Neohľaduplnosť susedov - hlučná stavba domu

Dobry den chcela by som sa spytat, ako riesite neohladuplnost susedov, najma ti, ktori zijete v rodinnych domoch. Nasi susedia dokoncuju dom vedla nas a pravidelne sa stava, ze pridu auta o siedmej rano, vystupia robotnici, pustia hlasnu hudbu, karbosky, miesacky a makaju. Pristupova cesta k ich pozemku je asi tak 2m od nasej spalne, takze mame teraz kazdy den takyto budicek, pretoze nam parkuju rovno pri okne :( Nehovoriac o huciacom radiu, blokovaniu cesty, ktora je pre vsetkych a pod. My uz na nich zaciname byt alergicki, ale zatial to riesime ignoraciou, zatvaranim okien a dufanim, ze im to snad dojde. Chapeme, ze kazdy si chce rychlo dokoncit, my sme tiez stavali, ale vzdy sme brali ohlad. Taktiez chapeme, ze pri dnesnych vymerach pozemkov sa skratka nevyhneme tomu, ze mame so susedmi vacsi kontakt, nez by sme chceli. My to robime tak, ze jednoducho nerobime to, co nechceme, aby druhi robili nam, alebo len v minimalnej moznej miere, ked to inak nejde. Nechcem si robit nepriatelov, preto ma zaujima, ako to zmenit nejakou mierovou cestou :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@one_ize Tak nerobia hluk v nočných hodinách takže nič nelegálne nerobia. Ja by som za nimi zašla a neignorovala by som to, ako oni teda majú vedieť že vám to až tak prekáža, možno si myslia že je všetko v poriadku. Tým že budete mlčať a budete to ignorovať nič nevyriešite. :-) Choďte za nimi a milo im vysvetlíte, ako sa cítite a požiadajte ich aspoň o to, nech si rádio zapínajú o čosi neskôr. Podľa môjho názoru to nebudú brať zle a nerozhádate si ich. :-)
Odpovedať
@one_ize To co robia je fakt neohladuplne aj ked neporusuju ziadny zakon. Jedina cesta je si to vyrospravat a snad sa uvedomia a aspon rano nebudu pustat to radio. Ale myslim si, ze kvoli vam neprestanu pouzivat miesacky, vrtacky atd, kedze to je potrebne k praci.
Odpovedať
a o kolkej si predstavujes aby prisli na stavbu? napr 09:00 a podobne? :-D :-D :-D toto je sila ... LOOOL jedine hlasne radio ... to by som sa ich spytala, teda poprosil by som ich nech to stisia a predpokladam ze ty si im nic nepovedala ...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som mal takeho suseda... minule mi prisiel buchat na dvere v nedelu o 6 rano... skoro mi priklepova vrtacka z ruky vypadla tak som sa zlakol... 🙄😉😁
Odpovedať
@madein1974 ..o 06.00 Ti vypadla vŕtačka z ruky??? hm :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 to bol vtip... si nepocul este?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja pracujem len na nocny prud, ten je lacnejsi :) re @one_ize "zatial to riesime ignoraciou" to asi nie je spravny postup. To ako ignorujete robotnikov?
