Môže mať sused kontajnery otočené s oknami na môj pozemok?

Profilova fotka
Dobrý deň , potrebujem poradiť som zúfalá .Sused má v dome v ubytovňu hneď za domom chcel postaviť dom vo výmere 6x13 a my sme s tým a ďalší susedia nesúhlasili pretože tam má urobiť ďalšiu ubytovňu pre pochydernych ľudí .To radšej nebudem rozoberať .Tak obišiel aj zákon a dal si doniesť 4 kontajnery ktoré si na hranici môjho pozemku a okná otočené na náš dvor .Viď.foto. Píšem vám preto lebo dnes doniesol ďalšie dva .Hneď tam ideme dávať cez víkend bazén a sú tam aj preliezky .Proste nenachadza sa to na konci pozemku .Vidia mi aj do obývačky .Manžel bol za starostkou sa NATO spýtať povedala že sú predvolaný a že s tým nesúhlasí a včera mali predvolanku.A dnes ďalšie dva .Neviem ako riešiť .Keď susuedia nič s nami neriešili že to budú riešiť kontajnermi .Proste hotová vec.Pozerala som ako puk ako mi vysel nad mojím dvorom kontajner .A sa nám vysmievajú s tým že keď sme nesúhlasili s ubytovňu tak to riešime takto .A tam bude určite ubytovňa .Nelegálna . Ďakujem za každú radu .
Odpovedať
Profilova fotka
@nela221 s tymto ti asi nezostaane spravit nic ine iba vyvysit plot. Neviem o tom ze bolo nejako regulovane to ci ma na pozemku kontainer. Nieje to stavba, nieje to pevne spojene zo zemou. s tymto asi moc nepochodis.
Odpovedať
@psychx Ale zase nalezitosti spojene s ubytovanim tiez nebudu mat v poriadku. Treba len najst vhodny urad kde ich udat, hygiena, financna sprava a tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx ďakujem za odpoveď,Ale pod tými kontajnermi sú pevné základy ,ktoré spravili samozrejme nelegálne pre budúcu stavbu ,keďže im bola zamietnutá tak to vyriešili takto . @xaxaxaxa ďakujem tiež za odpoveď. UVIDIME ako to pôjde ,ale určite s tým nesúhlasím a budem robiť všetko proti.
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx Akože nie je kontajner spojený so zemou? A na čom stojí? Na vzduchovom vankúši? Levituje vo vzduchu? akonáhle ho položí na pozemok, je spojený so zemou nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Spojené zo zemou je to čo je zabetónované. To čo je položené na štrku nieje pevne spojené zo zemou.Na ubytovacie zariadenia sú extrémne prísne normy. Obrátte sa na Hygienu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton Na to aby bolo niečo stavba stačí aby bol pod to len upravený terén nemusí to byť len pevne spojené zo zemou. @nela221 Tak ak si ich už predvolali na obecný úrad a nič sa im nestalo alebo to majú podľa noriem alebo tam majú dobre známych úradníkov čiže ti zostáva len hľadať iné inštancie na ktoré sa dá obrátiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton Aj tak tomu neverím. To znamená, že ak nedostanem stavebné povolenie na murovaný dom, tak vysypem plochu 10x15m štrkom a na to postavím 6 unimobuniek, ktoré zobytním a budem požívať na bývanie? Však to nie je spojené so zemou... :-p
Odpovedať
@jamk1 ano. Ujo Vareha toho tak postavil hoooodne po dolnom Zempline... Tie kontajnery by ti presli uplne v pohode aj na trvale byvanie, ked ich prehlasis za mobilny dom
Odpovedať
Na ubytovnu musi dodrzat prisne pravidla.Urcite musi splnat hyg.poziadavky-voda.elektrina atd. Tym padom potrebuje stav.povolenie a povolenie od hygieny,hasicov....A kedze je to na podnikanie,tak aj suhlas obce,susedov a pod. Toto je cernota jak vysita.Mozno by zaujimala aj danovy urad,cudzinecku policiu,hygienu,zivnostensky urad a pod. Media by si tiez radi zgustli... ;-) Obrat sa na vas mestsky/obecny urad pisomne a ziadaj aj pisomnu odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Maximum je 25m 2. Môžete takto ukladať unimobunky len nesmú byť spojené dokopy .Jednu vedľa druhej o 1 mm.
Odpovedať
Pokiaľ to chce ako ubytovňu tak tam bude aj elektrina napojená a to už potom treba mať NATO povolenie ak sa nemýlim.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono by bolo trebalo zistiť, aj na živnostnenskom, či má otvorenú živnosť na to, aby mohol podnikať.. Ďalej by som obišiel stavebný úrad, mestský úrad
Odpovedať
Článok sa načítava...
nemali by aj pre takuto stavbu platiť nejaké tie odstupy?
Odpovedať
Profilova fotka
@nela221 chod na stavebny urad a spytaj sa na to. Podla mojho nazoru by to takto nemalo byt!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za každú odpoveď veľmi pekne .Manžel to išiel dneska pozistovat ,tak som zvedavá .Lebo keď tam bol v piatok ohľadom tohto starostka s tým nesúhlasíla a ani s tu ubytovňu .Povedala že oni majú zaviazane ruky ,musia postupovať podľa zákona. Koľko to môže asi trvať si neviem predstaviť.Najhorise je že tie budy sú vyššie ako garáž a je to vidieť z ulice do nášho dvora .A vyzerá to strašne. :-( Živnosť má otvorenú ale nie na ubytovňu ale prevádzkuje taký malý senk A asi nevie už ako zarobiť .Máme dve malé deti a manžel chodieva aj na nočne a keď tam budú bývať neznámy ľudia tak ako vpredu v dome ,ktori ani po slovensky nevedia mám obavy .
