Metlou do stropu

Ahojte ludia neviem uz co mam robit, po starkej som kupila byt a prerobila ho kde teraz zijem so psikom priatelom a jehou dcerkou. Pod nami byvaju dve strigy ... matka s dcerou. Absolutna katastrofa. Boli sme zvyknuty sa zabavat aj so psikom aj s malickou smiali sme sa, hrali sme sa ona sa hrala so psikom. Teraz pri akomkolvek pohybe nam zacnu susedy trieskat do stropu alebo rovno pridu ku dveram a kricia na nas aby sme psovi nehadzali lopticku a to bez toho aby zistili co sa deje. Koli nim som skryla psikovi vsetky lopticky ktore ma. Nemozem mat ain navstevu ludia mna to strasne obmedzuje chodim po byte po spickach dala som odzvucit podlahu investovala som do toho svoje peniaze, nezatvaram dvere po izbach aby nebuchali lezim cely den v posteli a aj psik sa mi odcudzuje lebo sa s nim ani nehram. Moja starka co tu zila to dotiahla az k psychiatrickym liekom lebo sa tiez musela takto obmedzovat len aby nebol nejaky konflikt. Ja takto dopadnut nechcem som mlady clovek a mam cely zivot pred sebou. Najlepsie natom je ja v noci spim a aj psik a toto sa deje len cez den oni sa stazuju len cez den. Ja by som si nedovolila ist hore za susedom aj keby mal cez den lekcie tanca pre skolkarov. Klamu mi do oci povie mi ze ona ide do nocnej a ze si chce oddychnut a za minutu povie vsak ona prisla z roboty teraz a potrebuje spat. Ja sa bojim si aj prdnut naozaj aby to nepoculi a nebuchali hned do stropu. Nemozem naozaj nic a ked pride povie ju to nezaujima mam s tym daco urobit ze to pocut. A ze sa ona bude stazovat vravim vklude. Co im povie? Dieta sa tu nad nami hra a pes chodi po byte? Velmi som sa rozpisala ale mne je fakt do placu co tu zazivam. Co s tym mozem urobit?
Odpovedať
1
2
@baba11 Na hrubé vrece treba hrubú záplatu. Ak nabudúce prídu ku dverám a začnú vykrikovať, treba tie dvere otvoriť a na plné hrdlo na nich tiež nakričať, aby pustili do gatí. Keď to pár krát zopakuješ, prestanú chodiť ku dverám. A to vyklopkávanie ignoruj, neobmedzuj sa vo svojom byte. Alebo stiahni chvost, predaj byt a kúp si inde bývanie.
Odpovedať
@baba11 ignorovat ich :) a zit si svoj zivot...nemam pocit, ze by si robila nieco extra vynimocne, nerusis nocny klud. Iba dovtedy Ta budu chodit obtazovat, pokial im to dovolis a budes ustupovat. Pri kazdom buchnuti do stropu by som 15 minut psovi drevenu lopticku hadzala, nech sa spamataju :-) Dvere by som im uz ani neotvarala, nie je to tvoja povinnost. A nech to nahlasia, na to pravo maju, aspon sa ukaze, ci skutocne porusujete nejake pravidla a budete vediet, na com ste.
Odpovedať
presne tak dvere neotvárať,ignorovať,a čo tvoj priateľ?!nemajú právo ťa obmedzovať.
Odpovedať
Máš 2 možnosti : 1. Ignoruj ich a ono ich to buchanie časom prejde. Vysvetli im ze medzi 6.00 a 22.00 budeš normálne existovať aj s primeraným hlukom. A keď začnú búchať tak si dajte doma lekciu tanca. 2. Odsťahuj sa. Predtým si ale dobre zisti aký sú tam susedia.
Odpovedať
nic...pokial je v byte kvazi bezna prevadzka,nic extremne nerobis,nemusis sa obavat,myslim,zo strany uradov...ine t o je ked sa pozrieme na stranku obcianskeho spolunazivania...ale vsetci co byvame v bytoch to pozname a je toho,aj tych roznych rad, plny net
Odpovedať
ignorovala by som ich... pokial nerusis nocny klud moze si buchat kolko chce. Tiez neriesim susedu, ktora nad nami beha cely den v drevakoch.
