Stráca sa nam pošta zo schránky

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako sa dá v paneláku riešiť kradnutie posty zo schránky? Jedná sa najma o letáky, ktoré zo schránky trčia. Takmer vzdy nám ich niekto vytiahne, velakrát aj s inou postu alebo zltým lístkom. Je takéto nieco trestný cin? Narusenie súkromia? Chcela by som na schránku nalepit odkaz, v zmysle - ked nám vezmete letáky, tým ze su v nasej schránke je to nás majetok a teda sa jedna o krádez..ale neviem ako to sformulovat a cím im mozem pohrozit? nejakým paragrafom? Neviem nikde najst nejaku diskusiu k tejto teme, asi zadavam zle klucove hesla...ak máte niekto skúsenost, prípadne len dobrý nápad poradte prosím! Vopred vdaka..
Odpovedať
Kde sa deje? V paneláku? Alebo?
Odpovedať
@emajbova Nic s tym neurobis jedine ak si zriadis na poste nejaky box kde ti budu ukladat oznamenia o zasielkach pripadne davat vsetky listy a postu. Ty si budes pravidelne chodit tu schranku pozerat sama. Popytaj sa na poste. Aj my sme par krat nedostali listok hlavne sipo a cakal som na sms alebo upozornenie a zaplatil.
Odpovedať
@emajbova Alebo napis na schranku zakaz hadzat letaky. Ved akcie si mozes pozriet aj na nete.
Odpovedať
@milan209 to si si ani len prvu vetu otazky neprecital?
Odpovedať
V panelakoch sa zvykne zriadit spolocne odkladacie miesto na letaky. Nie kazdy ich chce a odpada vykradanie zo schranok.
Odpovedať
aj u nas v panelaku miznu letaky odkedy chodia papiere vymienat za toaletny papier.
Odpovedať
Pardon nevšimol som si ze v paneláku. Ja by som navrhol na schôdzi obyvateľom aby ste sa všetci poskladali na imitácia outdorovej kamery . A ak ani to nepomôže tak tam dat normálnu s pamäťovou kartou na pohyb. A ak niekomu niečo zmizne treba pozret záznam a zistiť kto to robí .
Odpovedať
@milan209 ze imitaciu kamery.Ved postu a papiere kradne niekto z panelaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 tak hadam riadnu kameru ked uz, to bude nejaky jebo z vchodu. :-)
Odpovedať
Tak tiež by ta imitácia mohla byť len s domovnikom dohodnutá a nikto by nemusel o tom vedieť. Ale nielen kôli schránkam ale aj kôli príp vykradacom pivníc a bytov je v dnešnej dobe kamera dobrá vec. Príp. jednoduchý dvr systém so 4 kamerami sa da do 200e sprevádzkovať.
Odpovedať
@emajbova Tiež nam vyberali letaky aj s poštou. Dali sme si urobiť spoločnú odkladaciu priehradku /otvorenú/ na letáky. Na radosť -a/ nájomníkov, tým pošta ostáva v schránkach -b/ roznášačov reklám nemusia deliť a vkladať do schránok. -c/ zberačov druhotných surovín, nemusia letáky po jednom vyberať zo schránok. Zberači sú ľudia s toho istého vchodu paneláku, zberajú asi pre deti a vnúčatá ktoré súťažia v škole v zbere papiera.
Odpovedať
@neprd Nie nie,zberaci potrebuju papier vymienat za toaletny papier.Co sa tyka spolocneho odkladacieho miesta na letaky,tak ja napr.tie letaky si chcem pozriet,ale ked uz budu vsetky na jednom mieste,bude to signal pre zberaca,ze si ich moze vsetky zobrat.Potom tie letaky ztracaju zmysel,ked budu koncit u zberaca.
