Sused zneužíva našu prístupovú cestu. Čo robiť?

Ahojte, chcem sa tu len zdieľať a vypočuť si Váš názor. Už mesiac sa hádame so susedmi a vzniklo to takto. Kúpili sme si pozemok za susedovým pozemkom a prístupovú cestu máme 40metrov dlhú a mala byť akože spoločná. čiže pred nami má sused pozemok a našu cestu má po ľavej strane. My sme investovali do cesty a sused len jazdí a jazdí, vláči na svoj pozemok drevá, haluze, dosky, piliny a všetok drevený odpad, že náš dom už z cesty nevidno. ani fúrik štrku nedoviezol na cestu, ani jednej koruny nám nedal. a dokonca začal našu cestu používať druhý sused - že dovolil mu to ten náš slávny sused. Mňa ide rozhodiť, lebo ked sme ich poprosili- slušne, aby nerobili skládku dreva a vlečiek pred naším domom (hranica od domu je len 5metrov - máme to na doraz postavené od nich) tak mi ešte vynadal,že JE TO ICH POZEMOK A MOZU SI TAM VOZIŤ ČO CHCÚ:((((( ale jazdia po našej ceste, od ktorej máme výlučne my list vlastníctva. tak moje nervy už nevydržali a povedali sme im, že nech si urobia svoju vlastnú cestu a my ideme robiť ploty. To ste mali vidieť, čo tí stvárali. žena jeho húkala, nadávala mi, že nás ide dať na súd, že dohody bola iná a tak . som totálne na nervy, ale už som stískala zuby dlho. nebudem chodiť celý život k vlastnému domu okolo bordelu, ked nemusím, nie???
Odpovedať
A to som ešte zabudla napísať, keď sme mu navrhli, že dajme cestu na poly ako metre štvorcové, nech nám pustí pred dom vačšiu záhradu - vychádzadza to 8metrov dlhšie, tak nás vysmial. a to má 40metrov dlhý pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte si plot a hotovo....výstavba cesty je finančne dosť náročná...takže idete napoly,alebo plot a nech vás dá na súd,keď nemá kde peniaze dávať :-D Ak je cesta výlučne váš pozemok,oni by tam bez vášho súhlasu nemali chodiť....v podstate môžete na nich zavolať aj políciu,ale to nič nevyrieši :-| len sa rozumne dohodnúť...čo asi nie je možné :-( Ak som to dobre pochopila,on sa vie dostať ku svojmu pozemku aj inou cestou,ako vašou,takže nech si chodí po tej... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
sprav plot a budeš mať pokoj
Odpovedať
Ja mám tiež na mojom pozemku prístupovú ceste, ktorá vedie k ďalším 2 pozemkom.Cestu sme financovali my aj siete,takže je to môj majetok a susedia majú právo prechodu a prejazdu.
Odpovedať
Inú cestu ten náš sused nemá, má pozemok široký 16metrov a vedľa naša cesta 7metrová, takže naša cestu mu tam parádne sadla, má aj pozemok aj cestu, teraz sme mu povedali, nech si zrobí svoju cestu, tak sa mu to nevidí, lebo zo 16m širokého pozemku si musí urobiť cestu, ešte od suseda 2 metre, tak je nasrdený ako pes- sám si za to môže, najhoršie je robiť"spolky" s takýmito ľuďmi. Bordel voziť vie, ale vravím ani fúrik štrku tam nedal, nič a hrozne by sa "spolkoval."
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?