Sused opät v akcii

A je to zas tu.Ledva sme sa spamätali zo siedmeho udania v poradi,a uz je tu dalsie.Naposledy sme riesili na obvodnom urade lietajuce polystyrenove gulicky,potom zase zahadne zmiznutie polystyrenovych guliciek zo susedovho dvora,pri zateplovani nasho domu.Konanie bolo nakoniec voci nam zastavene,lebo sme nic neurobili,ani sa nic nedokazalo ,cim by sme susedom skodili.Kedze pozname nasich susedov,zavolali sme si na pomoc,dobreho pravnika,hoci to nebol pravny spor.Ale oplatilo sa.No nas sused z toho dostal nervovy zachvat,nemohol to prezrat a tak si na nas pripravil opät novu staznost.Pred tyzdnom sme ho nacapali ako nam zo zahrady foti nas dom.Vcera nam poslal postou list,kde sa nam vyhraza sudom.,lebo snehove zabrany ,ktore mame na streche su podla nedostacujuce.Podotykam,ze snehove zabrany mame na streche zo susedovej strany uz dvoje.Odklepol nam ich aj stavebny urad,presli aj cez kolaudaciu.Minulu zimu bol pokoj zo strany suseda,snehove zabrany sneh riadne zadrziavali a tak je to aj dodnes.Tezaz nas ,ale obvinil.ze ho ohrozujeme na zdravi a nemôze sa hrat na dvore z vnucencami...Moze nas sused takto donekonecna udavat a vydierat?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba použiť fyz. silu... načo chodiť po súdoch a hádať sa s ním.
Odpovedať
Profilova fotka
Vás obdivujem že sa tým susedovým nezmyslom tak intenzivne venujete , ja by som sa nanho vykašlala , on evidentne nieje v poriadku, treba si žit aj svoj život a nie život chorého suseda, držím palce ;-)
Odpovedať
Suhlasim,aj ja si nas zivot viem predstavit inak,nez behanim po rôznych instituciach.A urcite ho viem zit zmysluplnejsie ako nasi susedia.Ale ked ta potom pozyvaju rôzne urady na "navstevu" a ty musis stale nieco dokazovat a dokladovat,branit sa voci nezmyslom chorych ludi a trva to uz 4rok,je tazke byt optimista a flegmatik.
Odpovedať
asi je notoricky stazovatel.. kto sa chce hadat, priciny si bude hladat... pokial vam vsetko preslo kolaudiaciou tak sa nemate coho obavat. Vy ho mozte udat za psychicke osocovanie a sikanovanie ci ako to spravne pomenovat.. On si s tym neda pokoja. Zazalujte ho. On dava len staznosti, jasne ze uradnici musia dat nejake vyjadrenie, ale aj tak su vacsinou neopodstatnene. Mozete ziadat aj sudom odskodnenie za jeho "terorizovanhie". Zrejme, pokial razne nezakrocite, bude to robit donekonecna.
Odpovedať
@echina1 jedno z rieseni moze byt predat a ist inde, kde mozte natrafit na dobrych susedov a mat svaty pokoj a vazit si potom ten klud a hormoniu... Je to krajne riesenie, ked uz inakade cesta nevedie..
Odpovedať
Profilova fotka
tak to vam teda nezavidim, musi to byt tazke ... ja by som ho tym pravnikom strasila castejsie, ked uvidi, ze mate prevahu, snad ho to prejde. staci aby na neho vypustil nejake tie pravnicke zvasty, ktorym nebude poriadne rozumiet a neboj sa, hned ho prejde chut vymyslat. drzim palce, aby sa to co najskor vyriesilo a ukludnilo :-)
Odpovedať
Tak sa to aj nejako hovori,ze kto chce psa bit,palicu si najde.My sme sa pravnika pytali,ci ho môzeme za taketo nieco zazalovat.ale nas hned zrusil,lebo kazdy z nas sa môze stazovat,kazdy mame to pravo.aj on a donekonecna a urady to zase musia presetrit.zacarovany kruh.A ja uz pol roka chodim psychiatrovi,aby som v noci mohla spavat.
