Sused má z môjho stĺpu ťahanú elektriku

"Zlý" sused má z môjho stĺpu ťahanú elektriku , nemá odo mňa žiadne povolenia. Ako sa mám tejto prípojky zbaviť ? Za rady ďakujem .
Odpovedať
Kolko stal ten stlp? Nech ti zaplati polovicu.
Odpovedať
Kto osádzal ten stĺp?
Odpovedať
Profilova fotka
Ten stlp určite nie je tvoj,ale elektrárni,a ked mu určili miesto pripojenia na"tvoj stlp"tak s tým neurobíš nič.
Odpovedať
za čie peniaze je ten stlp?
Odpovedať
tento problem mal aj moj znami, a dostal odkaz od elektrarni ze stlp aj ked kupil on je majetkom elektrarni tak asi nic nespravis.. Je proste jedno ze si ho kupoval ak ta pripoja je ich.
Odpovedať
@zanetka55 Strasne malo informacii uvadzate. Vhodne by bolo dolozit fotodokumentaciu a uviest kto je majitelom stlpa - kto ho postavil, atd.
Odpovedať
Pri kúpe domu tam ten stĺp už stál :) čiže som ho kúpila s domom ........... a keď sused ( za hlavnou cestou ) čiže nie sused vedľa mňa, staval dom na základe ústnej dohody ťahá z tohto stĺpu elektriku . Rozprávala som sa s jedným elektrikárom a ten mi tvrdil , že ho môžem odpojiť keď nemá písomné povolenie na kopanie a ťahanie prípojky cez môj pozemok .
Odpovedať
Na to mu od Vás povolenie netreba... A stĺp patrí elektrárňam, nie Vám... aj keď stojí na vašom pozemku.
Odpovedať
@zanetka55 Hej isto homozes odpojit zober klieste a odstrihni kabel, preboha ved sa uvedom. Ked ho zapajali tak asi dal ziadost na elektrarne a oni ho zapojili kde bolo mozne. Ked tammas stlp smola, mas to ako tarchu,verejny zaujem dovidenia. Ak nei su v okoli ine stlpy odkial by sa napojil? A keby aj postavili jemu nejaky stpl zase budu tahat elektriku od teba a hotovo. Podla man nemas sancu s tym nic spravit. A inak co ti to vadi? je to moc nizko, zavadzia to stromom alebo preco? My mame na pozenku 2 stlpy, jeden dokonca dvojity betonovy a samozrejme zavadzaju ale to ze vo vyske ide nejaky drot ani nevnimam, neboj sa zvyknes si
Odpovedať
Na kúpnej zmluve nemám vecné bremeno,čiže tá prípojka bola ťahaná bez súhlasu predošlého majiteľa .
Odpovedať
Profilova fotka
@zanetka55 Ja som len nepochopil jednu vec. V čom je problém, že sused má ťahanú elektriku z takzvaného "vašeho stĺpa" ? To len tak, že nemáte čo iné na robote, alebo v rámci dobrých susedských vzťahov? :-p :-p :-p
Odpovedať
@zanetka55 Stĺp určite nie je váš! Môže stáť na vašom pozemku, no nepatrí vám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zanetka55 este pozri kataster. tam by mala byt tarcha zapisana. ale tiez by to malo byt na zmluve. najlepsie riesenie je dohodnut sa so susedom, hlavne dlhodobo je to lepsie, budete tam spolu byvat. ale niekedy sa neda dohodnut, potom asi oficialna cesta cez elektrarne, ziadost o odstranenie vedenia. neoficialma cesta, zavolat toho znameno elektrikara nech to odpoji. a potom cakat na dopad tohto riesenia, ci uz od suseda oproti ale aj od elektrarni.
Odpovedať
@zanetka55 To je ale tvoj problem ze na kupnej zmluve nemas vecne bremeno, to ako ja predam niekomu dom nenapisem tam vene bremeno a a tym padom tu mam 2 stlpy a obecny vodovod bez suhlasu majitela? To je len moj problem. Ten stlp tam bol pravdepodobne skor ako bol postaveny dom resp. pred tym ako sa z toho stal stavebny pozemok. ten kto staval dom vedel ze stlp tam je, ja nei som pravnik ani neviem aky je ohladom tohoto zakon ale ked sused ziadal o pripojku asi dal ziadost elektrarna a aoni to natiahli od teba, pochybujem ze mal ist zistovat ake su moznosti a pytat sa susedov ci sa mzoe napojit na ich stlp, to je hadam starost elektrarni.