Odpovedať
pošli ich do péčka, čo ine?
Odpovedať
@baba11 kup si svihadlo a pravidelne na nom skac 2h. Prve dva tyzdne budu namietat no potom budu aj za dohodu, ze to obmedzis iba na hodinu denne. Hadzanie lopticky budu povazovat za bozske ticho. :)
Odpovedať
co znamena "dala som odzvucit podlahu" ? ak mas plavacku, daj hrubsi koberec a nebude pocut nic. Pokial naozaj nerobite nadmerny hluk, navrieskaj na susedu aj ty, ze mas toho plne zuby a ze este raz sa pride stazovat s nejakym nezmyslom, predas byt ciganom.
Odpovedať
Profilova fotka
@baba11 1. nikam sa nestahuj - byt nepredavaj 2. neries to ignoracoiu - ak ti chodia klopat na dvere asi sa to neda ignorovat. 3. pokial nezaberie bezny postup teda pohodovr - dohovor - co asi nezabera 4. zavolaj si potetovaneho 2m chlapa s holou hlavou nech im on otvori dvere a poriadne na nich nahuci ze je po nocnej a nech ho neobtazuju...
Odpovedať
http://hudba.bazos.sk/inzerat/5819607... Znamemu takto rockova kapela vyhnala z chalupy cervotoce, vy sa na zaciatok dohodnite na poskytnutie jednej izby bubenikovi 3x tyzdenne na 2-3 hodky s prislubom dalsej spoluprace s celou kapelou.
Odpovedať
@baba11 ser na nich. ony potrebujú aby si sa ich bála, ale či budeš hrať tú ich hru je len na tebe. keď máš gule, tak na nich nakrič a pošli ich niekam, ak nie tak ich ignoruj, ale nestresuj a neobmedzuj sa nad rámec normálneho slušného fungovania. Ak ťa nebodaj trápi to čo budú rozprávať susedia, tak na to sa vykašli ako na prvé, lebo ver že ťa ohovoria aj keby si im modré z neba zniesla. To je len životná lekcia, držím palce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
No,mne by asi tiez vadilo,keby sa susedia nado mnou hrali s loptou. Ved ta podlaha netlmi taketo zvuky,skor i h znasobuje. Lopta patri na detske ihrisko a nie do bytu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 presne tak. So psom sa ma vyjasit vonku. Ozaj, plati stazovatelka za psika dan? Treba si uvedomit, ze urcite by reagovala rovnako ako ony, keby pocula na vlastne usi, aky robi buchot a ze neni v bytovke sama a mala by brat ohlad na to, ze nikto nemusi trpieť to, ze hadze psovi lopticku a ten beha za nou po celom byte. Vzdy sa treba pozriet na vec aj z druhej strany, lebo nik z vas tu nevie ci stazovatelka ozaj nieje hlucna nad limit.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 @systemerror citate poriadne? psova lopta nie je jediny problem. dotycne jej buchaju za vsetko, za kazdy pohyb my mame nieco podobne, ale myslim, ze este horsie. mame 20 mesacne dieta. a pod mami susedu, ktora od jeho 3 mesiacov trieska po radiatoroch, a to napr ani v noci nikdy neplakaval. ked bol vacsi, tak akonahle prejde s autickom po dlazke, alebo ked beha, tak presla na vyssi level - na stenu si prilozi tehlu a vrta. trva to uz niekolko mesiacov. nepomohlo dohovaranie, hadky, domovnik, ani stavebny urad... je to na nevydrzanie, snazime sa ignorovat, ale je to hrozne. byt predavame, pretoze dieta do klietky zavriet nemozem, ani mi zobrat vsetky hracky... casto sme von, chodievame aj na par dni k babkovcom, hrame sa na posteli, cez den este spava, takze nebucha na tej dlazke cele dni, ale vrta okamzite, aj ked sa napr po niekolkych dnoch vratime domov @baba11
Odpovedať
@baba11 Nerada to takto riesim, ale suhlasim s @chrobak7. Ono je pravda, ze niektore byty naozaj viac pocut... Ked ma clovek plavacku a prejde po nej psik s dlhsimi pazurikmi, tak susedom sa zda, ze im niekto nad hlavou rozsypava koralky. To je fakt. Zazila som to. V kazdom pripade z toho, co pises mi pride jasne, ze tie dve damy to nemaju v hlave vsetko v poriadku a takto prudit je ich zivotny styl. Doplatila na to uz Tvoja starka a teraz si na rade Ty. Z toho, co pises a ako pises a ako si sa uz obmedzila je, myslim, celkom jasne, ze si nekonfliktny typ, ktory nema chut a hlavne nervy ist s nimi do boja. Pretoze by to bol bol neprijemny a dlhodoby. Cize, pre pokoj v dusi sa odstahuj. :-( Ulavi sa Tebe, Tvojej rodinke a jezibabam bude jedno, na koho budu ziapat.
