Suseda fajčí na chodbe

Dobrý deň, naša suseda- dôchodkyňa , chodí fajčiť na chodbu na medziposchodie, kde si otvorí okno a myslí si že to nie je cítiť, no je to poriadne cítiť na celú chodbu, čo s tým? Dá sa na na schôdzi bytovej niečo navrhnúť , zamedzili ste už vy niekoho takéhoto primitíva že prestal fajčiť na chodbe? ďakujem.
Odpovedať
1
2
@pantvaroh Ano Ries to na domovej schvodzi A ona nech si fajci na balkone alebo vo svojom okne z obyvacky.Ja som tiez fajciar a fajcim na balkone doma.Tak ked vam to vadi treba to riesit s pani alebo domovnikom na schvodzi.A uvidis ci ta posluchne ale zalezi to lan na ludoch a ludskych vztahov.Tak ja asi tolko a je to moj nazor.
Odpovedať
@petka456 Bohu žiaľ je to cítiť aj keď fačí sused vo svojom byte, na balkóne alebo z okna. Hlavne v lete keď máš otvorené okno to je nechutné, ale čo už človek s tým nič nenarobí. Fajčiari sa sťažujú že sú obmedzovaní a ja neviem čo, ale to že tým svojim fajčením otravujú a obmedzujú nefajčiarov to ich netankuje...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bývalý fajčiar... v živote som si nedovolil fajčiť na spoločnej chodbe, na to je tuším normálne zákon a môže dostať pokutu teta. Na balkóne si kúriť môžeš koľko chceš, to, že to cítiť aj susedom, je bohužiaľ. Poznám ľudí, čo fajčia aj na záchode, kde si zapnú ventilátor a myslia si, že všicko v poriadku. A tiež poznám ľudí, čo fajčia priamo v byte bez ostychu. Ešte aj do vani sadne s cigaretkou. V obývačke kúka telku a odklepkáva do popolníka. :D Kadejakí sú ľudia
Odpovedať
@kajo873 To môžeme povedať aj presne naopak :) Nefajčiari nás otravujú tým, že si nezatvárajú okná a potom sa sťažujú, že majú v byte dym ... Pretože vy chcete po cudzom susedovi, aby "nefajčil na balkóne" ale on už po vás nemôže chcieť aby ste nad jeho balkónom nemali otvorené okná :) Treba byť pri živote v bytovom dome trocha viac tolerantný, alebo zvoliť dom :) @pantvaroh nejako mi tam chýba informácia, či ste sa s danou pani rozprávali o tomto probléme. Ak nie, tak nechápem, načo tu zakladáte tému, treba to riešiť najskôr s ňou. Ak ste sa s nou rozprávali, napíšte, čo povedala. Inak to môžete riešiť na domovej schôdzi, ale pravdepodobne sa dočkáte len "zákazu" ktorý môže a nemusí uposlúchnuť ... Ak sa Vám nechce čakať, tak by som zamedzil možnosti, otvárať okno a ono ju to už prejde :) Buď vymontujte klučku, aby nemala ako otvoriť, alebo zainvestujte vy (prípadne aj susedia) do uzamykatelnej klučky. Cena pár eur, napr tu : http://www.klucka.sk/klucky-na-okna/u... Tak si pani už neotvorí a buď prestane, alebo sa problém posunie na iné poschodie :D Kde to môžu riešiť obdobne ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pantvaroh musi sa to riesit so vsetkymi obyvatelmi vchodu. Takze by som pri najblizsej domovej schodzi s tym vysiel, ze ti to vadi ci este niekto to registruje a co s tym.. alebo mozno by pomohlo keby si jej len dohovoril.
Odpovedať
@lubk0 ano tolerantny v bytovke treba byť to je pravda, ale tolerovať keď niekto si na chodbe ktorá slúži všetkým zapáli hoc aj 15x a viac za deň už nie je o tolerancii ale je nízkej inteligencii fajčiara, totiž dotyčná má byt bez balkóna a je fajčiarka. Má dosť rokov na to aby si uvedomila, že ostatných obťažuje. Nejednal som s ňou, nepomohol by oznam na chodbe napr.?