Odpovedať
Článok sa načítava...
nam to nema kto ukradnuť a schranky sa von
Odpovedať
@kuracinarez ale blbost. Aj oni sa po cas enaucia pockat tyzden, kym budu stare;) ...ale ako chapem, ze si vzdy treba najst nieco na pohadanie sa, ked nic ine, tak riesit na domovej schodzi, kedy si uz mozu zobrat stary papier akedy nie :)) Aj u nas to bolo tak, po case sa to ukludnilo. Dokonca teraz vznikla aj spolocna kniznica, a knihy nemiznu...
Odpovedať
@zuzka60 ale ved tam nebudu ziadne letaky tyzden.Ved kazdy si zoberie domov letak a neostane tam nic.
Odpovedať
@kuracinarez U nás neviem o tom že by niekde menili odpad papier za toaleťák., tak tento dúvod odpadá. Ak chceš čítať reklamu musíš byť rýchlejší ako zberač. Skúsenosť: idem okolo von kúpiť noviny -a je tam čerstvá nová reklama. Idem hneď späť, stánok do 100 metrov od vchodu a odkladacia schránka prázdna. Mal som si hneď vybrať ak by ma niečo zaujímalo a vložiť do vlastnej schránky tak, aby sa nedalo vybrať. Ak ti to vadí doporučujem vypátrať zberača a napísať na schránky žiadosť s menom zberača aby nechal prospekty min. 24 hod. nech si každý sám zoberie o čo má zaujem. .Možno si vstúpi do svedomia. /alebo ho nahradí zberač č. 2/.
Odpovedať
@kuracinarez neverim tomu, ze vsetci cistia zemiaky na nanovinach ..... :))
Odpovedať
my tiez mame taku zlatu tetu susedu, ktora hned ako vidi ze priniesli letaky tak ich vsetky vezme a sme vysporiadany
Odpovedať
@milan209 ano je to panelak, jeden vchod, 13 bytov.. @kuracinarez no presne, dochodcovia a tie ich toaletaky..vrr :-S :-S dnes isiel muz prec, videl v schranke letaky ale neriesil, sup do auta, volam mu ze smeti zabudol, takze vybehol z auta naspat domov..a tie letaky tam uz neboli.. s kamerou nepochodim, tu sa nevedia ludia dohodnut na oprave zatekajucej strechy alebo rozpadajucich sa balkonov:( ale diky za rady:)
Odpovedať
Potom je trošku drahšie riešenie kúpa RD.
Odpovedať
@milan209 v spolocnych priestoroch len s domovnikom dohodnut nemozes nic, a uz vobec nie kameru, ci uz atrapu, alebo riadnu, pretoze to moze hocikto z vchodu napadnut na sude a som zvedavy kto potom zaplati trovy konania, pripadne odskodnenie, alebo pokutu od uradu na ochranu osobnych udajov
Odpovedať
Kameru by nikto súdne neriešil. Zmizla by rovnako rýchlo ako letáky. Na chodbe v paneláku nie je miesto kde by sa nedala dosiahnuť. Zberači majú aj výhodu - zbavia panelák papiera ktorý by sa hromadil niekde v kúte pri schránkach.
Odpovedať
Profilova fotka
@neprd len malo kto ich berie ako vyhodu
Odpovedať
@emajbova existuju minikamery, ktore reaguju na pohyb v priestore a az potom robia zaznam, daju sa pripevnit do vnutra schranky (prilepit na vnutornu stranu dvierok), viem ze to takto nejak riesil sused, ktoremu niekto kradol zo schranky drahe casopisy, dohodol sa s majitelom schranky, ktora bola nad jeho, nainstalovali tam kameru a do mesiaca mal nahrateho jedneho z dochodcov, ako mu kradne kvalitne casopisy (Digi Foto, Letectvo+Kozmonautika, Geo, atd..). Potom pockal, kym prisla postarka a suseda-zlodeja vymakol rovno pred jeho bytom, ako tam ide s casopisom.. Podla dlzky zaznamu je potrebne pripadne pripojit externu napajaciu bateriu.
Odpovedať
Vacsiu schranku ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?