si bola v tomto trosku sebec...vyser sa na nich..medzi 06:00 - 22:00 mozes kludne aj skakat a nezmozu ti nic ani privolany policajti ani sud...zada si pozerala co sa deje na madaroch kde pani pustala arie na celu ulicu a presne vedela kolko DB moze mat a nikto s nou nepomohol niekolko rokov..a to bola baba bez zmyslov..ty len vyuzivas byt nato naco je..na byvanie...moja osobna rada??? vyser sa na tych susedov...a ked zacnu buchat zacni buchat tiez... ja mam osobnu skusenost ze ja som kupil byt 7 rokov neobyvany..samozjreme po nastahovani hned suseda podo mnou prisla hucat ze nemozu spat lebo dupeme..nasa odpoved?? zvyknite si alebo sa odstahujte....2 tyzdne este hundrala a bol klud..teraz tam byvame 6 rok a uz je od nich klud...je mi jedno co si myslia....
Odpovedať
@pokoram5 odstahovanie nieje riesenie...ak sa odstahujes to znamena ze si prehral a takto stupidna osoba vyhrala svoj spor..a pro po..kde mas istotu ze na novej adrese nebudes mat rovnako drbnuteho suseda?? tak sa problémom neceli....celi sa celom, priamo...ne utekat ako posera :)
Odpovedať
@kitkat123 chod na obecny-mestsky urad ,tam sa to riesi a tam si to vydiskutujte,to,ze to napises sem,akurat ti da nazory z dvoch taborov,my nemozeme vediet,ze to je tak ako to pises...aj ked chapem,ze to mas zlozite a chces sa postazovat.ak chces uradnu cestu tak tam
Odpovedať
Profilova fotka
Riesi sa to ako susedsky spor na obecnom/mestskom/obvodnom urade. Takisto existuju mediatori, ktori mozu pomoct pri rieseni obdobnych sporov. Al viete ziskat zapisnice z riesenia od policie - na zaklade pristupu k informaciam by ste ako ucastnik mali ziskat, tak ich prilozte, hlavne tu, kde ste neboli doma a robili ste hluk. Taki ludia sa najdu vsade, aj na dome vam mozu susedia zneprijemnovat zivot
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik ti mediatori su paradny napad, ty vedia v takychto pripadoch dost pomoct. len je to trochu financne nakladnejsie ako to riesit sam :)
Odpovedať
@lucia1849 Len z princípu ich volajú, neviem či chcú dosiahnuť aby sme sa odsťahovali ale to neplánujeme :) Už som počul aj názor že hluk mohol ísť napríklad z iného bytu a preto ich zavolali, ja si skôr myslím že si večer povedali že nám zasa idú znepríjemniť život tak ich proste zavolali :) Žiaľ nevedeli že nie sme doma :)
Odpovedať
@pokoram5 Nevidel som že by sa sťažovali aj u iných susedov :) Hovorím že buď to je čisto osobné, alebo proste počujú hluk tak ani nepremýšľajú a volajú na nás :)
Odpovedať
@pluvko Čital som to o tej žene, ale vtipné na tom je že ona tuším nejaké 3 roky žiadala úrady a všetkých aby jej pomohli čo sa týka toho štekotu, ale nikto jej za tú dobu nepomohol. Tak to zobrala do vlastných rúk :D
Odpovedať
@maria123 Ja som sa nepotreboval posťažovať, písal som to hneď na začiatku, hľadal som niekoho kto už niečo také riešil aby som vedel čo ma čaká :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?