Obnovena prevadzka

:-( uz mnoho bolo pisane o susedskych sporov. Pred asi 6 rokmi skrachovala pekaren ktora je asi vzdialena 13 m od domu.Nebolo to prijemne byvanie najme cez leto ke sme nemohly vetrat a najme vnoci ,lebo ked sme otvorili okno tak prekazal nam hluk vyroby az doskorych rannych hodin a nemali sme nijake sukromie ,lebo okna z pekarne su smerom na oddyhovu cast zahrady. Potom asi 5roky sme mali klud, az dovtedy kym to nekupil novy majitel. Ked ju prerabal tak som upozornoval ako to bolo predtym. Daval mi prisluby ,ze to budu nove pece ktore nesu take hlucne . Pece nesu samo osebe hlucne ,ale manipulaia okolo nich. Ale najlepsi gol nastal tym ked prvy tyzden spustil prevadzku a ked skomina sa zacal valit cierny dym /komin je vzdialeny asi 15 metrov od domu a je zarovne s oknami spalne a obyvacky/ Ked sme ho nato upozornily ,tak sa vyjadrij ze pece su na pelety/este niekto povie ze pelety su ekologicke/ a ze poliak oj...l napeletach . najhorsie je cez leto, oni maju tam pri vyrobe horuco vnoci pootvaraju okna a zabiju to este s ventilator ktory je dost hlucny a radiom. chcem sa opytat ,ze pri znovuotvoreni prevadzky ,ci je potrebny moj suhlas / na metskom urade mi bolo povedane ze ked ide oznovuotvoreniu vyroby ,tak moj suhlas nepotrebuje/
Odpovedať
@cyrio A tvoja parcela priamo susedí s parcelou, kde je tá pekáreň?
Odpovedať
Ano, Budova je asi 0,5m od medzi. Nechce sa m toi tahat po uradoch ,ale budem musiet. Cez zimu je akytaky klud, ale od aprila az do oktobra ked sa teply, to zacne.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa tam prestalo pracovať, nová prevádzka podlieha všetkým novým povoleniam. Tie určite nemajú. Škoda, že ste sa neozvali keď začali, Je tam stavebný úrad, regionálny hygienik, požiarnici, inšpektorát bezpečnosti práce.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@jan45 Janko neviete povedat, co kontroluje Ministerstvo obrany - Agentura spravy majetku pri zriadovani prevadzky (mala dielna na kompletizovanie nabytku)?
Odpovedať
@cyrio ked zavolas kontrolu zo zivotneho a hygieny, tak budu merat hluk aj vnutri, aj vonku a vonku by nemal hluk prekrocit 54db, alebo 58db, uz si to presne nepamatam, mal som taku kontrolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kytula to je tajomstvo, ale majú zoznam katastrov , v ktorých treba ich stanovisko. Mne sa vyjadrujú ku koreňovým čistiarňam, tam sa nemajú k čomu, ale úrad potrebuje doklad.
Odpovedať
@jan45 nechápem ako to myslíte,že je to tajomstvo. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@kytula aj pre mňa je to tajomstvo, len viem, že sú katastre, kde sa musia k stavbám vyjadrovať z ministerstva. Pravdepodobne tam majú nejaké objekty a nechcú ich ohroziť. Len nechápem, ako môže malá ČOV pri rodinnom dome ohroziť objekty MO.
Odpovedať
@kytula oni majú rôzne vojenské objekty, či už kryty a pod., o ktorych nie sú samozrejme voľne dostupné informácie, preto pri novostavbách treba v niektorých katastroch ich vyjadrenie. Samozrejme, pokiaľ ide o nejaké rekonštrukcie, drobné v stavby a pod., stavebny úrad by mal vyhodnotiť, že tam ich vyjadrenie netreba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?