Odpovedať
@saffi Ano, precitala som poriadne. Ale rovnako,ako ty pozname nazor iba jednej strany... Ale treba si uvedomit to, ze clovek "svoj hluk" vnima minimalne,alebo vobec.Ale sused,ktory moze byt napr. chory,ci nevyspaty po nocnej ho vnima inak. Ano, existuju aj ludia,ktorzm vadi vsetko a vzdy si najdu dovod na hadky, ci na buchanie pri kazdom ruchu. Ale tych je minimum. Vacsina je tych, ktori su postupne z hluku viac a viac nervozni a ked je hluk na dennom poriadku, tak su na hluk ovela citlivejsi,vnimaju ho viac a tym padom sa nervozita stupnuje a nervy pracuju... Nechcem sa tymto zastavat susedy,ale mienila som na to, ze nie vzdy je chyba iba v "protivnych" susedach ;-) Aj ludia s detmi, ci so psami by si mali uvedomit,ze aj ked sa im zda milucke ,ci roztomile,ako ich dietky, ci psikovia santia a behaju,ludom v susedstve to moze ist na nervy. To je zial realita cinziakov :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 absolutne s tebou nesuhlasim, ale nemienim sa hadat. kto nezazil, nepochopi... napr k tej nasej susede sebakriticky poviem, ze hluk od nas ide minimalne a az podprimerane k veku mojho dietata. robila to kazdemu, kto v tomto byte byval a robila zle vacsine ludom z celej bytovky. zila som vo viacerych bytovkach, mala, aj nemala susedov nad sebou, tak si dovolim oponovat. ak vsak nieco nie je pravda v tom, co zakladatelka napisala, tak to je uz na inu debatu... zakladatelke temy len jedno - to neprestane, pokial sa neodstahujete. ine riesenie nevidim. inak budete viest vojny este veeelmi dlhe roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ja s tebou suhlasim uplne vo vsetkom. ;-)
Odpovedať
@majki555 @systemerror My sme kedysi byvali v panelaku a nasi susedia sa mojej mame pravidelne stazovali, ze nam dupe korytnacka. Uplne vazne.. Prvych par rokov susedia nasich klasicky terorizovali - hluk robite, deti dupu, ked behaju po byte, atd. Mamca sa im snazila vyjst v ustrety ako vedela, ona nervozna a na pokraji zrutenia, my decka sme skoro levitovali len, aby sa nase paty nedotkli zeme. Proste idylka. A ked susedia raz vonku zbadali, ze mame suchozemsku korytnacku, zacali sa stazovat na to, ze oni pocuju ako chodi po byte a sucha pancier po zemi a im to vadi. To bola asi ta posledna kvapka, kedy aj moja tolerantna a ochotna mama pochopila, ze stacilo. Holt, susedov si clovek nevyberie.. Zazila som aj hluk nadomnou a aj som bola (vlastne pravidelne od detstva :-p ) napadana, ze nadmerny hluk robim. Viem sa vzit do oboch pozicii, ale z toho, co sa tu pise to vidim na moznost neprisposobivych susedov. Robili to uz najomnikovi predtym (a nepochybujem, ze aj starka robila toooolko hluku ako rodina s malym dietatom a psom ;-) ), robia to teraz a budu. Su proste taki ludia. Chcu sa stazovat, musia sa stazovat a budu sa stazovat. Nema cas a cenu minat na nich energiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie ano mas pravdu. Nieje nad dobrych susedov. Ja s dcerou nemame problem. Mam sice cez 30r ale musim povedat, ze na nejaku slecnu tuna v bytovke boli staznosti ze pravidelne po 22.00 púšťa hudbu naplno a smeti necha na chodbe vykvasit aj tyzden. Ziju tu mladi a mlade rodinky. Cize mladi ci stari, je to jedno...zalezi od spolocenskych navykov kto sa ako sprava.