Rušenie nočného kľudu susedovymi najomcami

Strechači chcem poprosiť o radu. ...sesed prenajima chatu-neviem či legálne abo ako. ...ale jeho nájomcovia sú neskutočne hlucni nerešpektujú ani nočný kľud-hluk sa od nich nesie nonstop. ..chcem poprosiť, ako mám sformulovať list na obecný úrad-ako prvé upozornenie majiteľa. ..Ďakujem za rady; )
Odpovedať
policajtov si už volala?
Odpovedať
Ešte nie. ...chcem najskôr tak kľudne-on asi ani nevie, že nájomcovia robia hluk. ...Preto najskôr list a potom budeme ráznejši...len ako sformulovať ten list
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som najprv volala policajtov a ak by ich to neukludnilo potom pisala na obecny urad alebo skus skontaktovat majitela chaty
Odpovedať
V prvom rade upozorni majitela a povedz mu, ze ked neurobi poriadok on, ze budes vzdy volat policiu
Odpovedať
@majki555 nocny klud rusi majitel alebo najomca? Majitel moze akurat tak ukoncit najomnu zmluvu za opakovane porusenie najomnej zmluvy (ak to ma osetrene) - a ak to vobec bude chciet urobit. Nieje to jeho povinnost. Priestupcom je najomca a nie majitel a neviem o tom ze by niekto mohol za to "nahanat" majitela.
Odpovedať
@ultra riesit to cez majitela nehnutelnosti sa mi zda najschodnejsie cesta. Je to jeho majetok, on by si mal v prvom rade urobit poriadok. Mozno ani nevie, ze co mu tam prenajomcovia stvaraju. Takze sa moze aj do buducna vyvarovat problemom so susedmi a viac nejakym hlucnym partiam chatu neprenajimat a zaroven moze buduci najomcom vopred oznamit,ako sa maju v jeho nehnutelnosti chovat a nesposobovat problemy. Pochybujem, ze chatu prenajima na nejaku zmluvu, na dlhy cas. Ved chata nie je byt, ci dom na celorocne byvanie. take zaujem dalej prenajimat a nemat problemy bude asi aj v jeho zaujme. Teba ako majitela nehnutelnosti by viac potesilo, ked ti oznamia susedia, ze tam mas nejakych "zbojnikov", co lezu na nervy vsetkym naokolo, alebo by si bol radsej, nech tam bez tvojho vedomia chodi Policia,alebo si ta neskor pozvu na Obecny urad na presetrovanie? ;-)
Odpovedať
@majki555 mam s tym mnoho skusenosti - prenajimam nehnutelnosti. Ja osobne riesim podobne problemy hned v zarodku a k spokojnosti spolu-obyvatelov ale po pravnej stranke majitel nehnutelnosti nieje zodpovedny za spravanie sa najomcu pokial toto nesposobuje problemy v suvislosti so samotnym bytom - napriklad vytopenie susedov, znefunkcnenie kanalizacie a podobne. To ci ma niekto najomnu zmluvu alebo nie nijako neovplyvnite - najomna zmluva moze byt aj ustna. V kazdom pripade informovat majitela nezaskodi.
Odpovedať
Presne tak, riešiť priateľsky s majiteľom, lebo iný dosah naňho nemáte ...
Odpovedať
Profilova fotka
asi tak veru ale nezavidim :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?