Odpovedať
Profilova fotka
toto dotahovanie fajciarov a nefajciarov bude vzdy nekonecne a myslim ze nikdy nebude mat vysledok. Ked niekto chce nech fajci, ale vo svojom. Nie v spolocnych priestoroch ktore maju sluzit vsetkym :-)
Odpovedať
Schodza vlastnikov bytov, musi sa zhodnut viac ako polovica vlastnikov bytov, zakomponovat do domoveho poriadku, myslim, ze musi byt aj vyznacenie zakazu fajcenia na chodbe resp.v spolocnych priestoroch (neviem, ci staci jedno alebo na kazdom poschodi). Potom je to napadnutelne aj po pravnej stranke. Ak je pani presvedcena, ze dym nezostava v chodbe, potom by nemal byt Problem fajcit z jej vlastnych priestorov von oknom, vsakze... Ak pani nema Balkon, bude nutena chodit pred bytovku.
Odpovedať
@pantvaroh oznam na chodbe? akoze co ze zakaz fajcit? nepomohol. Podla mna by bolo najlepsie keby si najprv snou jednal. Porozpraval sa, ze vam to vadi, ci by von nemohla chodit fajcit. Mozno budes prekvapeny ako zareaguje.
Odpovedať
@pantvaroh Dobre si precítajte môj príspevok :) Ničím dotyčnú pani neobhajujem a slová o tolerancii patrili KAJOvy ktorý ťažko toleruje fajčiarov na balkóne :) Druhá vec je tá, že nechápem, kam speje táto doba ... Máte problém s nejakou dôchodkyňou a riešite to zo všetkými možnými, len nie s ňou samotnou ???!!! Zdá sa Vám to normálne ? Tu sa popisujú už neviem aké scenáre, zachvíľu Vám tu možno aj súd odporučia a pritom by možno stačilo, aby ste sa išiel s dotyčnou pani porozprávať. Tá si možno stále myslí, že to nikomu nevadí a možno obyčajné dohovorenie jej bude stačiť a viac ju tam neuvidíte. Namiesto toho mrháte svojim časom tu ... Neberte to v zlom, ale najskôr treba vyskúšať najjednoduchšiu cestu riešenia problému. PS: Keď za ňou pôjdete, nemusíte byť hrubý ... Pekným slovom dosiahnete často viac ... Až ak by sa dohodnúť nedalo, treba konať :)
Odpovedať
@charlie1980 Ja si myslím, že by sa stačilo na začiatok len porozprávať :) Domový poriadok tento problém nevyrieši.
Odpovedať
@lubk0 Co sa tyka spolocnych priestorov, tak prave domovy poriadok to vyriesi. Osemetnejsie a na dlhe lakte je fajcenie na balkone...na jednej strane zakon zajazuje obtazovanie susedom, na druhej strane je potrebne dolozit dokazy priamo z bytu (miera znecistenia vzduchu v byte), takze dokazovanie na sude je narocnejsie, Ale nie nevyriesitelny pripad. Samozrejme, suhlasim s tym, ze najprv by sa pani mala vyjadrit ustne, ci je ochotna upustit zo svojich zlych navykov v spolocnych priestoroch.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Obliať vedrom vody a potom sa ospravedlniť,že sa Ti zdalo,že horí.@pantvaroh
Odpovedať
@lubk0 Nikde som nenapísal že som niekedy s tým niečo robil, len som si zavrel okno a toleroval som fajčiara na jeho balkóne. Ale ustúpil som ja nie ten čo problém vytvoril. Takže si myslím že tolerantný v tomto som. Len ma to obťažuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj u nás sa stalo, že susedia chodili fajčiť na chodbu, lebo na balkóne im bolo zima. Ja som ich slušne požiadala, aby tam nefajčili, že dym ide ľuďom do bytov a sa sťažujú mne ako zástupcovi vlastníkov. Dali si povedať. Potom som sa spoločnú nástenku pri vchodových dverách dala prosbu o nefajčenie v spoločných priestoroch. Odvtedy sa taký problém nevyskytol. Myslím, že v zákone o ochrane fajčiarov nie sú spoločné priestory domov spomenuté (nie sú to verejné priestory), preto som ľudí o to prosila. Ak by ale neboli ochotní sa prispôsobiť väčšine, tak by som určite išla cestou zákazu, schváleného na spoločnej schôdzi vlastníkov. Ja viem, že niektorí ľudia by to mohli mať v paži aj tak, ale aspoň by sme to mohli riešiť zasa inak .... cez správcu.
