Problém so susedmi

Profilova fotka
Od suseda nam priteka járok,ktory on využiva ako trativod.Preteká nam celou širkou našho pozemku a prekaža nam vo vystavbe.Pôvod toho járku je niekde v lese,ma zauživanu trasu cez viacero pozemkov nikomu však neprekaža iba nam.Odmieta ho akokolvek odklonit cez svoj pozemok.Járok nieje nikde zakresleny ,na pozemku nema vecne bremeno že musi byt zachovany a sme posledny pozemok ktorym preteka.Velmi nam tam prekáža.Poradte kde sa mame obratit aby sme suseda prinutili odkloniť ho rovno do potoka cez svoju lúku.Mysleli sme že s nim bude ina reč.Stavebne povolenie uz mame a nemôžme sa pohnut dalej...Sme zufaly...Ďakujeme
Odpovedať
Ak mate stavebko, to nikomu ten jarok nevadil? Geodet zakreslil dom? Skus sa opytat na stavebnom urade. Ak nieje zakresleny na katastri, moze ho zrusit.
Odpovedať
@klr650 podla mna vam nic ine neostava, len vykopat jarok po hranici pozemku a tak dostat tu vodu prec. Nasi to tiez maju takto, kazdy si kope jarok najkratsou cestou prec z pozemku a bohuzial to dopadlo tak, ze miesto jedneho poriadneho jarku sa kazdy trapi so svojim a veselo nadava na suseda, pretoze staci, ked to jeden zanedba a neprekope na jar a voda si najde cestu inokade a zase je problem :-/ Toboz, ak nie je zakresleny v mape, tak nemozete chciet od suseda, nech sa o to postara, musite si pomoct sami..
Odpovedať
@klr650 daj foto..ja si to neviem absolutne predstavit
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi Mame pocit ze asi nam nic ine neostava.Je však viac ako smutne ze na svojom pozemku musime rešpektovať niečo,čo nechceme a čo nam prekaža a investovať do rúr ktorými budu aj naďalej smelo tiesť jeho splašky...Dúfam že nás tam raz nezaplavia ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska podľa geometrickeho planu je dom zakresleny dva metre pred jarkom ale mame vyňatu plochu aby sme mohli hybat s domom 2metre hore-dolu...Hore nechceme lebo pôjde do kopca a dole sme chceli kôli krasnej rovinke a nemôžme kôli vode.Jarok sme nechceli riešiť skôr ako sme nemali stavebne povolenie.Veď sme si mysleli že to bude jednoduche a ...zdanie klamalo :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 Pozri naš fotoblog a 18ta fotka.
Odpovedať
@klr650 aha..no a neda sa to nejak odklonit? vykopat nejaku dražku a viest vodu inam...toto by veru aj mne poriadne vadilo..
Odpovedať
Treba sa spýtať na stavebnom úrade, či existuje slušná cesta a ak nie, ja by som to na Vašom mieste niečím surovo prehradila a nech si to riešia, keď na Vás neberú ohľad...
Odpovedať
@klr650 a když tam, kde tekla ta voda, chcete stavět, není tam problém s promáčeným podložím nebo tak něco? Odvádí se tím, tedy jen dešťová vody z hor?
Odpovedať
Odpoviem protiotazkou. Myslis si, ze keby si ty odvadzala vodu cez susedov pozemok a znemoznila mu preto stavat, ze by ti to toleroval? Asi by ti to velmi rychlo odklonil na tvoj pozemok .-)
Odpovedať
Profilova fotka
@klr650 Skus ist za starostom, primatorom, neviem odkial si, potom na kataster a ked nie, mozes sa obratit aj na ombucmana, nam pomohol.....sice v inom pripade ale pomohol a potom aj starosta musel, lebo list od neho bol adresovany na obecny urad a starosta sa k tomu musel vyjadrit a hned sa zacalo aj konat, popis problem, zabezpec fotodokumentáciu, s kym si to uz rozoberala a do par dni mas odpoved alebo od stroastu vyrozumenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?