Odpovedať
Aj my sme si naivne mysleli,ze ten nas pravnik spravne psychologicky zapôsobi na nasich susedov.A hoci mu tam riadne vyprasil kozuch,evidentne to nestaci-Sa pravnik sa nam vyjadril,ze nam ho ako susesda absolutne nezavidi .
Odpovedať
Profilova fotka
@echina1 dohodni sa so psychiatrom, nech ti napíše nejakú "riadnu" diagnózu, napríklad depresiu a zažaluj suseda za ujmu na zdraví pre neopodstatnené obviňovanie a osočovanie. Asi ho to úplne neprejde, ale možno si dá aspoň pauzu. Pri takýchto susedoch, pokiaľ nemajú aspoň 80 rokov je naozaj najlepšie riešenie sa odsťahovať.
Odpovedať
ak nie ste moc naviazani na ten dom, tak asi jedina moznost odstahovat sa ... ked nik nevie pomoct ani ten pravnik, tak bud tam budete ho trpiet a psychicky sa triznit, alebo sa odstahujete.. alebo potom nejak razne voci nemu zakrocit
Odpovedať
Počuj, ma napadlo. Musíte naňho niečo vymyslieť. Viete, niečo mu nenápadne dajte do záhrady, alebo niekam, odfoťte to a zažalujte ho, že Vás tým ohrozoval. Musíte to ale aj skryť, aby on to nenašiel. On bude zažalovaný ani nebude vedieť kvôli čomu. No vy budete tvrdiť, že on si vymýšľa a ten predmet, ktorý Vás ohrozoval tam naozaj bol. Musíte trvať na svojom a urobiť z neho blázna, ktorý už ani nevie, čo robí. Musíte ísť naňho nejak takto. Inak neviem. odsťahovanie sa je až krajné riešenie, čo ak v ďalšom dome natrafíte na podobných susedov. V každom prípade Vám ale držím palčeky. On je proste blbec :-)
Odpovedať
Praveeze sme na ten nas domcek naviazani,keby niet takychto susedov,zilo by sa nam tu dobre.Mame obrovsku zahradu,ktoru milujem.Mame tu blizko rodicov,priatelov a ten kto od zakladu preobil stary dom,presiel vsetkym tym buranim odpratavanim a znovupostavenim domu vlastnymi rukami,vie urcite ake je to tazke opustit to co milujete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Presne tak, neinvestovali ste predsa kopec nervov, času a peňazí na to, aby ste toho špinavca suseda nakoniec nechali vyhrať!!! Držte sa!!!
Odpovedať
Dakujeme za podporu.
Odpovedať
@echina1 , ja by som to riešila tak že by som zašla na stavebný úrad a zistila aký vysoký môžem mať maximálne plot na tej strane od suseda... potom by som prípadne zažiadala o výnimku ak by sa mi zdalo že je úroveň plotu nízka a na svojom pozemku si postavila riadny vysoký plot, alebo k tomu čo tam je by som nasadila živý plot, vysoký a tak aby žiadne konáre nikdy nepresahovali k susedovi, tj aby som ho vedela strihať aj od plota... hlavne aby nevidel do záhrady.. jasné prídete možno o kus slniečka a možno aj záhradky tým pádom, ale zase ak ste tam inak spokojní a šťastní tak možno by to stálo za úvahu...
Odpovedať
Môze nas ,ale sused nutit,aby sme na strechu umiestnili dalsie v poradi uz tretie zabrany?Na stavebnom urade mi povedali,aby som to ignorovala.NO,ale ked nas da sused na sud,bude sa sudit so stavebnym uradom,alebo s nami?
Odpovedať
@echina1 Aby som sa ja stahoval?? Dvoch plešatých chlapcov najdeš hocikde. Nech si ho počkaju niekde pred obchodom..par vrucnch slov...