Odpovedať
Profilova fotka
Oni ignoruju vas, vy ignorujete ich. Dokonale susedske vztahy 👍
Odpovedať
my sme pocas rekonstrukcie hodli okolity susedom do schranok oznamenie a poprosili sme o trpezlivost, aj s nasimi telefonnymi cislami, aby volali, ak by mali nejaky problem. Robotnici dostali od mojho muza zakaz nahlas vulgarne nadavat :D ani raz nam nezavolali, teda jeden krat sused oproti, ze mu chalani ked odchadzali zavreli macku v nasej garazi a ze tam mnauci. Aspon sa odnaucila, ze nas pozemok nie je jej toaleta :) tiez z casu na cas blokli nejake velke auta prijazdovku, sme v jednosmerke, no to max na vylozenie a nalozenie tovaru a odpadu.Nikto sa nestazoval. Je to vela o pristupe. Ked uidis majitelov, chod milo za nimi, predstav sa ako nova suseda, skecni s nimi a popros ich, nech robotnikom povedia radio az od 9.00. a ak sa da, nech blokuju cestu minimalne. S ostatnym toho vela neurobis, treba vydrzat, no raz skoncia a byvat uz budete pri sebe vela rokov, nekazte si vztahy uz teraz. vela stastia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Keď bol Louis Armstrong mladý chlapec, tak už hral na trúbku. Keďže bol nemajetný a nemali doma ani hodiny, tak keď sa v noci zobudil a chcel vedieť koľko je hodín, zobral do ruky trúbku a zatrúbil. Sused zabúchal na stenu a kričí - si sa zbláznil ráno o pol tretej hrať na trúbku??? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 😁👌😁
Odpovedať
Myslim, ze je to len o tom porozpravat sa o tom. To je normalne, ze o takom case zacinaju robit, neviem si predstavit, ze by robotnici zacali na stavbu chodit neskor. Niekedy to spravit musia, mozes byt rada, ze dodrzuju nocny klud. Hlavne ak chces nieco zmenit, priamo so susedmi sa treba o tom porozpravat..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tu je toto asi velice zbytočné riešiť, lebo my za teba za susedovcami asi nepôjdeme :-D Komunikácia ako moja manželka hovorí je cesta k úspechu, dlho som to bral, že sú to prázdne žvásty, no pri stavbe domu mi to začalo dávať zmysel :-D
Odpovedať
@one_ize My staviame v plnom prúde. Náš sused mal problém s hlasným rádiom tak ich upozornil. Inak sú susedia fajn. Znášajú to veľmi tolerantne aj pomôžu. Myslím, že si uvedomujú, že čím skôr postavíme tým lepšie aj pre nich. Viem ich pochopiť. Náš sused robil pred pár rokmi veľkú rekonštrukciu. Pol roka prach a hluk, dokonca zatepľovali z nášho dvora. Dá sa to prežiť.
Odpovedať
@one_ize nepises ci robotnici buntosia o siedmej cez tyzden, ci aj cez vikendy. Podla mna je normalne pracovat o siedmej, aspon ti co sa rukami zivia tak zacinaju, mnohi uz o siestej. Mala by si pravo stazovat sa, ze sused v nedelu rano nastartoval cirkular... 90% naroda je o siedmej rano v robote, na ceste do roboty, lpri najhorsom budi deti do skoly. Je naozaj scestne ocakavat, ze sused, jeho dodavatelia maju krystalovu gulu, z ktorej vycitaju, ze vam vadi, ze o siedmej rano pracuju a je rovnako scestne ocakavat, ze stavebni robotnici zacnu po deviatej, ked sa vy vyhajate. Takze ist tam a vysvetlit, ale ked sa veci nezmenia nebudem sa vobec cudovat. A zrejme nestavaju novy bojnicky zamok, takze za par mesiacov skoncia a budete mat klud.
Odpovedať
@one_ize Predstav si opak...Ak by k Tebe prišli robotníci pekne o 07.00 a začali pracovať u Teba tak ich "iste" pošleš preč lebo susedovci ešte spinkajú... :-D :-D Budeš veľmi rada že prišli načas a začnú robiť...Aj oni majú "pracovný čas" alebo sa mýlim?? ;-) Chce to kľud a rozvahu...a tabáček :-N
Odpovedať
My sme to poriešili tak, že sme poprosili našich robotníkov, aby hlučnejšie práce nechali na neskoršiu hodinu a začali skoro ráno s niečím menej rušivým. Stalo sa, prehodili činnosti a susedia sú spokojní. Tiež totiž dali vedieť, že by radi pospali ráno dlhšie, a či by sa nedalo robotníkom dohovoriť, oni priamo nechceli s nimi riešiť, chceli to cez nás, aby sme o tom vedeli. Na jednej strane ich chápeme, je leto, sú doma a keď už tam žijú, potrebujú sa aj vyspať. Na strane druhej, holt, je to zóna kde sa stavia, ruch bude ešte pekne dlho z celého okolia, oni tiež stavali, no mali výhodu, že medzi prvými a tak ich nemal kto brdziť v rozlete a mohli fičať so stavbou od skorého rána do neskorého večera. To nemôže predsa fungovať tak, že ja prvá prídem, postavím expresne rýchlo lebo nikoho neruším, nasťahujem sa a následne hurá do buzerácie susedov a im sa bude stavba ťahať ako žuvačka na asfalte! Chce to viac pochopenia z oboch strán. ;-) Takže, namiesto ignorácie Ti poradím - buď priamo navrhni robotníkom, aby si hlučnejšie práce prehodili na neskôr a ráno začali tichšie, popros ich aj o to rádio alebo, keď s nimi nechceš, preber to s majiteľmi stavby. Ako sa vraví, nemému decku ani mať nerozumie...všetko sa dá, pekne slušne, ľudsky. ;-) P.S. ešte dodám, že v týchto extrémnych horúčavách je aj zo zdravotného hľadiska žiaduce začínať oveľa skôr, než sa slnko rozpáli na plno. Nemôže nikto stáť na stavbe zrovna keď najviac pripeká. Aj na toto treba pamätať.