Odpovedať
@jamk1 nastudujte si pojem ( pevne spojeni so zemou )
Odpovedať
@nela221 Ahoj, ja som robil s kontajnerami obytnými aj skladovými a viem ti povedat urcite ze s tym nepochodis....kontajnery su stavane tak, ze da sa s nimi obist zakon..nie su pevne spojene so zemou, nieje to stavba dokonca ani potiahnuta elektrina do týchto kontajnerov este stale nieje identifikovana ako stavba... mas par moznosti...prve je vyvysit plot.... Druhe je to, ze tie zaklady nema legalne..sice s kontajnermi to nijako nesuvisi ale mozes mu urobit problemy s tym ze ziadas odstranit nelegaln ustavbu..to by musel dat kontajnery prec a zaklady znicit...sice mu to nic nebrani ich vratit spat, ale aspon mu sposobis BOL s tym ze to musi prekladat a nicit a podobne.. druha vec, ak tam chce mat ubytovnu, tak musi za ubytovanie platit obci dan...a tu je ten hlavny tvoj tromf...ak to ma byt ubytovna, tak musi mat pristup ku WC a sprche..a to legalne mat nebude...takze tak mu to vies zrusit..samozrejme nebude to z dna na den ale pravo je na tvojej strane.. so samotnými kontajnermi nespravis vôbec ale vôbec nic..maximalne zavolat bezpecnost prace ze nie su zaistene proti prevrateniu ( narazovemu vetru ) - da sa to samozrejme spravit, ale zase problemy pre tvojho suseda.. vela stastia s "podarenym a vysnivanym" susedom
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Čo sa týka pevného spojenia so zemou, tak som našiel napríklad výklad (judikáty) najvyššieho súdu SR, v ktorom sa píše: Pevným spojením so zemou sa rozumie a) spojenie pevným základom, b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú pevnú časť, c) ak bola potrebná úprava terénu stavebnými prácami. Je nad slnko jasné, že ak postavím niekam kontajner, tak plochu pod ním bude treba upraviť. A to už je v spomínanom výklade NS SR popísaná úprava terénu. Tak a čo teraz povieš k tomu? :-p
Odpovedať
@nela221 Kúpte si spreje a zasprejujte mu tie okná. Ďalšia vec je tá že sa tam budú pohybovať kadejaké indivíduá. Urobte všetko preto aby to odtiaľ zmizlo a ak nepomôže dajte to do televízie.
Odpovedať
@jamk1 asi to ze.ten zaklad ktory tam.sused.nelegalne postavil je pevne spojeny so zemou..ale nijako spojeny s kontajnerom...kebyze bol kontajner privareny o tuto betonovu plochu tak mas pravdu..ale.nieje..kontajnery nieje pptrebne prichytavat dokonca pre plne fungovanie ti stacia 4 betonove.kocky o rozmeroch 20x20cm ktore len volne polozis.na zem...ale.zrejme s kontajnermi nemas.ziadne skusenosti....co na to hovoris.teraz ty?? aj v poistovni ked podpisujes poistku bytu tak to povie ze byt je vsetko to,co kebyze.otocis byt hore hlavou a nespadne..isto nebudes chladnicku pribijat o zem..ci ano??
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko Čo ja na to? Nuž len to, že máš evidentne problém pochopiť nález Ústavného súdu, ktorý či chceš, alebo nechceš je v tomto prípade záväzný. :-)
Odpovedať
@jamk1 ako myslis....ja sa tu hadat nejdem...vytiahnut nieco z kontextu mozno 300 stranovej veci je pre teba viac nez ucelove. Ale ok,maj si svoju pravdu....
Odpovedať
@nela221 vobec sa ti necudujem, ze mas obavy. v dnesnej dobe su vselijaky ludia. dufam, ze to cim skor vyriesite v prospech vas!!
Odpovedať
Hmm, aj si bol na miestnom stavebnom úrade? Nechápem ako môže byť niekto taký ľahostajný k svojim susedom..
Odpovedať
Profilova fotka
@nela221 Ak sú kontajnery postavené na základoch, t.z. pevne spojené so zemou, to ako keby mali stavbu a potrebujú stavebné povolenie - prvý krok, či ho majú a už padli na MS aj ďalšie odporúčania, ako ich vystrnadiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zaujímalo by ma s odstupom času, ako to nakoniec dopadlo. Máme totiž podobný problém so susedmi. Navozili na pozemok 3 obrovské 12-metrové lodné kontajnery, 2 postavili na zem a ešte jeden navrch na tie dva spodné, vyzerá to otrasne, akoby sme mali za plotom nejaký priemyselný areál. Stavebný úrad s tým vraj nič nemôže robiť, pretože to vraj nie je stavba, len sklad osobných vecí. :(
Odpovedať
Profilova fotka
@zara71 ze sa ti to vizualne nepaci zial naozaj nie je dovod na odstranenie kontajnerov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?