Odpovedať
Profilova fotka
stiahni z netu alebo kúp v papiernictve, nalep po chodbách, hádam si všimne. Ak nie, sťažuj sa...domovému dôverníkovi, len dúfam, že stará pani ňou nie je 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft Zober si to aj z druhej strany....je to môj balkón.....je to moja obývačka a budem si tam fajčiť, koľko chcem a s tým nikto nič nenarobí :-)
Odpovedať
@kajo873 Je to len vec pohľadu, kto problém spôsobil :) Z tvôjho pohľadu je problém, že on fajčí na balkóne a tebe ide dym cez otvorené okná alebo vetračky do bytu, ak by teda nefajčil, nevznikol by problém ... Z jeho pohľadu môže za problém fakt, že okná či vetračky nad jeho balkónom máš otvorené. ak by si ich teda mal zavreté, problém by nevznikol. Z ďalšieho pohľadu môže byť chyby aj tá, že bytový dom má balkóny, na ktorých sa dá fajčiť, ak by ich nemal, problém by pravdepodobne nevznikol :) Potom by mohol sused fajčiť z okna a problém by sa opakoval, takže by bol problém aj fakt, že bytový dom má okná. Schválne som to pritiahol za vlasy, prosím, preto ma nechytaj za slovíčka ... Ide len o to, že pokiaľ sa správa v medziach zákona, tak je to len a len o tolerancii. Možno ty máš deti a tie keď sa hrajú, dupú. On to tiež musí v medziach zákona vydržať, hoc ho to možno obťažuje.
Odpovedať
@charlie1980 Prepáčte, ale mýlite sa. Ak je "fajčiar" pevnej vôle, ťažko s tým niečo vyriešite ... Ako bolo písané vyššie, zákon na ochranu nefajčiarov nezakazuje fajčiť v spoločných priestoroch bytového domu, nakoľko to nie sú verejné priestory. Takže nemáte žiadnu oporu v zákone, na základe čoho by ho mohla polícia či regionálny úrad verejného zdravotníctva postihnúť. Preto prichádza na rad Vami odporúčaný domový poriadok. Je síce fajn, nastaviť si domový poriadok nadpolovičnou väčšinou účastníkov, no vymáhatelnosť jeho plnenia je veľmi chabá. V reálnom príklade by ste zmenili domový poriadok, no pani by si tam na druhý deň znova zapálila. Ano, očividne by domový poriadok porušila, ale čo ďalej ? Čo by ste spravili ? Správca totiž nemôže ukladať pokuty. Nedovoluje mu to zákon, nie je to verejný činiteľ, nemá na to oporu v žiadnom zákone. Pre zaujímavosť, čo môže a nemôže správca a čo môžu a nemôžu vlastníci sa dočítate tu : http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/z... Správca má v zákone jasne napísané, čo vymáhať môže a dovolím si zacitovať: "c) zastupovať vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome pri vymáhaní škody, ktorá im vznikla činnosťou tretích osôb alebo činnosťou vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome, " + e) sledovať úhrady za plnenia a úhrady preddavkov do fondu prevádzky údržby a opráv od vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome a vymáhať vzniknuté nedoplatky, Takže správca, môže niečo od danej pani vymáhať, len v prípade jej nedoplatkov, nezaplatených faktúr alebo v prípade, ak by niečo poškodila (hmotné) ... a vina by bola preukázateľná. Bohužiaľ, fajčenie na chodbe nespĺňa ani jednu z podmienok. Takže správca je z hry. Čo vlastníci ? Vlastníci nemôžu vymáhať nič. Teda aby som sa opravil, môžu. Ak by dotyčná spôsobila preukázateľnú škodu a nebola to schopná uhradiť, proste by sa nemala k činu, vlastníci si môžu odhlasovať dražbu jej bytu na uspokojenie pohľadávok :) To je inak novšie doplnenie zákona v každom prípade nesúvisí s fajčením na chodbe. Takže sme došli k názoru, že správca ani vlastník nemá žiadne zákonné možnosti dotyčnej udeliť pokutu. Kto ostáva ? Polícia či regionálny úrad verejného zdravotníctva. Žiaľ, tý nevydávajú pokuty na základe domového poriadku, ale na základe platných zákonov SR ... A ako sme si napísali vyššie, tam takéto konanie nie je zakázané ... A tým sa dostávam k podstate ... Ak dotyčnú pani po úprave domového poriadku pristihnete fajčiť a ona Vás odignoruje, tak vlastne, nemôžete skoro nič. Môžete sa jej povyhrážať, môžete neviem čo ale ak to bude ignorovať, jedinou cestou je občiansky spor na súde ... A tu doplním ešte jednu nemilú vec, ak by ste aj súd vyhrali a aj by súd udelil zákaz a finančnú pokutu, tak pri troche "prefíkanosti" by tam pani mohla fajčiť aj nadalej ... Čo sa týka fajčenia na balkóne, aj tu zavádzate :) Nedá sa to zakázať, nie je to proste možné a duplom nijako nie je dokázatelné, aj pri meraní splodín v byte, kto ich tam vytvoril :) Ale odporúčam prečítať : V skratke, žiadny taký spor vyhratý na SK nebol ... http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/... Takže záverom, nerobte ľuďom plané ilúzie o slovenských zákonoch a súdnictve. S dotyčnou sa treba porozprávať, keď to nepôjde po dobrotky, treba znemožniť otváranie okna a podobne ...