Odpovedať
Sused napadol a spochybnil aj merania geometra,ked sme si dali vymerat pozemok,kde chceme postavit plot.Vraj sme mu zobrali z pozemku 15cm,co sme pravdaze neurobili.Po tom pozemku chodime,ale bojime sa stavat plot.co ak nahodou zacneme stavat plo a on nas da na sud a sud vyda predbezne pozastavenie stavby.Sused nechape odchylky v merani geodetom a nechce si to dat vysvetlit.Mame 30 arov zahrady a zazelenit zoz susedovej strany sa snazime tujami uz 4 rok a je to dost finacne nakladne,ale uz sme v polovici.
Odpovedať
@echina1 Alebo si najmi záhradníka, nech tie tuje poriadne porýkuje 8-( ....a nech po sebe nenechá neporiadok.... Najlepší sú ukrajinci ]-( sa mi hovori ale keby mi hento robil asi ho dam aj sam dole.
Odpovedať
@echina1 ahoj ako tak citam tak nie sme sami co mame za blbca suseda ten nas ma tiez stale nieco,tiez minulu sobotu zacal s muzom komunikaciu v takom zmysle ze dobre sme zacali novy rok, ze ma zase sneh z nasej strechy na jeho pozemku kadial prechadza a ze sme nedodrzali dohodu ze si dame sneholamy..jasne ze pre pokoj sme ich navrhli stav.uradu my tak ten nam dal datum do kolaudacie este sme neskolaudovali...jasne ze zacal ze nam bude robit problemy pri kolaudacii..nic si nedal vysvetlit..a nakoniec len skonstatoval ze mame na p....u postaveny dom tak som mu povedla ze na p...u mame suseda..jasne ze sme zasli v pondelok na urad an ani my si ho nemame vsimat..tak to aj budeme s muzom robit..a on nam nema co hovorit do kolaudacie pokym nazesahujeme do jeho pozemku...tak vam prajem pevne nervy a drzte sa toho co vam povie stavebny urad a geodet ...
Odpovedať
@echina1 Hlasit na Vas moze cokolvek, ale pokial Vam s tym vzniknu naklady (strata casu, ci naklady na pravnika) samozrejme pokial to dojde az na sud urcite by som ho riesil na sude vymahanim skody. Pokial je to v stadiu "dristov" na policii tak spite kludne, lebo aj policajti su len ludia a ked prekuknu co je to za pako, tak verte ze to pojde do stratena. Donutit Vas dat dalsie snehove zabrany moze ak to prikazuje norma (o takej neviem) alebo na prikaz sudu, ale kedze tam uz mate dvoje tak chcem vidiet toho sudcu, ktori by Vam prikazal dat tretie. Tie rady s ukrajincami si vazeni nechajte, z toho kuka poriadny pruser a moze to byt aj na basu, pokial by to prasklo a pamatajte ako nahle vyuzijete taketo sluzby zacnete byt vydieratelni. Skor som za to dohovorte mu ze ak bude pokracovat budete sa Vy sudit o nahradu skody, ktora Vam vznika stratou casu + konzultacie s pravnikom, ak to nepomoze tam uz len vyckat kym sa sused odstahuje, alebo naskoci rozum, alebo sa poberie na druhy svet. Nenechajte si znechutit zivot, hlupak moze nad Vami vyhrat jedine vtedy ak Vas stiahne na svoju uroven.
Odpovedať
Profilova fotka
Poznám prípad jednej rodiny ,veľmi podobný.Vyriešila to tým ,že susedovi povedala že ich to buzerovanie už nebaví a na revanš dom predá indiánom.Aj si pozvala na obhliadku známich indiánov .On im stále čumí do dvora inak nebolo ani pri obhliadke indiánmi, ktorý mu popri tom dobre nadali do koko..v.Pomohlo! ;-)
Odpovedať
@rechty Trochu som sa upokojila,ked som docitala posledne dva prispevky.Ja osobne si myslim,ze nas nema pravo takto vydierat a nutit nas k niecomu.Môj manzel vcera pre istotu nafotil nase snehove zabrany,ako drzia tsneh zo susedovej strany,aby sme mali dôkaz,ze mame pravdu.Ak k niecomu dôjde,snad to pomôze.dakujeme za podporu.
