Môže sused, ktorý je podo mnou zaskliť balkón bez môjho súhlasu?

Môže sused, ktorý býva podo mnou zaskliť balkón (nie lodžiu) bez môjho súhlasu? Tak, že konštrukcia sklených tabúl je navŕtaná do môjho balkóna? Všetky ostatné balkóny na dome sú otvorené, nikto na dome nemá zasklenie. Balkóny trčia z fasády domu, nie sú vsadené do vnútra domu. Nemal byť mať na to stavebné povolenie, príp. je povinný to ohlásiť na stavebný úrad? Ak nie, minimálne oznámenie susedovi, ktorému ide vŕtať do balkónu by nemala byť nejaká povinnosť?
Odpovedať
prečo nezavoláš na stavebný úrad v tvojom okresnom meste? tam ti určite poradia. ;-)
Odpovedať
zalezi na tom, ci ti vadi to, ze mas zospodu navrtany balkon, alebo ti ta konstrukcia zavadzia ...
Odpovedať
myslim si, ze moze. nas sa tiez nikto nepytal ci s tym suhlasime, ked si suseda pod nami dala zasklit balkon. a je mi to uprimne jedno co si ona na svojom balkone robi.
Odpovedať
no oficialne by mal mat suhlas nadpolovicnej vacsiny vlastnikov kedze je to zasah do fasady. No na druhej strane to niekto neriesi takto aj ked postupuje protizakonne. Dalsia vec je ze ak mate spravcu ktory sa v tom zacne rypat tak pri zasklievani dalsich balkonov moze pozadovat ten isty system cize podla suseda si to budu musiet aj ini urobit v pripade ze to budu chciet. Cize ten sused co to urobil prvy mal volny vyber no ostatni sa musia prisposobit. No a do tvojho balkona je trosku nepresne. Balkon nieje tpriamo tvoj je to spolocna cast ktoru moze uzivat dany byt. Teda konkretne to ze vrtal do steny znamena ze zasiahol do majetku spolocnych casti domu a potrebuje suhlas vacsiny vlastnikov.
Odpovedať
mal by spraviť ohlášku na meskom stavebnom úrade, teda ja som mala nahlásené, aj ked to málokto nahlasuje. ved to skús povedať susedovi čo ti vadí.
Odpovedať
Profilova fotka
na stavebny sme museli dat aj suhlas s bytoveho druzstva(kedze sme si nevytvorili svoje spolocenstvo),odsuhlasit typ kedze uz tam nejake boli,takze len tak to nesmie a keby mne niekto prevrtaval balkon tak by ma to napalilo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
balkon je spolocny majetok len tyho uzivas takze nemozes protestovat balkonybymali mat stabny mores
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Kedze ide o zmenu vzhladu fasady, je potrebne stavebne povolenie
Odpovedať
uprimne, mne by to bolo tiez uplne jedno, co si robi sused na svojom balkone a myslim si, ze tych niekolkolko navrtanych dier zo spodu tvojho balkona nijako nenarusi jeho statiku ani mu inak neublizi... Ked ti uz tak velmi zalezi na tom ako vyzera a co mas na tvojom balkone od spodu, aj sa o tuto cast patricne staras? Chodis ometat pavuciny zo spodu balkona aby suseda neobtazovali na jeho balkone, resp. chodis ho pravidelne natierat a udrziavas ho, aby necistoty na spodnej strane "tvojho" balkona (ktory je "tvoj" a sused sa ho nesmie ani dotknut bez tvojho suhlasu) nezohyzdovali ten "jeho" balkon? Z tohoto mi vyplyva, ze suseda asi velmi nemusis a tak mu chces zneprijemnit zivot, pretoze perdpokladam, ze keby tam byval nejaky tvoj kamarat, tak by ti to az tak nevadilo.... Mne osobne toto pripada ako hladanie problemov za kazdu cenu. Ale to je len moj nazor!!!!! :-|
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?