Parkovanie na súkromnom pozemku

Ahojte chceli by sme sa informovať ako to je s parkovaním na súkromnom pozemku. Kúpili sme pozemok pred naším pozemkom kde je aj štátna cesta-je to slepá ulica. Pozemok máme v spoluvlastníctve ešte s jednou osobou. Z daného pozemku máme vstup na náš pozemok, kde máme bránu. Pravidelne nám pred bránou alebo dokonca na ceste parkuje spoluvlastník pozemku alebo jeho rodičia, ktorí nemajú vlastnícky vzťah k pozemku. Náš pozemok je zeleno označený (na modro je označená brána), spoločná časť je červená. Šírka červeného pozemku je cca 8,5-9m a cesta má šírku 3m Vzľadom na to že je pozemok v spoločnom vlastníctve parkovať by teoreticky mohol kde chce, ale zákon o cestnej komunikáciii hovorí niečo o parkovaní pred bránou aj o parkovaní na ceste. Ešte tam nebývame, dom len staviame ale pravidelne máme problém dostať sa k vlastnému pozemku. Ako to riešiť? Policiou?
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova No to je to najhoršie riešenie - polícia. Normálne sa slušne dohodnite. Nevieš, čo ešte budete od suseda potrebovať - takto sa vzťahy nebudujú. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova a dohovor ste skusali? preco hned policia. MOzno len doteraz boli zvyknuti ze tam nikto nechodil preto neriesili parkovanie, ked vravis ze ste pozemok kupili..
Odpovedať
@leonardom áno máte pravdu aktuálne oni(jeho rodičia) od nás potrebujú povolenie napojiť sa na kanalizáciu na spoločnom pozemku. @richard71 áno boli zvyknutý tam parkovať rodičia si myslia že ak to patrí ich synovi tak automaticky tam môžu parkovať áno skúsime dohovor a ak to nepojde tak potom polícia
Odpovedať
podla mna by ste sa s nim mali o tom pozhovarat a tak nejak mu to jemne naznacit, ze vam zamedzuje pristup na pozemok, co sa ta nazvat ako nejaky priestupok. ked tak si dajte na branu tabulku neparkovat, nech to maju teda neustale na ociach
Odpovedať
Profilova fotka
policia je to najhorsie riesenie, dobre susedske vztahy su nadovsetko. Treba sa o tom porozpravat otvorene, povedat im o tom aky mate problem, ze potrebujete tam robit a casto mate problem sa tam vlastne aj dostat, myslim, ze nebudu mat problem to pochopit.
Odpovedať
@evatothova A ten spoluvlastník má kde pozemok? To je ten oproti tvojmu cez cestu? Ak áno, tak keď počítam - cesta má 3 m. Pozemok je široký 8,5 - 9 m, teda na každej strane by malo zostať nejakých 2,5 - 3 m, čo je dostatočne široké na parkovanie. Dohodnite sa, že každý bude parkovať na svojej strane a na ten pás pri ceste si osaďte zatrávňovacie dlaždice.
Odpovedať
@evatothova možno tam sused parkuje len dočasne ,zatiaľ, kým plne nebývate. Keďže ste tam málo, tak parkuje, domnievajúc sa, že vás neobmedzuje. Takto napr. zvykol parkovať náš sused. Nedávno ešte len dokončil svoju stavbu, garážové státie má stále plné stavebného harampádia a odpratáva to len postupne. A tak pomerne často odparkovali svoje dve autá či autá svojich návštev rovno pred náš vjazd. Ale my tam nebývame, stavba sa len dokončuje, tak sme veľmi neriešili, i keď mi to zopárkrát zdvihlo tlak, pretože sme museli my parkovať na začiatku ulice namiesto toho, aby sme zastavili rovno pred našim budúcim domom. No celkom suseda aj chápem, že takto parkoval - stavba, neobývané, no neparkuj čo najbližšie k vlastnému domu so zapratanou garážou. Keď tam bývať budeme, už to nebude možné. Toto bude zrejme aj váš prípad. Nerieš zatiaľ nejako konfliktne. ;-) Pozri, my tým, že nemáme napr. ani oplotený ešte pozemok, tak máme turistov pravidelne na pozemku. :-D Zametám za oknom a zástup deciek, dospelákov a hafanov šups rovno cez vyšlapanú cestičku, na ktorú boli roky zvyknutí a neriešia, že to cestička nie je, že je to a vždy bol súkromný pozemok. Nechávame to tak, no nech si chodia, aj tak tam bude plot. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova tiez by som na to isiel dohodu, normalne vysvetlit, ze to chapete, ze to je spolocne, ale ze sa tam nemozte dostat nech parkuju na inej strane tej cesty a nie hned pred vasou branou, kazdy inteligentny clovek to pochopi :)
Odpovedať
@chmelo202 no patri ti len ich synovi a nam. Jeho rodicia by tam teoreticky nemali parkovat vobec. Uz neraz povedali ze este tam nebyvame nech zaparkujeme vedla nich na ceste. Alebo ich syn kreten tam nechal 2m volne miesto a povedal ze tam sa zmestime
Odpovedať
Tak ako malo by sa s nim dat rozumne dohodnut, kedze branit vam v pristupe k vlastnemu pozemku nemoze. Nic ineho len poriadny dohovor, aby tomu raz a navzdy pochopili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?