Susedia majú opreté veci o náš dom

Dobrý deň, ako by ste riešili situáciu, keď naši susedia majú o náš dom opretý stôl (nohy stola) a o vrch stola tam majú opretú kopu štrku? Majú tam aj dosť veľa iných vecí pri stene nášho domu (kabínu z dodávky, všetko možné...). Manžel susedovi povedal, keď mu doniesli naposledy štrk (raz ho už totižto minuli) aby to tam už nesypal, ale on že to zachvílu minie... neminul. už to tam je znova neviem ako dlho. Včera sme odsunuli skriňu v mieste kde majú ten stôl opretý a na stene aj na zemi pleseň.. Dom sme kupovali starý, zarastený všetkým možným, netušili sme, čo tam susedia majú. Ešte predtým ako sme dom kupovali pol metra od nášho domu sused vykopal základy a spravil si tam pivnicu a údajne tam chce robiť garáž alebo prístrešok na auto. 50 cm od nášho domu. nechcem si kaziť susedské vzťahy ešte viac, keďže už je to dostatočne vyhrotené... ale neviem ako im vysvetliť, že si neželáme aby tam mali tie haraburdy. Ak ste sa s podobnou situáciou stretli, veľmi prosím o radu. ďakujem.
Odpovedať
@macka67 Dom je na hranici pozemku?
Odpovedať
@macka67 treba tam osadit plot ak tam mate este 30cm pozemku.
Odpovedať
@chrobak7 50 cm od hranice pozemku @originalx to máme v pláne, ale to by si najprv všetok ten bordel museli vypratať. :-(
Odpovedať
@macka67 treba im to pisomne napisat a na obecny urad dat ohlasku na stavbu plotu. Musia to vycistit a vam umoznit vstup na postavenie plotu.
Odpovedať
@macka67 Ako napísal originalx - dajte ohlášku na úrad. Keď príde súhlas, nabehnete k susedovi, vyčistíte tých 50 cm a postaviš si plot. Na súhlas na vstup na jeho pozemok sa ani pýtať nemusíš, lebo povieš, že sa budeš pohybovať len na tých tvojich 50 cm. Zo slušnosti ho ešte vyzvi týždeň pred realizáciou na vypratanie vecí. Ak to neurobí, pri realizácii to presunieš k nemu.
Odpovedať
Urob plot a rovno aj oddrenazuj dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Iná možnosť tam ani nie je, jedine postaviť ploť, dať ohlášku a to by malo vyriešiť problém :-)
Odpovedať
Všetko čo bolo uvedené vyššie v príspevkoch je pravda. Len by som doplnil... Pripravte sa na to, že potom si všetko bude opierať o plot :-D Niektorým ľudom proste nevysvetlíš...
Odpovedať
Podla mojho skromneho nazoru to, ze Vam za skrinou plesnivie stena, nieje z dovodu opreteho stola z vonkajsej strany steny ale to, ze ste tou skrinou zamedzili prudeniu vzduchu a tym zle izolovana stena dosiahla na problemovych miestach teplotu pod urovnou rosneho bodu a kondenzuje sa na nej vzdusna vlhkost, ktora casom sposobuje plesen. Odporucam skrinu od obvodovej steny odsunut minimalne 30cm, pripadne zvazit jej umiestnenie na ine, vhodne miesto. Co sa tyka pivnice (predpokladam ze sused podal na SU ohlasenie stavby) myslim, ze odstup 50cm je v zmysle vyhlasky dostatocny... Odporucam si radsej so susedom vypit pivecko a v pokojnej a priatelskej atmosfere ho poziadat aj o presun toho strku a budete tak vedla seba spokojne nazivat... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro_v tiez si myslim, ze je to len blba zhoda nahod, ze prave v tom mieste to plesnivie. Nemyslim si, ze prave hento z vonku by mohlo tak ovplyvnit vnutro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?