Sused mi vidí do domu

Sused mi vidí do spálne a do kuchyne. Má poschodovy dom a vsetky okolo neho sú nizké. Co by sa stím mohlo urobit?? má na nasej strane dve izby a terasu ktorú práve zastavajú a okno na nej smeruje tiez smerom knám.
Odpovedať
1
2
zaclony, zaluzie, ... kolko metrov mate medzi domami?
Odpovedať
Máme stary pastiersky dom v strarom ako aj okná tam kam sa mohlo záclony a zalúzia sme dali ale na bocné okná to nejde. dom je od nás asi 20 metrov ale je to poschodovy dom az hornych izieb vidia priamo na postel.
Odpovedať
cim skor nasadte stromy ktore tomuto priamemu vyhladu zabrania. do izby si dajte paravan a ked ste v spalni tak si ho postavte medzi okno a postel (v pripade ak je postel hned pri okne tak popresuvajte inak nabytok). v kuchyni by mi to nevadllo. Sused hadam netravi svoj volny cas pozorivanim vas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
akože.... 20m od vas je, takze to by som neriesila.. my mame za sebou bytovky, takze nam vidia vsade do okien, aj do spalne... Kupte si zaluzie okenne a mate po probleme..cez den dnu nevidno a vecer zatiahnes :) Okrem toho 20m je fakt dost velka vzdialenost :) . Nejaky strom samozrejme na vhodnom mieste moze pomoct, najlepsie nejaky s korunov, ale v zime vam budu vidiet, ked opadne aj tak....ak ihlicnany, tak odporucam investovat do Cupresocyparis leylandii, tie rastu za rok skoro o meter, ale otazne je, ze či sa chces pozerať na 10m vysoke ihlicnany..... lebo to inak vyzera , ako ked maju 3-4m.... lenže 3-4m tebe asi nic nevyriesia.... potrebujes zakryt vysku na poschodie.... Na zaver podotknem, ze netreba zbytocne trpiet stihomamom, ludia maju aj inu robotu, ako zizať druhym do okien, ale samozrejme, su aj takí :)
Odpovedať
Dakujem. jedná sa o starú dievku ktorá nemá nic iné na robote ako stát na terase a pokukovat po nasom dvore a drazdit psov. a teraz si dela zastavat terasu kde je len jedno okno len na nasu stranu a pritom tá vacsia strana terasy pozerá jej na záhradu nevieme ci to je naschval ale dost je to blbé, a pritom plot jej skoro padá uz ju opravujeme mi kvoly psom a nato zasa kasle pritom je to jej starost uz bola napomenutá viac krát ale nic. drázdi psov a to velmi problém je ze nasi psy majú okolo 70kg/kus. Stomy tam máme len sú nízké ale uz sme hladaly nieco vyssie.
Odpovedať
@nikinka13 Neviem, co riesis nikinka.To je taky problem kupit zavesy,alebo zaluzie a vecer ich jednoducho zatiahnut? A 20 metrova vzdialenost? Bud rada, vies kolko ludi ma susedove okna ovela blizsie? Co by si robila, keby si byvala v cinziaku a oproti bol dalsi? By ti do okien nevidela iba jedna suseda,ale desiatky, ci stovky inych ludi. ;-) A este jedna vec. Vies o tom, ze ziaden zakon neprikazuje si oplotit pozemok? Keby aj suseda nemal ziaden plot, nepomozes si nijako. Ale ty,nkolko mas psov si povinna pozemok si oplotit ,aby psy nemohli svojvolne behat na susedov pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 tiez sa mi ta otazka zda inak trochu smiesna.. ved hadam dat si zaclonu, zaluzie a pod. to cloveka napadne :) ale co uz.. nechcem nic hovorit, lebo uz tu teraz vidim aj ine veci co mi kolu oči, ale ovladam sa.. kto to tu čita vidi :).
Odpovedať
chcete sukromie tak si ho vytvorte,20 metrov je dosť ,alebo kupte pozemok 200 krat 200 metrov a postvte 4 metrový plot...netrpte stihomamom
Odpovedať
jeeejda, daj si na okna vonkajsie plastove rolety a budes v klude...to ti nenapadlo, ze treba asi zatienit okno? Ach jaj... https://www.google.sk/search?q=vonkaj...