Odpovedať
@technik007 @madein1974 technik technik taký dobrý vtip a ty to zadreš :D :D :D
Odpovedať
@amater88 čo myslel tou príklepkou? :-D Netrúfam si domyslieť. :-D
Odpovedať
Ja chodim robit aj po velkych stavbach,,tam najradsej murari,dlazdici,kartonisti si pustaju hlasno hudbu, normalne im niekedy radio vypnem s odovodnenim ze pocuvat disco hudbu hlasno 5 hodin je dost ,ale 5 dni v tyzdni 12 hofin to je o zivot.Ja osobne by som normalne za nimi zasiel a povedal im to slusne...ak su normalni pochopia...tie karbosky,zbijacky asi bude tazsie..
Odpovedať
@one_ize my sme tiez zacinali po siedmej,ale chodili sme ako mysky a vrtacky a podobne sme pouzili po 9 alebo ked sme uz videli pohyb u susedov. Nechapem takych sebcov ako su u vas. Slusne by som poprosila,keby rano chodili tichsie a stlmili radio,pripadne ak sa da inde zaparkovat. Ono sa hovori,ze nememu ani vlastna mat nerozumie a teda ked nic nepoviete,oni nevedia citat myslienky.
Odpovedať
@jabadaba tak dufam,ze ked sa ty nastahujes a budu stavat dalsi,bude tvojou oblubenou rannou zvuckou ramus z vedlajsej stavby.
Odpovedať
@atak77 uz z nej nerobte dezka. Je normalne zacinat o 7,ale nepustim si hudbu na plne gule len preto,ze uz nie je nocny klud. Sme ludia a preto mame brat ohlad voci druhym. Len dnes je trend byt sebecky a hladiet len na seba a ked si nieco otvori usta uz je za debila netolerantneho.
Odpovedať
@hoblinka13 prepac, ale nedalo mi to ... a myslim ze vacsine. Aspon je sranda z tychto prispevkov tu :-D :-D :-D apropo, v mojom prispevku som o hudbe pisal ...
Odpovedať
@hoblinka13 žial, nevyhnem sa tomu, rozhodne nebudem nikoho dusiť. Budem rada, keď stavby dokončia čím skôr. T.j. rátam s lomozom, neteším sa, ale beriem to ako nevyhnutné zlo, veď raz to skončí. Zakladateľke som napísala ako sme to my poriešili k spokojnosti susedov, stačí sa slušne dohodnúť a roboši sami prehodia hlučné práce na neskoršiu hodinu. ;-) K tej hudbe, aj to im treba povedať. Je zbytočné to písať tu, tam nech si otvorí ústa, že jej prekáža hlučná hudba, neverím, že budú mať robotníci problém s jej stíšením alebo vypnutím. Ale demonštratívne zatváranie okien im sotva niečo naznačí. Treba priamo - chlapci, hudbu púšťať primerane, nie na plné gule a neskôr. Ďakujem. A je vybavené.
Odpovedať
@hoblinka13 ná a vidíš, písala som presne to isté - že nemému decku ani vlastná mať....a vo tom to jééééé.... :-N
Odpovedať
@one_ize radio sa da stisit, viem vsak, ze to nie je vzdy lahke oslovit suseda a aby on potom dohovoril majstrom, na druhej strane bezne trva vystavba domu relativne kratko (oproti tomu, ako 16 rokov trpeli hlasne radio susedia tej opernej maniacky)
Odpovedať
@stowasser ha! že to spomínaš - Ty rozumieš ako je možné, že jej barák vyhráva aj keď je stará už v base?
Odpovedať
@jabadaba vraj uz od stvrtku nie. Mala tam casovy spinac a susedia asi nemali odvahu a moznost uz skor odstavit elektriku.
Odpovedať
@stowasser tak v tomto pripade sa cudujem,ze neprisla uz davno k nejakemu urazu. To uz muselo byt na slucku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?