Odpovedať
@antonmesaros Uvazovali sme uz aj o takomto niecom,ale na toto nam sused neskoci.to ho uz nejaky ten rôcik poznam.
Odpovedať
No, najskôr som si myslela, že toto píše moja známa :D :D Aj tá si postavila s mužom- mojím bratrancom dom, už konečne šťastní, že nemusia bývať so starými rodičmi... a nakoniec ich udáva vkuse sused. Za všetko. Vadia mu deti na dvore, vadí mu ich pes, lebo ich psovi sa to nepáči, potom že majú plot posunutý /prišli vymeriavači a zistili, že naozaj je plot z každej strany posunutý, švagriná má v skutočnosti mať väčší pozemok - čiže si pán sused "nasral do huby"/, potom mu vadí, že keď sú ony na záhrade, jemu sa nepáči byť na záhrade,.... Tak im začal liať vodu na múr, pod základy a proste román by sa dal napísať. A polícia bola u nich neskutočne veľa krát. Toto treba ignorovať, lebo si zničíte nervy za blbca. ... napríklad my máme tiež suseda, starého alkoholika. Už dlhšie žaluje môjmu mužovi, že keď je v práci, je u mňa frajer. A vraj ma načápal "infragrande" :D :D My sa z neho smejeme a prikyvujeme, že my máme takú dohodu, že sa môžme podvádzať. Ide ho rozdrapiť, že sa mu nedarí hriech u nás narobiť :D :D Preto hovorím: všetko s úsmevom.
Odpovedať
@echina1 jasne niekedy je dobre mat neake to foto na svoju obhajobu a netreba sa nechat ... :-) ja som si tiez povedla nestoji mi za to aby ma oberal o moj pokoj a pokoj mojej rodiny...treba mysliet na seba...ved v dnesnej dobe sa treba vediet branit...
Odpovedať
Profilova fotka
Su aj taky sikovnici, co riesia susedske spory, ktore sami sposobili v NR SR, este nie ste na tom tak zle, ked odtial neintervenuju ;-) Nas sused nadava aj vrabcom na nasich tujach...Nic si z toho nerobte, psi hlas do neba nejde, hovorila moja babka. Ked som bola v prvej triede, sudruzka ucitelka nam povedala,aby sme si maleho cigana provokatera nevsimali a jeho to prestane bavit a pomohlo to....tak sa toho drzim cely zivot. Lahko sa to povie, ale tazsie zrealizuje, drzim palce!!!
Odpovedať
@echina1 ja by som súhlasil s tomasko007 ... a keď nepomôžu dvaja, tak ďalší dvaja... raz určite prestane... bolo pár urečnených a taaak skrotli... :-)
Odpovedať
dobrý sused, ja mám tiež takého dobrého že sa príde do mňa sťažovať prečo niekedy svietim v izbe aj do polnoci že on sa na to nemôže pozerať. Ale ja ho beriem z úsmevom pokiaľ na mňa spusti rev tak mu to opätujem ale ak príde s podobnou somarinou tak si len z neho srandu robím. Ten jeho nervózny a vytočený pocit na nezaplatenie.
Odpovedať
Jaj ludia ja som strasne rada ze nie sme sami kto ma takehoto suseda. My byvame v bytovke - iba 6 rodin a z toho jeden idiot a ten byva nad nami. Nemozem si doma ani kychnut pretoze hned to pocuje a hovori ze sme strasne hlucní. Je to dochodca a naozaj vsetko mu vadi.Nocni klud dodrziavame ale jemu vadi aj ked sa cez den rozpravame. Je to normalne?A navyse nas ohovara po celej dedine.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?