Odpovedať
@silviu Ty si iny odbornik to akoze elektrikar ma pravo ist na stlp a odpajat tam cudziu pripojku? Boze kde to zijem ...
Odpovedať
@silviu stlpy el.vedenia sa nezapisuju ako tarcha. Elektrarne ich bohuzial davali kam chceli a teraz je to verejny zaujem. Stlp mozu presunut,stoji to nieco cez 2000E ak @zanetka55 chce moze si dat ziadost a zaplatit to. Stlp jej nepatri ako to tu uz bolo napisane, detto sa tak robia kanalizacie, sused ma na pozemku sachtu a nasa kanalizacia ide do nej, nikkdy ho nenapadlo ohradit sa ze sme k nemu do sachty napojeni, tak to vodarne urobili.
Odpovedať
Tu sa jedná o prípojku ťahanú zemou..nie zo stĺpu vrchom..v zemi mi to vadí a to z toho dôvodu,že tam idem stavať garáž..a káble mu pri výkope pretnú
Odpovedať
@zanetka55 k SP na garaz sa vyjadrovali aj elektrarne nie? Musia mat riesenie. Vedenia sa dnes tahaju iby v zemi.
Odpovedať
@zanetka55 ideš alebo chceš stavať? Ak ideš tak už máš vyriešené povolenia a všetky náležitosti potrebné pri výstavbe vrátane vyjadrenia energetiky a všetkých dotknutých.Ak chceš a ešte sa len chystáš vybavovať tak držím palce aby ten susedov kábel bol jediný problém. Keď v mieste kde bude výkop prechádzajú siete treba ich dať vytýčiť a kopať opatrne ručne tak aby nedošlo v tvojom prípade k porušeniu kábla tiež som to riešil. Inak nehnevaj sa ale na mňa to pôsobí že keby je ten sused "dobrý" a nie "zlý" ako si ho nazvala tak ti to nevadí.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell je to diskusia, vyjadrujem moj nazor. nikoho nechcem urazit ani sa dotknut. dakujem za pochopenie.
Odpovedať
@zanetka55 Daj foto situácie... Ale pokiaľ by bol kábel v zemi problém, tak prekládka je tá najjednoduchšia vec - pod garážou by som ho určite nenechal.
Odpovedať
@zanetka55 Ahoj. Chvála Bohu, že z " tvého " sloupu netahá tvoji elektriku. To by byla normální loupež. Já si myslím, že excesy z dob neúspěšného budování komunismu nevyřešíš a není potřeba situaci hrotit. Když chceš stavět garáž, tak na to potřebuješ stavební povolení. K tomu je potřeba vyjádření správců všech sítí, čili i Tvého dodavatele elektriky. Pokud ho máš, tak stavěj. Pokud ho nemáš, tak ho budeš muset získat. Začni se rozčilovat, až ho nezískáš a budeš muset na své vlastní náklady tu přípojku přemístit. Takových případů je spousta a budeš opravdu ráda, když garáž postavíš. Kudy vede zakopaný kabel přez tvůj pozemek Ti zjistí jakýkoliv technik od dodavatele - mají na to perfektní přístroje. Tam si dáš při kopání základů pozor a je to vyřešené. Pokud to vyjde do základů, tak na to dáš nějakou dilatační trubku. Že by ten kabel pod garáži něčemu vadil ? Pochybuji. Já neznám časový průběh stavba sloupu ( určitě není Tvůj ) , stavba zlého souseda a stavba Tvého domu ( předešlým majitelem ). Nicméně, pokud to tak funguje deset a více roků, tak určitě nemáš šanci na odstranění jak sloupu, tak sousedovy přípojky. Přejmenuj zlého souseda na hodného souseda a bude to jednoduché. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
No napr moj sused si stlp musel zadovazit sam aj zaplatit ale je tomu xx rokov uz.Asi pred 5 rokmi prisiel druhy sused co kupil maly domcek na chalupu a bez suhlasu spravil pripojku cez jeho pozemok.Ono je v slepej ulicke a asi 15m od konca ulice uz nieje plot , proste je to ohradene inak ta cast je vynechana z davnejsich dovodov.Ten kusok pozemku je dobry akurat na garaz takze ak by sa kopali zaklady bude problem.
Odpovedať
@djx_marcus Keď niekedy niekto je nútený zainvestovať tak, že musí za svoje peniaze "potiahnúť" bližšie k sebe NN sekundárnu sieť, (postaviť stlpy, vedenie) tak musí vedieť ako na to, aby mu to ostalo v jeho majetku, a aby sa z toho nemohol nikto bez jeho dovolenia napojiť ďalších účastníkov !!!... a dá sa to!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?