Odpovedať
:-)))))) a rolety?....ti nic nehovoria?.....tak ako píse @vlado35
Odpovedať
@nikinka13 Dobrý den. Můžete uveřejnit Vaše foto, abychom mohli posoudit, jaký má ten soused výhled ? :-D :-D :-D :-D :-D Díky. S pozdravem Laďa
Odpovedať
mozes sa odstahovat :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
20 metrov? to sa pozera dalekohladom? a pokial mate na oknach zaclony, nic nevidi. na noc zatienit okno. a ako bolo spomenute vyssie, netrpiet stihomamom :-) ja mam tiez pocit ak nezastrem zaluzie a vecer zasvietim ze ma vsetci sleduju. no ale kto by zu bol namna zvedavy? :-D
Odpovedať
Toto je problém súčasných menších pozemkov a na nich postavených neúmerných domov. Keď som si vyberala pozemok, vyberala som ho tak, že som predpokladala, že susedia budú svoje domy situovať na slnečné strany, a tak som si vybrala severný pozemok s tým, že susedné domy nebudú hlavnými oknami orientované na sever. Stal sa však opak. Jeden zo štvorice susedov si postavil veľký dom, samozrejme, na malom pozemku a jeho hlavnú časť - izby, obývačku, balkóm, terasu si situoval na sever, teda do nášho dvora. A aby to ešte nestačilo, na balkón si umiestnil stôl a stoličky a sedeli tam ako sliepky na vajciach a čumeli na nás. Vysadili sme si teda rýchlo rastúce tuje, tie sa naozaj rýchlo vyhupli a vtvorili nepreniknuteľnú a neprehľadnú clonu. Takže teraz nech si tam kvočia, koľko chcú.
Odpovedať
@mandika1 no ked ste ich videli vy,potom aj oni vás...to je zákon optiky
Odpovedať
20 m nie je taka velka vzdialenost.. A je pravda, ze jevidno z poschodia... Co keby ste susedke predviedlinejake ciselko? :-)
Odpovedať
Na margo erina88 naozaj, ak vidíte vy ich, oni vidia vás. Ak postavíte živý plot relatívne blízko okien, utvorite si istú zastenu. Čím bližšie k oknam, tým menej svetla budete mat, ale zase ta zastena nemusí byt príliš vysoká a stačí na šírku okna. Ak mate vela okien vedla seba, pred dalsimi oknami tu zastenu akoby posuvajte smerom do zahrady, aby to nevyzeralo ako hradba. Môžu to byt rôzne kriky. Záhradu budú mat síce ako na dlani, ale tam zase stačí besiedka, oramovana niečím tahavym z ich strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@mandika1 urcite tam "nekvocali " preto, aby vas sledovali.. ved ked maju terasu, preco by nemali na nej sediet? aj pre mna je v lete terasa druha obyvacka... ak by to tak nebolo, tak to mozem byvat aj v byte...
Odpovedať
@laila22 pekna rada a iste aj na youtube to bude popularne.:)
Odpovedať
@katrin21 Asi ťa sklamem, ale oni naozaj sedeli na balkóne, ak keď dole pod balkónom majú sedenie.
Odpovedať
@katrin21 ja bývam v byte a terasu mám cca 30 štvorcov a tiež je to pre mňa ako druhá obývačka v lete :) a susedia mi tam vidia, či už od nás z bytovky alebo z paneláka neďaleko, keďže je 12 poschodový. ale neriešim, nech sa pozrú, ked nemajú čo na práci, ved tam nič také zaujímavé nerobím, posedávame, starám sa o kvety alebo si tam čítam a podobne, klasické činnosti na terase, nič čo by nebolo pre cudzie oči a prečo by som mala blbý pocit, že ma niekto vidí :)
Odpovedať
@erina098 Iste. Až na to, že oni sa na nás pozerali zhora a my na nich sme videli len vtedy, keď sedeli na balkóne a aj to zdola.
