Kúpili by ste dom, pri ktorom je bytovka?

Mame moznost kupit cenovo vyhodnejsie dom, pricom pri jeho oploteni stoji 2-poschodova bytovka. Na pozemok su orientovane 3 okna (prizemie, 1.poschodie, 2.poschodie, zatial neviem ci chodbove, alebo bytove). Ak sa postavime pred pozemok s domom tak zlava su: dom,kusok pozemku s travou, plot a hned pri plote ta bytovka. Velmi sa mi to nepozdava... neviem, ci by situaciu riesila napr. pristavba garaze vedla domu.Ako by ste sa rozhodli? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
aj mna zaujima tato otazka, existuje niaka minimalna vzdialenost domu od zahrad-pozemkov ak postavia panelak a okna smeruju vsetkym do zahrad,? ja ked chcem si urobit pristavbu tak na stranu suseda nesmiem dat okna len s jeho suhlasom.... oni nemusia mat suhlas okolitych majitelov domov? u nas sa asi planuje postavit tiez niake "nizke " panelaciky
Odpovedať
Poprechadzaj sa po dvore a pozri situaciu okien z bytovky. Porozmyslaj, ci ti to nebude vadit a rusit sukromie na dvore.Ak je vedla bytovky dostatok miesta, pre istotu sa este informuj na OU , ci sa tma nahdou casom neplanuje postavit dalsia...
Odpovedať
nie nekúpila. škoda, že si nenapísala, či je to na sídlisku, alebo nejaká jedna dedinská bytovka, kde bude kľud.
Odpovedať
Profilova fotka
my bývame v bytovke, pred ňou máme veľký dvor a za ním sú postavené domy otočené záhradami k nášmu dvoru. Bývame na 2 poschodí a výhľad na ich dvor mám nádherný, čiže o súkromí na dvore môžu obyvatelia týchto domov len snívať a to je naša bytovka ďalej ako uvádzaš ty. Ja by som takýto dom nechcela, pretože sa stráca jeho hlavná výhoda - súkromná záhrada
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som kvôli súkromiu nešla. navyše chcem mať pocit, že som na vidieku, že nevidím žiadne bytovky. bývame teraz v bytovke v časti rodinných domov a je to skvelé v tom, že mám pocit, že som na vidieku, hoci som v bytovke. no určite by som nechcela mať rodinný dom medzi bytovkami. to teda nie. ten pocit, že nevidím žiadne výškové budovy je na nezaplatenie. je to proste úplne iný pocit.
Odpovedať
Ahoj, my takto bývame v rodinnom dome a za dvorom bytovka. Ked sa povie sukromie, tak ci my vidia do dvora dvaja okoliti susedia (comu nezabranis) alebo cely panelak mi je jedno. Aj tak tak nerobim nic take, co by ludia nemohli vidiet :-). Kedze v BA je s pozemkami aj s domami problem, tak sme boli radi, ze sme nasli taketo nieco, lebo za panelakom je obchod, posta, skola, skolka, pizzeria, co je pre nas z kazdodenneho zivota ovela dolezitejsie a lepsie ako sukromie v "zahradkarskej" oblasti bez obcianskej vybavenosti. Vzadu na pozemku mame vysadene ovocne stromy, ked maju listy, tak ani z panelaku mi nevidiet. Drzim palce, nech sa rozhodnete tak ako vam najviac vyhovuje! :-)
Odpovedať
asi by som sa informovala na uzemny plan,ci sa napr.nechysta nejaka zmena,vystavba,zalezi aj aka je to bytovka,aki ludia su tam,ci nebudu napr.robit nejake stav.upravy/nadstavba../a pod co vam nemusi vyhovovat,pokial vam velmi zalezi na sukromi,hladala by som lokalitu,ktora toto splna,v bytovke su deti,ci vam napr.nebude vadit sustavny krik atd atd
Odpovedať
mi staviame na pozemku kde na konci záhrady máme bytovky, dali sme tam plot a vysadili brečtan,máloktorý pozemok je taký že Ti nejaký sused nevidí do dvora-stačí ak oproti majú poschodový dom a už vidia ,dali sme do zadu samostatnú garáž čo tiež bráni vo výhlade do dvora a sme spokojní....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak su okna z bytovky smerom do tvojho dvora, tak to ries drevinami, napr.tujami a nikto ti nebude zizat do dvora. Byvanie v centre je uplne o niecom inom ako niekde na samote, ale kazdemu vyhovuje nieco ine. My sme si vybrali pozemok v centre a bol o polovicu drahsi ako na periferii, ale ja som mestsky typ, takze by som nesiel na vidiek ani za nic.
Odpovedať
nie, nekupila by som takyto dom. Je rozdiel ak Ti do zahrady vidi jedna rodina a je rozdiel ak Ti tam cumakuje rodin viacero z bytovky.
Odpovedať
Profilova fotka
zase podla tych poschodi to bude skor mala bytovka a tam by mi to asi nejako nevadilo.Samozrejme idealnejsi by bol pozemok susediaci s rodinnymi domami,ale treba zvazit ci sa ta mensia strata sukromia vyrovna vyhodnej cene za dom :)
Odpovedať
tiez by som takyto dom nechcel.Teda pokial sa nejedna o RD v meste,tam si asi velmi nenavyberas
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
presne takato tema tu uz je.... :) my mame dom tak, ze za nami su 2-3 poschodove bytovky. ked sme pozemok kupovali, neboli tu..postavili ich potom zrazu.. nadsení sme neboli ale....... Da sa s tym zit.:) horsie su vysokanske cinzaky. Pises, ze tam mate 2 poschodia, to je v pohode.. to ma na Orave a vychode hocikto v obycajnom rodinnom dome.. tam sa velmi bungalovy nestavaju, tam su vsetky domy opachy velke.. takze si aj vidia do dvorov... Netreba trpiet stihomamom, ludia maju aj inu robotu, ako kukať susedovi do zahrady a okrem toho, existuju aj stromy a tie vela veci vedia vyriesit ... :)
Odpovedať
V prvom rade sa riaď svojím rozumom a intuíciou. My sme kúpili pozemok a potom sme sa dozvedeli, že tam bude 2 poschodová bytovka. Predsa len staviame, okná na bytovke sú orientované tak, že budeme mať súkromie. U nás vyhrala otázka lacnejšieho pozemku, na úkor pripomienok niektorých ľudí a tak trochu aj súkromia. Koniec koncov bývať tam budete vy, a nie niekto iní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?