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
oj oj, prispevok o mne. celkom paradoxne, ze clovek ide hladat na forum temu ako si poradit s neprisposobivymi susedmi a najde tam prispevok o sebe. to som nemyslela ze sa tohto dozijem. "odzvucenu" podlahu rozhodne nemate, zial presne viem kedy sa kde v byte nachadzate a pomerne zretelne aj rozumiem o com sa rozpravate. zial taky je panelak. ak sa ti psik odcudzuje, skus s nim ist niekedy na prechadzku von, ono to psy maju celkom radi :-D a nie len lezat s nim na posteli. to ze ti niekto povie ze prisiel z nocnej a nasledne ze ide do nocnej znamena, ze asi z jednej nocnej prisiel a do dalsej ide. tie veci o starkej nekomentujem, to si si naozaj nemusela vymyslat. + mala ukazka toho ako ti sustavne strpcujeme zivot, alebo ty nam? (nahravane v izbe sediac na posteli) https://ulozto.sk/!JOupCUz6pu2L/pes-m4a
Odpovedať
kua a co mam ja povedat,ked nad nami býva rodinka uzasnych. mater 25 rocna a styria chlapci vo veku 3 až 8. skacu jej cez hlavu a ona len ziape po nich. sused jej vynadal a zavolala policajtov nanho. skratka zlaty psik,hrajuci sa s loptickou,oproti nasim susedom!
Odpovedať
@petjo ja sa len branim, verim ze to mas otrasne. nebudem sa tu s tebou hrat hru komu sa deje vacsia krivda ;-)
Odpovedať
viem,chapem. ignoruj ich,ak mas pocit,ze nerobíš nic zle. ja som len chcel poukazat,ze keby byvali na mojom mieste,nepomoze ani metla :-)
Odpovedať
@petjo no tak tam by asi pomohol len remen na decka :-D zial bohu, je to otras mat nad sebou hluk. spodni susedia su vzdy v nevyhode....
Odpovedať
@eugenie tak ja som jedna z jezibab, naozaj na nikoho neziapeme. slecna "baba11" sa vyjadrila ako by si nedovolila ist klopat susedovi a na vlastne usi som pocula ako v noci bola trieskat susedovi nad nou a hukala nech da tichsie televizor. takze nie je vsetko pravda co napisala. s jej starkou som sa nikdy nerozpravala a nikdy som s nou nemala ziadny problem. nikdy nebola nadmieru hlucna a v zivote som jej nebola klopat. asi tolko k tomu
Odpovedať
papuce dost tlmia hluk... si predstavte ze by 120kg american dupotal, by ten panelak spadol rovno...
Odpovedať
Profilova fotka
@vvandaa verim, ze pravda je na oboch stranach. Vypocula som si nahravku a ver mi, toto nie je nic..... pust si hlasnejsie hudbu aby si nepocula u nich tieto hluky. Ked budes mat tri deti ako ja, toto ti pride ako rajska hudba-)))
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?