Odpovedať
@katrin21 Ešte dodávam, že oni nesedeli na svojej terase, ale na úzkom balkóne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mandika1 no a co? a to je zakazane? ved asi na to si ten balkon robili.. :) mozno tam maju lepsie svetelne podmienky na prijemne sedenie , ako dole.. :) Je to ich dom, mozu sedieť hadam kde chcu :) Ved tak isto vidia, ked su za oknom na poschodi.... nie je to jedno? fakt si to netreba prehnane vsimať....
Odpovedať
Iste, za normálnych okolností by to asi nevadilo. A nám už určite nie, nie sme z tých. Nepoznáš kontext a ťažko sa takto vysvetľuje. Každý má právo na súkromie, a to do akej miery ho dokážeme rešpektovať alebo nie, záleži len a len od každého z nás. Reagovala som len na tu nastolený problém, a keď niekto neadekvátnym spôsobom narušuje súkromie, má možnosť to riešiť aj výsadbou zelene, čo sme aj urobili.
Odpovedať
Profilova fotka
@mandika1 Ok, v pohode.
Odpovedať
@nikinka13 asi sa s tym budes musiet zmierit.. moji rodicia maju susedov, co ich cely zivot pozoruju z okien a zo zahrady.. A to nie je paranoja to je fakt.. kolko krat sme sedeli na dvore v altanku, mali sme navstevu, oni sa vyrutili do zahrady a vytrhali zelinu spod plota, alebo okopavali tesne vedla altanku plneho ludí... sused pravidelne sedaval na kolotoci na pradlo v rozgajdanych trenkach, takze sme casto krat videli aj to co sme vidieť nechceli... :-D a suseda tak isto, stara baba behala po zahrade iba v zastere a okopavala.. bez nohaviciek... Ked nasi nasadili zivý plot, odvtedy nastali zvady... Ze co sa skryvaju, ci su zlodeji a podobne stupidity...Uz 15 rokov maju problem s tym zivym plotom... Nehovoriac o tom, ze z poschodia odsledovali kazdu navstevu co ku nam prisla, kazdy prichod a odchod... Nejak si nasi zvykli, ja ich davno neriesim pre mna su vzduch.. Jediny normalny clovek z tej rodiny je ich zat.. Pride tam asi raz za mesiac.. skus ich ignorovat.. @indom to bolo iba na odlahcenie...:-) mne vidí suseda cez cely moj doma az do zahrady a co mam robit..:-) zastieram okno na kuchyni.. vojdem do zahrady naterasu, tam zas nema sused dokonceny plot, zas ziadne sukromie... Mam z toho tiez pekny nerv niekedy, ze na svojom pozemku, nemam absolutne sukromie... A tiez ma poschodovy dom a blizsie ako 5m co uz...neriesim..Ked su zvedavy nech sa pozru..
Odpovedať
@nikinka13 stara dievka? poslal by som holeho muza sa producirovat do izby a kuchyne, by si videla ko by ona nasadzala tuje, nie ze vy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@laila22 ale na druhej strane, takí susedia, to je lepsie ako alarm , alebo kamerovy system ...to ti garantujem.. na dedinach je to taky kolorit :-D To aj u nasich tak bolo, ze niekto k nam isiel a ked sme neboli doma, tak len sli k branke a uz susedia hlasili, ze nie sme doma, ze sme sli prec :-D... mne to preto uz ani nepride, lebo ludia su vsimavy a my tu, co byvame, sme aj celkom radi, ked si vsimame okolo co sa deje, nehovorim, nepozorujeme sa, zachovavame si sukromnie, ale nie betonove steny :)... ale obcas je dobre vediet, ci pohyb vedla je OK, alebo je to napriklad zlodej :-p. POdla mna nevsimavy sused je horsi, ako ten vlezlý :-p .... ale najlepsia je zlata stredna cesta samozrejme... normalne vztahy:)
Odpovedať
@katrin21 never tomu, oni by sa len potesili a tvarili by sa, ze nic nevideli.....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?