Odpovedať
@zlobivec To sa mylite...napriek tomu, ze ste na vlastnom balkone, moze sused podat staznost na sud a ak ma postacujuce dokazy (miera znecistenia ovzdusia v jeho vlastnom byte), tak mu sud vyhovie. Tak isto Nemozete chovat zver na balkone, aj ked je ten Balkon vas.
Odpovedať
@lubk0 Čo sa týka ochrany poskytovanej obcou, tak táto môže ochranu poskytnúť v prípade, ak došlo k zrejmému zásahu do pokojného stavu, ktorý netreba osobitne dokazovať. Obec v takom prípade môže predbežne zásah zakázať alebo rušiteľovi uložiť povinnosť, aby obnovil predošlý pokojný stav. Ak obec na žiadosť dotknutej osoby ochranu poskytla, tak táto skutočnosť nevylučuje právo tejto osoby domáhať sa ochrany na súde (nakoľko ochrana poskytovaná obcou má len predbežný charakter, tak domáhanie sa ochrany súdnou cestou by malo byť logickým nasledujúcim krokom). V prípade ochrany poskytovanej súdom, tak tejto ochrany sa môžete domáhať žalobou, ktorá sa podáva podľa citovaného ustanovenia § 127 ods. 1 Občianskeho zákonníka. V tomto prípade ide o osobitný druh tzv. zapieracej žaloby, ktorou sa môžete domáhať, aby sa Vaši susedia zdržali zásahov, ktoré Vás obťažujú nad mieru primeranú pomerom. Za podanie tejto žaloby sa platí súdny poplatok v sume 99,50,- €. Touto žalobou sa voči Vašim susedom môžete domáhať toho, aby im súd uložil povinnosť zdržať sa vypúšťania cigaretového dymu nad mieru primeranú pomerom. Vy, ako navrhovateľ, v tomto súdnom konaní budete musieť preukázať, že Vás dotknutí susedia obťažujú vypúšťaným cigaretovým dymom, pričom toto obťažovanie objektívne prekračuje mieru primeranú pomerom. Ako dôkaz na podporu Vašich tvrdení môžu slúžiť aj svedecké výpovede ostatných susedov, rovnako tak aj lekárske potvrdenia o Vašich prípadných zdravotných problémoch súvisiacich s vdychovaním nimi produkovaného cigaretového dymu. V súvislosti s hore uvedeným súdnym konaním rovnako máte možnosť (za účelom objektívneho posúdenia) obrátiť sa na Úrad verejného zdravotníctva SR so žiadosťou o premeranie limitných hodnôt chemických látok a tuhých častíc vo vnútornom ovzduší Vášho bytu. Takéto premeranie j však spoplatnené podľa cenníka zverejneného na webovej stránke tohto úradu (www.uvzsr.sk v časti cenník laboratórnych analýz). Analýza obsahujúca výsledky premerania limitných hodnôt chemických látok a tuhých častíc vo vnútornom ovzduší Vášho bytu môže taktiež byť použitá ako dôkaz v súdnom konaní. V prípade, ak niektorá látka obsiahnutá v cigaretovom dyme vo Vašom byte prekročí limitné hodnoty uvedené v Prílohe č. 4 ku vyhláške MZ SR č. 259/2008 Z. z., tak v takom prípade bude nepochybne prekročená aj miera primeraná pomerom, čo v končenom dôsledku bude viesť k pre Vás pozitívnemu rozhodnutiu súdu. Pre úspech v súdnom konaní však budete musieť ešte preukázať, že prekročenie limitných hodnôt priamo súvisí s cigaretovým dymom produkovaným Vašimi susedmi. O podrobnostiach ohľadom uvádzanej analýzy Vám odporúčame obrátiť sa na príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva SR. V prípade, ak sa Vám však v súdnom konaní nepodarí preukázať, že obťažovanie zo strany susedov prekračuje mieru primeranú pomerom, tak súd zapieraciu žalobu zamietne a Vami požadovanú ochranu Vám neposkytne. Konkrétne rozhodnutie súdu vo Vašej veci však predvídať nemôžeme, nakoľko nám nie sú známe všetky konkrétne okolnosti Vášho prípadu.
