Spoločný pozemok a kosenie trávnika

Profilova fotka
Byvame v malickej novostavbe, 7 bytov. Dva byty na prizemi maju aj malicku predzahradku, kde je nasadeny iba travnik. Tento priestor je vo vyhradnom uzivani majiteliek bytov, avsak pozemok patri vsetkym majitelom. Ako by ste to vyriesili s kosenim? Sme ochotni sa im vyskladat na kosacku, ale myslim si, ze by si to mali kosit sami. Mate to tak niekto?
Odpovedať
@zlostitko no ked to maju vo vyhradnom uzivani tak to je vratane kosenia, a cim pokosia, to si uz musia vyriesit vo vlastnej rezii. Keby ste tam mohli chodit vsetci, tak by spolocna kosacka a rozpis sluzieb mali zmysel, takto nie. Je to analogia kydania snehu. Vsetci kydaju spolocnou lopatou podla rozpisu lebo vsetci pouzivaju chodnik... ked ten travnik nepouzivate, preco by ste sa mali podielat na udrzbe?
Odpovedať
Ako dobre že už nebývam v činžiaku. To večné naťahovanie s idiotmi o každú hovadinu človeka vyčerpá.
Odpovedať
Profilova fotka
@hluchan zatial sa nenatahujeme, len sa informujem, ako to vyriesit bez problemov.
Odpovedať
@zlostitko ked chcel byt s predzahradkou tak nech sa stara, ked ma problem sa starat tak nech to preda. Co to je za hlupy napad sa niekomu skladat na kosacku.
Odpovedať
Profilova fotka
Povodne to chcel robit spravca za mesacny poplatok v ramci letnej udrzby. Tak by sme museli platit vsetci cely rok, co sa mi nezda fer.
Odpovedať
Profilova fotka
@zlostitko ak je to naozaj vo vyhradnom uzivani majiteliek bytov tak by som sa ani neskladal ani nekosil , o kolko m2 ide? darovacou zmluvou sa toho zbavit
Odpovedať
@zlostitko a to vyhradne uzivanie maju niekde podpisane? Aj keby sa mal o to spravca starat tak urcite by som neprispievala. Este by som to chapala ked iba oni uzivaju a pozemok je vsetkych aby vam platili najom ale nie aby vy ste este platili aby tam burinu nemali.
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak je to malicko, mozno 150 - 200 m2
Odpovedať
Majú na to papier že to môžu využívať iba oni? Keď nie tak by som tam začal chodiť keď to vlastnite a tak by sa dalo riešiť kosenie pre všetkých. Mám suseda ktorý mi tvrdil že bude u mňa parkovať lebo mu to predchádzajúci majiteľ dovolil,že to bude jeho parkovacie miesto. Keď som pýtal LV za parkovisko tak išiel preparkovat auto🤣
Odpovedať
Pozemok patrí k stavbe, preto ste majiteľmi všetci, ale ak má niekto výhradné právo použivať ho, u teba tie spodné byty, tak oni si musia vo vlastnej réžii kúpiť kosačku aj kosiť. Pokiaľ by nechceli, môžu pozemok prenechať ďalšiemu z majiteľov bytov. Určite by sa niekto potešil, mať kúsok vlastnej záhradky, resp. trávnika. Stačí im, že im platíte ročnú daň z pozemkov.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede, uz mam v tom jasno 😉
Odpovedať
Presne tak ako pisu ostatni, pokial to maju vo vyhradnom vlastnictve, tak vy neprispievajte ani na kosacku ani nekoste. Oni si to musia zabezpecit vsetko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
200 štvorcov neni plocha na schôdzi sa dohodnite na kupe kosy a hotovo . pokoste to ,zle sa pozera na bordel pred barakom a hlavne nebudte lenivýílebo robitsa nikomu nechce
Odpovedať
Profilova fotka
@jaros55 nie je to v ich vyhradnom vlastnictve. Pozemok je spolocny, ale bolo nam povedane ze je vo vyhradnom uzivani dvoch majiteliek.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak to nie je o lenivosti.
Odpovedať
@zlostitko to som celkom nepochopila, je alebo nie je v ich vyhradnom uzivani. Co znamena ze vam bolo povedane? Bud to tie majitelky maju niekde pisomny suhlas ze mozu uzivat a vy zvysok bytov ste to schvalili alebo ako k tomu prisli? Ked to chceli vyhradne uzivat tak mne z toho vyplyvaju aj nejake povinnosti. Aby to nakoniec nedopadlp tak ze vset ci kupite kosacku a este aj vsetci budete kosit a pristup na volne uzivanie tam nemate.
Odpovedať
@wivik a este damy urcia "ordinacne hodiny" kedy sa im tam moze kosit... :-p
Odpovedať
@zlostitko a aka je teda pravna? Maju to oni dve na papieri napisane, ze su vyhradne majitelky alebo to je len take, ze "nam povedali" a pritom ziadny papier o tom neexistuje??
Odpovedať
@zlostitko zaujimave ze vlastnite pozemok ktory nemozte pouzivat.potom neviem preco im ho nepredate ked tak z neho musite platit dan prave vy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaros55 zistovala som si veci, tak na papieri to nikde nie je uvedene, ze oni maju pozemok vo vyhradnom uzivani, takze je spolocny. Ta prezahradka je rovno pred ich obyvackami, nikto zo susedov si tam nepojde grilovat.
Odpovedať
@zlostitko tak nech si zato platia i daň , daj im preplatiť, prečo máš platiť za niečo čo nemôžeš využívať?alebo im predaj, ked som býval v paneláku pozemok bol len na parkovanie , no mohlo tam parkovať len pár aut, teraz sa platí za parkovanie mestu no majiteľ tam má vlastné parkovisko na šPZtku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?