Odpovedať
u nas sa to spomenulo na schodzi, aj sa oblepili nalepkami s nejakou vyhlaskou zakona vytah aj spodne spolocne priestory ,pomohlo to,ak chces ofotim ti to,nie je to len Zakaz fajcit
Odpovedať
@pantvaroh ách tak toto som dôverne poznala. Píšem poznala, pretože práve kvôli takýmto a podobným debilinkám sme postavili dom a byt opustili. Suseda so susedom + ich návštevy pravidelne pofajčievali na chodbe na medziposchodí o pol podlažia nižšie. Keby vyššie, tak by som možno bola pokojnejšia, lebo dym stúpa vyššie a teda náš byt by to možno obišlo. Bohužiaľ, všetko ťahalo cez dvere a dym každých x-minut zo 4-6-tich cigariet bol v celom našom byte. Muž pribíjal tesnenia a kobercové pásiky na dvere a prahy /vtedy za totality o tesnejších a presnejších výrobkoch sme nechyrovali/. Nakolko to boli veľmi dominantní jedinci, nechceli sme im z mosta doprosta povedať, že nám to vadí....a aj z iných dôvodov. V súčasnosti je karta obrátená proti nim, pretože prestali dávnejšie obaja fajčiť a im fajčí pod nos na podeste daľšia generácia, ktorá v bytovke medzičasom dorástla. A vôbec sa nečudujem, že im to ako nefajčiarom veľmi vadí. Ona vždy oponovala: že veď my otvoríme okno:....ale že tým otvorením vznikol akoby pretlak, podtlak?? a všetko to hvízdalo a tlačilo do našich bytov, to ju nenapadlo. Teraz, ked sa stretneme a náhodou je téma rozhovoru bývanie, vždy sa sťažujú. My si to s mužom iba vypočujeme a doma si hovoríme, že sa jej/im to vrátilo. Prajem ti vyriešenie k tvojej spokojnosti. Môj muž bol v tom čase tiež fajčiar, ale ako prišiel z práce a zaliezol do bytu, nefajčil ani na balkone ani v chodbe. Nanajvýš šiel vyniesť smetie a vonku jednu vyfajčil.
Odpovedať
Profilova fotka
@charlie1980 Ako mi sused dokáže, že tá miera znečistenia je odo mňa? Smrad môže pochádzať z čoho-koľvek....možno doma páli slivovicu, tak to už aký smrad je :-)
Odpovedať
@lubk0 Presne! toto som aj ja študoval že legislatíva vlastne úplne dovoluje fajčiť na chodbách bytovky teda hocikto si môže na schodisku zapáliť a zadymiť celý priestor a v podstate nikto mu nič nemôže ! TOTO JE republika so zákonmi na úrovni banánovej republiky !
Odpovedať
@charlie1980 Ja super, že si čítate právne poradne na internete :) Ale opäť podotýkam, že žijete v zmyslenom právnom štáte :) Pred tým, ako si rozmeníme Váš text na drobné, znova uvediem, že na SK nebol ani jeden, pozitívne vyhraný spor s touto tematikou :) To už by malo stačiť, ale poďme ďalej ... Obec s týmto nemá nič spoločné, keď kopírujete text, kopírujte všetko :) "Čo sa týka ochrany poskytovanej obcou, tak táto môže ochranu poskytnúť v prípade, ak došlo k zrejmému zásahu do pokojného stavu, ktorý netreba osobitne dokazovať." Čo nie je tento prípad. Takže ak to chcem preložiť do "slovenčiny" tak postup podľa Vás je nasledovný : 1. Zaplatiť zo svojho vrecka merania a laboratórne analýzy ... Odporúčam preštudovať ich cenník, za prácu, za dobpravu, za odobratie vzoriek (cena za 1 vzorku) a za spracovanie analýz :) Áno, toto všetko treba platiť a aby som bol presnejší, takéto meranie Vám neprídu robiť o 21 hodine večer, ale počas pracovného dňa v pracovných hodinách ... Prídu, odoberú vzorku a idú preč :) Takže môžete si ich objednať, oni prídu a keď zrovna vtedy, nebude sused fajčiť, tak ste zaplatili zbytočne. Toto samozrejme môžete opakovať, to už je na Vás, alebo si môžete zaplatiť a prenajať pracovníkov na celý pracovný deň (dúfajme len, že sused bude vtedy doma), Ak budete chcieť byť na súde úspešný, budete musieť dokázať aj nasledovný parameter, ktorý súd hodnotí: "skutočnosť, či sa jednalo o jednorazový zásah, alebo či sa predmetné zásahy opakovali;" Takže ideálne, aby ste mali aspoň 2 úspešné merania ... 2. Následne podávate žalobu na súd, síce super, že len za 99,50 Eura. Bohužiaľ už sa tam nepíše o cenách advokáta, ktorý to s vami skonzultuje, žalobu spíše a podá ... Takže, podľa miestnych pomerov si pripočítajte aj takúto sumu. 3. Následne musí prebehnúť súd ... A tu je ten posledný problém. Budete musieť dokázať, ktorý susedia konkrétne, tento stav spôsobujú. Regionálny úrad verejného zdravotníctva Vám totiž môže dať papier, že "emisie" vo Vašom byte sú vysoké, to je v poriadku, avšak nemôžu určovať vinníka ... Pretože keby to bolo takéto easy, tak si môžem pred príchodom "meračov" doma vyfajčiť celú škatulku a následne to zvaliť na suseda. Keďže toto je viacmenej nepreukázatelné (nemôžete susedov kamerovať bez ich súhlasu, nemôžete to použiť ako dôkazový materiál + svedectvo iného suseda je plne spochybnitelné, nakoľko samotné fajčenie na balkóne nemusí nutne znamenať dym v byte nad ním) tak by súd musel zakázať fajčiť na balkóne celému bytovému domu a bol by to precedens, aký Slovensko ešte nevidelo. 4. Hypoteticky, čisto hypoteticky, ak by ste aj súd vyhrali, stále tu je rovnaký problém. Sused si napriek tomu pôjde zapáliť. Čo potom ? Zbijete ho s tým rozhodnutím súdom ? Ja Vám to znova zopakujem, ani po takomto rozhodnutí, nebude mať kto dať susedovy pokutu. Takže môžete sa znova začať súdiť od znova :) A aby som to zhrnul, niekedy je lepšie, zobrať rozum do hrsti a vybrať sa ľahšou cestou. Keď si spočítate náklad na žalobu, aspoň na 2 úspešné merania a na právnika tak si môžete hneď zaobstarať lokálnu rekuperáciu, ktorá bude vetrať za Vás, ušetrí náklady na teplo a ešte Vám ostane na pekný víkendový pobyt ... http://www.solar-eshop.sk/c/rekuperac... Ak si prirátate aj samotné súdne konanie, neúspešné merania a riziko, že prehráte a zaplatíte súdny trovy žalovanej strane, spolu aj s jej advokátom, tak si k tej rekuperačke rovno dokúpite aj klimatizáciou a budete si žiť ako v bavlnke :)
Odpovedať
@zlobivec A toto je ten problém, ktorý pani vyššie nechce pochopiť :) Pri terajších zákonoch sa to na sto percent dokázať nedá, ak sa nedá vina dokázať jasne a bez spochybnenia, súd si nedovolí, potrestať konkrétneho "fajčiara" či majitela bytu ... A duplom, ak by to mal byť ešte aj precedens ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pantvaroh všetko sa dá riešiť a takýto problém by som určite riešila. Viem aké to musí byť, však to musí celá chodba smrdieť, neznášam cigarety takže by som to tiež hneď riešila
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?